Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všem
Dneska sem byla u zubaře a řekl, že mě pošle na chirurgii kvůli osmičce dole, protože se mi 1. nevleze do pusy a za 2. mi kvuli ní nemůže spravit sedmičku…
sem na nervy! Slyšela jsem že se to vysekává?!!! Což mě hodně děsí, ale nevím… jiný zase píšou, že jim osmičku trhali ikdyž byla zarostlá pod kostí… osmičku mám vylezlou jen malinko, zbytek pod kostí a roste křivě! Zubař řekl, že to není na dlouho…? Máte nějaké zkušenosti? Děkuji moc ![]()
Já mám, ale vůbec o tom nevím, mi něco píchli, já byla v limbu dva dny
Je to už pár let, ovšem potom nič moč, dost jsem tedy zhubla, protože mi dělali obě strany ![]()
Já byla na trhání (vysekávání) všech 8, Ani jednu jsem neměla prořezanou
A už nikdy bych do toho nešla…bolest ukrutná, ne přitom, to ti opíchají, ale potom až to přijde k sobě, zašitou celou hubu, antibiotika a několik dnů na kašičkách
Nejdřív mi dělali pravou stranu a za 3měsíce levou…
Taky mam vsechny venku, nechala jsem si vzdy delat dve a dve naraz. Horni pohoda, s dolnima jsem si trochu uzila- po tydnu kdyz otok ani bolest nepolevovala jsem musela na dreny, ale doktor me varoval, ze to neni idealni sekat ty dolni naraz a jeste v parnym lete
I s komplikacema se to da prezit, ja nelituju, ze jsem se jich zbavila.
Já jo - jednu mi vyrvala zubařka sama a s druhou mě poslala na chirurgii. Největší voser bylo, že jesem tím „předoperačním vyšetřením na Karláku strávila fakt celej den. Ráno rentgen a do 16:00 jsem čekala, než přijdu na řadu, kouknou se mi do pusy a objednaj na trhání za 3 měsíce
Pak to šlo už hopem, vzali mě na trhání plus mínus půl hodiny na objednaný čas, píchli umrtvováka na půl huby a cosik tam prováděli. Rvali teda za korunku, div mi hlavu neutrhli, načež ta operatérka prej“ „Rozříznem to, ta má zuby jako slon
" a ta sekundářka cosi brblala, že se mi to bude blbě hojit, že má tahat dál, načež jsem ze všech sil zavrčela, ať řeže, že s hojením problém nebude, tak teda řezala. Nakonec pravila: "Ještěže jsme řezali, ten kořen je velkej jak kráva“
Po operaci jsem dostala preventivně jakási ATB na 5 dnů a byla těch 5 dnů na neschopence. Z toho dva dny ledovala hubu a jen pila, jíst jsem začla, až třetí den. Pak jsem měla asi dva měsíce v dásni díru, kterou jsem musela čistit proudem vody, jak se to zanášelo zbytky jídla a pak už super, následky žádný.
Vzhledem k tomu, že mi ta osmička rostla křivě a posunovala pak zuby v celý dásni, šla bych na to určitě znovu, přežít se to dá a jsem ráda, že mi nějaký matlal nenechal kus kořene v dásni a nedělá to neplechu. Moje zubařka, ač je šikovná, by to v její ordinaci určitě nedala.
Lepší vytáhnutí osmiček než pak rozhozený zuby, vlevo dole mi ji vytahla z dásně a musela mi rozřezat kousek tvíře protože byla moc velka, par stehu to bylo, jenže mi loni vyrostli dve osmičky naráz nahoře, nebylo to příjemny ale dalo se to jenže ted mi celkem ost vadí, nejen že mi rozhodili sedmičky a jedna šestka musela ven ale jak se tam nevejdou tak mi to drása tvař zevnitř, k zubařce jdu za tyyden a teším se jak alík… navíc mi se mi díky tomu rozlomila petka ale to pry zachraníme ale garantuju že takovou bolest jsem nezažila…
Mně to dělali v narkoze, 2 jsem měla venku, 2 uvnitř, dělali všechny najednou. Tři dny mě bolela pusa, ale léky na bolest to vyřešili. Jsem ráda, že jsem do toho šla.
@Shayla5 mě trhaly obě dole, nahoře je nemám a snad mít nebudu, každá vylezla jen kousek, zubařka mě píchla injekci, stoličku vytrhla tak snadno až se divila, s druhou asi po roce to samý, dělala mě předtím rtg, a viděla že tam mám malý kořeny, a že se nikam netočej, moc to nebolelo ani když to přišlo k sobě
Vysekávali mi čtyři najednou, cítíš to až pak, jen rozňahnaný banán a zmrzka, furt dokola, na hubnutí dobrý
.
Ahoj, byla jsem na všech osmičkách najednou. Obě dolní i horní. Přišlo mi to vpohodě. Spodní vysekával z kostí, horní jen vytrhl. Měla jsem 16 stehů, ATB a chvilku přesnídávky.
Sice to druhý den krapet bolelo a oteklo, ale čekala jsem, že to bude horší.
Pokud jdeš jen na jednu, tak to je úplně vpohodě. Mám zkušenost velmi dobrou a šla bych na trhání všech najednou opět a bez váhání.
Možná je taky pravda, jak je šikovný zubař. Já měla super zubaře
Byla jsem za necelou hodinku venku.
Ja si stezovat nemuzu, mela jsem uzasnou doktorku, ktera tohle dela fakt z laskou - navic cim komplikovanejsi pripad, tim je nadsenejsi… Trahal mi postupne levou a pak pravou stranu. Neprorezane. Rozrizla, zkusila vypacit - dikybohu se ji to ve vsech pripadech povedlo, jen nekde musela dasen nariznout vic… To siti pak nic moc, napuchla pusa taky nic moc, ale uz jsem to stihla zapomenout. Vim jen ze pri prvnim trhani jsem se nechala ukecat na Wobenzym - kopila jsem si 200tbl (kolem 1000,–) a mela to cca na 10 dnu a muzu rict ze po tech 10 dnech docela klid, vyndane stehy, navrat k normalni strave atd. Podruhe se mi investovat nechtelo, tak jsem to nechala byt a trapila se s tim skoro mesic, nez to srostlo…
Vysekávali mi spodní a horor
Dodneška jsem přesvědčená, že mi to blbě umrtvili - resp. umrtvili a IHNED začali. No myslela jsem, že chcípnu… Naproti tomu rekonvalescence celkem v pohodě - dělali mi to v pátek ráno a v pondělí jsem šla normálně do práce, tvář byla už jen lehce nateklá.
Za pár měsíců mi trhali horní (byla maličko vyrostlá) a úplně v pohodě.
Mně v květnu brali 3 osmičky najednou, všechny zarostlé, v hubě 13 stehů. Jako zákrok nebolí, jen je to samozřejmě nepříjemné, potom ta umrtvená huba, to pro mě bylo snad to nejhorší
4 dny jsme ledovala obě strany střídavě ve dne i v noci, bez zmrzlé zeleniny ani ránu, pátý den se to najednou zlepšilo
Jako otevírání pusy bolelo pořád, vlastně ještě po měsíc jsem nemohla normálně zívnout, aniž by mě nepíchlo v pantech, ale jinak po tom týdnu, co vyndali stehy, tak už jsem začala celkem normálně jíst a bylo to dobré
Vlastně rána po jedné osmičce, kterou trhali klasicky, se hojila déle, i když to samozřejmě tolik nebolelo. Nic moc si neplánuj, já měla modřiny na obličeji, jako bych dostala přes hubu, tak jsem radši ani nikam moc nechodila, jako nic příjemného, ale dá se to přežít, hlavně ledovat, aby to opuchlo co nejméně a nedostal se tam zánět ![]()
Ahoj holky, včera jsem byla na zákroku vyndání obou dolních osmiček, že to bude bolet to jsem čekala ale tohle. od včera jsem se nenapila, šíleně mě bolí až do krku, mám návali horka, točí se mi hlava a je mi na zvracení. Pod tou jedou osmičkou jsem měla zánět a ta bolí podstatně více. dostala jsem ATB a na bolest prý brufen, ale mám potíže to spolknout. Jde mi o to jak poznám že je něco špatně a nebo zda jsou to normální dozvuky. Minule když jsem chytla zánět do zubu tak mě právě také bolelo v krku. nechci do toho chytit ještě zánět. Díky za odpovědi a za mě teda, a že mám vysokej práh bolesti už nikdy!!! raději tisíckrát porod
Já jsem to měla úplně stejně a jíst jsem nemohla pomalu tejden
Bolí to jako prase
Takže vydrž vydrž
![]()
A máš to zašitý, nebo ti to nechali jen tak? Já měla jednu zašitou, prý tam byla moc velká díra a jednu normálně. A ta zašitá bolela jako kráva. Až mi vyndali stehy (cca za týden), tak pak teprve se mi trochu ulevilo…