Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, máme těžké rozhodování mezi těmito trojkombinacemi - modelové řady roku 2007. Myslím, že oba mají vše, co jsme si přáli - podvozek pro korbičku, autosedačku a sporťák, rozměrově hodně podobné, vybavení téměř totožné, Chicco navíc pevnou základnu do auta pro lepší manipulaci se sedačkou. Zkoušeli jsme i testovací jízdy po obchodě a rozkládání a skládání a sundávání…
Nemáte někdo nějaké zkušenosti, rady…?
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Chicco TRIO S3 A-FIX?
Přidejte zkušenost s Chicco TRIO S3 A-FIXAhojky,
taky jsem původně váhala mezi těmito dvěma kočárky. Osobně jsem se přiklonila k Chiccu, protože mi přijdou lepší nafukovací kola. Nakonec jsme ale trojkolku vůbec nekoupili, protože manžel je pro klasiku. Ale Chicco u mě fakt vedlo ![]()
Magda
tak ja jsem mela presne ty favority, ale pak jsem patrala a ptala se a zjistila, ze na ty chicca je prej velka reklamovatelnost. A druha vec, ted si nejsem jista, jestli jde i chicca prehazovat sportovni sedacka po a proti smeru jizdy.
tak uz jsem to nasla, sportak nejde otocit po a proti smeru jizdy, proto jem se priklonila ke coritne, protoze ja osobne chci, aby to slo, al nekomu to nevadi
Tak ja mam Chicco S3 Trio Top… kupovali jsme ho loni v Nemecku, kde jsme prohlizeli snad 200 kocaru a tenhle se nam tenkrat zdal nejlepsi:o))
Vcelku jsem s nim spokojena, super se s nim manipuluje, je lehky, dobre se sklada, perovani bylo zpocatku trochu tvrde, ale po pul roce uz je kocar mekci… korbicka nam vydrzela presne pul roku, potom maly supajdil do sportaku. Korbu muzes jednoduse odepnout a spici miminko treba prenest domu, super to je po navstevach, kde mas maleho kam odlozit, kdyz chce spinkat… obdobne je to s autosedackou, jde pripnout na podvozek, my v ni maleho vozili docela casto, protoze uz od 4 mesicu byl zvedavy jak opice a chtel koukat po okoli…
No a negativa, ktera vidim ted - na zimu je sportak hodne otevreny (alespon rada z roku 2006, ta nova ma mozna lepsi nanoznik…), nejde polohovat do uplneho lehu, nema polohovaci nozicky a nejde na:,–(it proti smeru jizdy… a co me jeste napada - bile polstrovani korbicky neni uplne idealni, mimco to oslnuje a dost se spini, prat se da pouze rucne…
Co se tyce poruchovosti, tak zavada po cca osmi mesicich plneho provozu zadna…
Kdybys mela konkretni otazky, rada zodpovim…
Díky za zkušenosti. Ta nemožnost sklopení sportovní korby do vodorovné polohy je dost průšvih, protože jak jsem pochopila tak cca od 6 měsíců je mimino právě v této korbě a zdá se mi, že spaní tak malého prcka v polosedě není úplně ideální… Dívala jsem se ještě jednou i na model Chicca z roku 2007, zdá se mi, že je ta sportovní korba trošku více uzavřená, než u předchozí řady, ale taky nic moc. Ach jo, to je rozhodování..
Cortina má u všech koreb možnosti obou směrů jízdy, polohování sportovní korby do vodorovné polohy, ale zase proti novému Chiccu nemá druhou brzdu na rukojeti a pořád se mi zdá výborná ta možnost umístění autosedačky na pevný podstavec do auta - z hlediska manipulace s autosedačkou…
No, tak abych byla uprimna, my ten podstavec - autofix vubec nepouzivame, stoji mi v predsini… mame novou Octavii a tam jsou zadni sedadla natolik sklonena, ze kdyz se na ni da vajicko s autofixem, tak mimi neni v polosedu, ale v sedu:o(( takze pouzivam autosedacku vzdy bez autofixu a mirne ji podrazim, aby mela prijatelnejsi sklon…
Jo a s tim polohovanim zad bych si zase tak moc hlavu nedelala, ono je mimi od tech sesti mesicu hodne zvedava a chce koukat, zas tak malo sklopene to neni, takze je to OK. To mi spis vadi ty nepolohovatelne nohy…