Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Když beru něco studeného do rukou, tak mě začnou ruce strašně bolet a přejde to chvilku po zahřátí. Je to hrozná bolest. Takže vyndávání věcí z mrazáku, chvilku držet zmrzlé maso… je utrpení. Teď naposled, kdy jsem to dělala na xkrát, jsem si říkala, že to tak určitě všichni nemají. Máte to někdo taky tak nebo jsem výjimka?
@nozu Mně to teď naposled taky napadlo, že to tak nemůže mít každý. Nahřívala jsem si ruce pod teplou vodou a vůbec se mi nechtělo na studené už šahat. ![]()
@Sára 1 Stává se mi, třeba když hledám chvíli něco v mrazáků, že mě bolí ruce skoro až k loktům. Během chvilinky to pak zase přejde. Nikdy mi nepřišlo, že by to nemělo být normální ![]()
Ja to tak mam, jako dite jsem mela omrzliny 2.stupne na rukou, dr mi rikala ze s tim budu mit problem uz vzdy, je fakt ze kdyz je chladneji tak musim mit rukavice, jinak mi prsty otecou a boli. A to mluvim treba o 5-7st nad nulou. Nemuzu krajet ani maso vyndane z lednice, natoz z mrazaku
Mám to taky, alergoložka tvrdí, že alergie na chlad, mám to i když je venku míň jak 8 stupňů
@martina.se @Ela025 To mi připomnělo, že mi to taky alergoložka říkala. Měla jsem i vyrážku na nohách v zimě. Nevzpomněla jsem si na to.
@Sára 1 mi to říkala i baba na kožím, že je to alergie na chlad, řešení neznám ![]()
@Sára 1 já jí mám taky na nohách, rukách, obličeji, krku, zádech…no kromě břicha asi všude
@martina.se @Ela025 Taky řešení nevím. Před nikým bych to snad ani nahlas neříkala - hlavně ne před chlapem.