Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, jak je to s výrobci kočárků? Je nějaké měřítko, které mají kvalitní výrobky, málo poruchové a ty, co jsou špatné? Můžete napsat své zkušennosti? Zda jsou lepší kočárky Italské, Německé, Polské, popřípadě i názvy kočárků? Moc děkuji za radu.
Ahoj, obávám se, že to není tak jednoduché, zkoumáme kočáry už pár měsíců ale jednoznačně říct, že tento výrobce je nejlepší a nejspolehlivější asi nejde, záleží na parametrech, které jsou pro Tebe nejdůležitější. My osobně (chceme kombinovaný kočár) bychom si asi nekoupili polské kočáry, na straně druhé si nemyslím, že předražené kočáry, které stojí přes 20t jsou super - kvalitní. Odpověď je asi následující: zkoušet v obchodech a hledat na internetu a hlavně si ujasnit co od kočáru budu vyžadovat.
Ahojky jowano, já můžu napsat ze své zkušenosti o italském výrobci (Peg Pérego), mám od něj hluboký kočár (žádná kombinace) - výborně odpružený, velká a dobře vypolstrovaná pohodlná korba, polohování zádíček (u hlubokých moc nebývá) - pokud se malé venku nechce spát, dám jí na chvíli do polosedu a kouká po okolí. Zatím s ním jezdím půl roku a jsem v každém směru spokojená. Nedávno jsme kupovali i jídelní židličku Peg Pérego, taky výborná a na jaro chystám sporťák stejné značky. Tak snad se další přidají a budeš mít jakžtakž představu o tom, co je u nás k mání. Tak dobře vyber:)
Nam se osvedcily kocarky quinny. Mame zappa s maxi cosi cabrio a buzze. Chvili jsem jezdila i s quinny fashion a vsechny super. Vsechny maji skvely jizdni vlastnosti, jsou dobre udrzovatelny, lehky, desingove vyborny a kdyz se koup z druhe ruky, tak i cenove dostupny ![]()
Já bych obecně k výrobcům řekla, že to taky asi nebude úplně vypovídají, jaké národnosti je výrobce, protože třeba Chicco je italské, ale vyrábí v Číně, Baby Point je polský a taky vyrábí v Číně, takže když jsem měla doma vedle sebe Chicco TEch 6W a Baby Point Twister Rider, vypadaly, že jsou dělané na stejné lince
.