Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, ráda bych váš názor. Chodila jsem k zubaři ale byl dost drahej, vše chtěl platit.Pak k nám přestoupila zubařka a já se přehlásila k ní. První návštěva vše v pohodě, prý bez kazu tak sem šla spokojeně domů. Ani ne po měsíci jsem si našla na jediném zubu 3 kazy
,zavolala jsem že se potřebuji objednat, tak mě vzala, vyvrtala mi jiné 2 kazy tím způsobem že mi plombu zamázla jen tak prstem, bývalý zubař to dělal dlátkem na konci s kuličkou a tím mi to zamačkával. Zeptala jsem se co ty další kazy, no prý když to vydrželo do ted tak už to do podzima počká. Doma po týdnu jsem objevila další kaz, hned u místa kde mi vrtala
.Máte také takové zubaře? Mě se to nezdá jako profi přístup.
Nemám takovýho zubaře.
Můžu se zeptat, jak si sama najdeš zubní kaz…?
Jazykem jsem si nasahala díru na krčku a jinak okem. Zkusím to špendlíkem, i když se to nemá a když to je jak píchnutí do žvýkačky tak kaz
No nevim, jak dlouho jsi nebyla u zubare, ze mas najednou 3 kazy?
Jsou to opravdu tri kazy?
Nebo to neni dobra zubarka, ale najit kaz snad musi kazdy zubar( pokud si to najdes sama pouhym okem)
Na to by snad melo stacit i tech pet let studia bez praxe navic. Zvlastni.
Nojo, to je tezky. Zubaru je malo a pokud by na pojistovnu delali poctive, tak budou krute prodelavat…Pokud bydlis ve vetsim meste, tak zkus zubare pri fakultnich nemocnicich, pokud se k nim dostanes- nebudes muset vse platit a pece bude lepsi.
Hele moje zubařka to odvrtá několikrát pouzije kapalinu aby poznala ze tam žadný kaz není a potom podle vyplně, diru vycistí nakou jinou kapalinou vysuší a dá tam plombu. Na místa která nejsou vydět kapslový amalgán jinak nejakou keramiku a tu potom ještě zbrousí.
Pokud jsi v zubu našla měsíc po návštěvě díru tak je to s prominutím slepá kráva. Protože to musí být strašně starý kaz teda pokud ti nevypadla v tom místě plomba.
Byla jsem u zubaře naposledy v prosinci 2012,chodím pravidelně co půl roku.Co je na tom tak divného si najít kaz???Jo kazy to jsou i zubařka mi to odkývala.
@martin 35 Tak tahle zubařka mi tu vyvrtanou díru ani nezkontrolovala jestli to vyvrtala všechno.
@ježourek x.x.x Tohle dela spousta zubaru- reknou, ze krckovej kaz nepostupuje tak rychle a ze to jeste dobu vydrzi aniz by se to vrtalo. Ten system je nastavenej tak spatne, ze vetsina z nich opravdu resi jen akutni veci. Bohuzel.
Moje nevlastni maminka chodila pravidelne k zubarce- nemela zadny problemy, zuby krasny. Zubarka ji chvalila jak pacienta s tak zdravyma zubama jen tak nevidi. Pak se nechala vysetrit v zahranici a s hruzou zjistila ze ma kazy skoro na vsech zubech…
@Sepishka Tímhle jejich způsobem budu mít jak tak koukám za chvíli klapačky ![]()
@martin 35 Vůbec ne, jen od října po porodu, tak jestli tím
.Tolik kazů jsem ještě najednou nikdy neměla až teď
@ježourek x.x.x píše:
Byla jsem u zubaře naposledy v prosinci 2012,chodím pravidelně co půl roku.Co je na tom tak divného si najít kaz???Jo kazy to jsou i zubařka mi to odkývala.
Tak jestli ti to odkývala a nespravila, tak snad o jejích kvalitách netřeba diskutovat tady, to vidíš rovnou, že stojí za prd. Joo, holt za kvalitu se musí platit, to bych radši šla zpět k tomu starýmu zubaři. ![]()
Já v životě kaz neměla, ale občas cítím, že mi jakoby měkne špička špičáku
tak si to omatlám na noc Elmex gelem a pomáhá to. Nevím tedy, jak moc by to spravilo již rozjetý kaz, ale jako prevenci mohu doporučit.