Zubařka, je to normální?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2401
13.8.13 19:22

@ježourek x.x.x Ja jsem mela presne stejnej problem- pote co jsem zacala chodit na hygienu, tak jsem u krcku mela kaz co byl predtim schovanej pod zubnim kamenem a zubarka mi taky rekla, ze to nevadi, ze to jeste dlouho vydrzi, aniz by do toho zasahovala. Ale ja jsem si teda opravu vynutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
13.8.13 19:22

@Gina108 Jo, elmex gel je na ty pocinajici kazy super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.8.13 19:23
@Sepishka píše:
Moje nevlastni maminka chodila pravidelne k zubarce- nemela zadny problemy, zuby krasny. Zubarka ji chvalila jak pacienta s tak zdravyma zubama jen tak nevidi. Pak se nechala vysetrit v zahranici a s hruzou zjistila ze ma kazy skoro na vsech zubech…

A to jí zjistili v zahraničí rentgenem, nebo jen pohledem? Taky mohli kecat, aby z ní vytáhli prachy. Na tohle byla expertka zas jiná nejmenovaná doktorka z Prahy - prostě vrtala, i když tam kaz nebyl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
13.8.13 19:24

Muzu se zeptat vas, co maji peclivejsi zubare, jak casto vam delaji preventivni rentgen zubu? Nemyslim soukromyho zubare, statni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
13.8.13 19:25

@Gina108 Ne, samozrejme ji delali vstupni prohlidku, vcetne rentgenu vsech zubu- objevili spoustu mezizubnich a pak ji to davali dokupy postupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
13.8.13 19:26

A prachy z ni urcite tahat nechteli, protoze mela v ramci zamestnani u nich pojisteni a to si troufnu rict, ze by neokecali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
13.8.13 19:29

A vse s ni dopodrobna i nad tema rentgenama konzultovali…Ty kazy ji ukazovalil…
A mam vic znamych, co kdyz v zahranici otevreli pusu, tak si doktori na ne pomalu volali konzilia a nechapali, jak je neco takovyho mozny… Bohuzel. Ale jak rikam- to neni ciste vina zubaru, ale celkove naprosto vadne nastavenyho systemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.8.13 19:30
@Sepishka píše:
@Gina108 Ne, samozrejme ji delali vstupni prohlidku, vcetne rentgenu vsech zubu- objevili spoustu mezizubnich a pak ji to davali dokupy postupne.

Aha, tak to ta česká zubařka nedělala asi rentgeny a navíc byla slepá :roll:
Já mám doktorku, co za prevenci chce tak maximálně 30 Kč, i ten rentgen jednou za dva roky dělá zdarma, ale pak spravování si zaplatit nechá, to jo, což mi vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.13 19:32

Mě se kazí krčky na dolních stoličkách po operaci čelisti. Taky uvažuji zda se nevrátím k tomu původnímu, pokud se mnou nevyrazí dveře. Tahle zubařka ani rentgen nemá, ten bývalý dělal 1× ročně a byl teda pečlivej i kazy hned vyvrtal ať to bylo kdekoli, jen teda chtěl vše platit a když to člověk chtěl přes pojišťovnu tak byl nas…Známá si u něj nechávala dělat korunku a za stříbrnou stoličku zaplatila 6500Kč. Mám taky časem jeden zub na korunku, už je slabej a čekám kdy se zlomí a tahle by to udělala do 2000Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
@ježourek x.x.x píše:
Byla jsem u zubaře naposledy v prosinci 2012,chodím pravidelně co půl roku.Co je na tom tak divného si najít kaz???Jo kazy to jsou i zubařka mi to odkývala.

Najit si jeden kaz to asi divne neni, ale tri najednou?
Ale pises, ze jsi po porodu, tak asi mozne je. V tehotenstvi a kojeni se zuby muzou kazit o dost vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401

@Gina108 Tak to je fajn. Me ceska zubarka prave nikdy preventivni rentgen nedelala… Nekde jsem cetla, ze maji na spraveni zubu asi 7 minut, nez zacnou prodelavat. To neni moc a treba vyplne kanalku apod. to se neda peclive stihnout. Tak oni to holt suli, kde se da. Ja zazila jednu skvelou mladou doktorku v Praze- prepeclivou, ale to byl takovej ten typ samaritana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
13.8.13 19:37
@ježourek x.x.x píše:
@martin 35 Vůbec ne, jen od října po porodu, tak jestli tím :nevim:.Tolik kazů jsem ještě najednou nikdy neměla až teď

Ahoj to bude tím žaludeční štávy ti jdou v noci až do pusy a tam ti ničí zuby. Nech si předepsal Lanzul, Helicid nebo Emanera, a sežen si jinou zubařku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
13.8.13 19:39

@ježourek x.x.x Ze zkusenosti myho manzela bych ti radila si na korunku priplatit. Jednu si nechaval delat za 500 dolaru (a to byl doplatek v ramci pojisteni- sice hruza cenove, ale…) a druhou pak v Cesku nejakou daleko lacinejsi a rikal, ze podruhy uz by se nesnazil usetrit. Rozdil v kvalite materialu, provedeni i zivotnosti je velikej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
13.8.13 19:39

Mne dela zubarka rtg pravidelne( ale jak casto, uz nedam dohromady), kazy moc nemam, naposled mi ho rozhodne spravovala dele nez 7 minut, odhadem tak 20 minut.

Celkove me to neprekvapuje, kdyz vim, kolik casu mam na jeden UZ prsu. Ale neznamena to, ze tak dlouho trva kazdej, s nekym se „crcam“ klidne pulhodinu a vic, kdyz je to potreba.
Predpokladam, ze zubar to dela podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.8.13 19:43
@ježourek x.x.x píše:
Mě se kazí krčky na dolních stoličkách po operaci čelisti. Taky uvažuji zda se nevrátím k tomu původnímu, pokud se mnou nevyrazí dveře. Tahle zubařka ani rentgen nemá, ten bývalý dělal 1× ročně a byl teda pečlivej i kazy hned vyvrtal ať to bylo kdekoli, jen teda chtěl vše platit a když to člověk chtěl přes pojišťovnu tak byl nas…Známá si u něj nechávala dělat korunku a za stříbrnou stoličku zaplatila 6500Kč. Mám taky časem jeden zub na korunku, už je slabej a čekám kdy se zlomí a tahle by to udělala do 2000Kč.

No buhví jak by ta korunka od ní vypadala, že? :think: :nevim:
Tak mně vyhovuje, když ten zubař „vočeše“ pojišťovnu :mrgreen: a zbytek si holt nechá doplatit od pacienta, což si naivně myslím, že ta moje zubařka dělá. Ale já nemám ánung jestli je drahá, po příteli chtěla za jednu malou bílou plombu doplatek 700 tak je to moc nebo málo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.