Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky.
Chlapovi dnes zjistili, že má doznívající Chlamydia pneumoniae (ne tedy z pohlavního styku!). Je to týden, co akorát kluci byli „doléčeni“ s náběhem na zápal plic. Mohlo by to být společné od chlapa? Chlamydie se často skrývají pod jinou nemocí (jsem četla). Krev jim nebrali.
Tak co myslíte? Mám vyděšeně spát a zítra utíkat k dr??? Protože pokud mi tu nikdo neřekni nic pozitivního, tak tohle fakt bude…
Jemu už to doznívá, ale já se bojím o ty děti - rok a čtvrt, dva a půl roku.
@JayLee píše:
Já bych zašla k Dr radši teda i kdyby jen pro tvůj klid ..radši 5× včas než jednou pozdě a pak si tlouct hlavu
Kdyby dnes ještě ordinovala, už bych tam byla.
Ale měla dnes ordinaci do 12hod a já to zjistili ve 12hod 10min.
Populace v Evropě je zrovna touhle chlamydií promořená celkem dost, prý se dá najít až u 60% lidí všech věkových kategorií. Někteří lékaři jí vůbec neuznávají, že by mohla dělat problém, jiní tvrdí, že pokud není problém, tak v pohodě, pokud se objevují kdekoliv v těle nevysvětlitelné záněty, problém dělá a je potřeba ji přeléčit.
Mně ji našli kdysi ještě před dětma, najednou zničeho nic zánět v zápěstí, rukou jsem nemohla ani pohnout, revmatolog vzal na tyhle potvory krev, zjistil mi je a přeléčil atb.
Tady se dost liší názory na léčbu atb, chlamydie jsou podle všeho hodně odolná, mě ji přeléčoval 2 druhy atb po dobu jednoho měsíce, ale četla jsem i o léčbě atb jeden rok ![]()
Pokud byl zápal plic, tak bych určitě nechala na chlamydie nabrat krev, protože jsou to pěkný mrchy a přesně tyhle druhy zánětů způsobovat mohou
Je to jasný. Doktorka to jistí na 100%
My se z toho prstě nevyhrabeme ![]()
Mě je jenom divný, že pokud to měl on a opravdu by to měli mít i děti, tak mě je ale nezjistili. Přece bych je od dětí musela mít taky, ne?
Spi klidně. Je to opravdu velmi častá infekce, většinou postihuje starší děti od 5ti let, u mladších převažují viry (bronchitidy, zánět plic). Pokud jsou kluci OK, tak se opravdu neboj.
Manžel má nějaké problémy? A léčí se? A děti braly ATB?
Zítra cinkni doktorce, ona zná Tvoje děti líp než my tady.. a uklidní Tě definitivně. ![]()
Jeslti chlam. infekci prodělává manžel, tak to neznamená, že ji musíte mít všichni. To máš jako rýmu, někdo chytne, někdo ne..
Ono to právě není tak jednoznačné, mám pocit, že na náchylnost k chlamydiím má vliv snad i nějaká genetická výbava, už si to nepamatuju, protože je to několik let, co jsem hledala info i na zahraničních serverech a diskuzních fórech. Ale fakt záleží na imunitě, i jiných předpokladech. To máš jak neštovice, někdo je chytí a někdo ani při vystavení nakažení zkrátka nechytne a chytne je pak třeba až za pár let, to taky nevysvětlíš ![]()
MILI, jak jste dopadli??
Mohu se zeptat…test na chlamydie, dělají se krevní testy? Četal jsem o malé záchytnosti??
Ahojky aktualizuju téma..akorát trochu jiný popis otázky..u nás jsou chlamidie ujištěny u mé 11měsíční dcery..velké odezření i u syna 4roky..oba jsou od nověho roku nahromadě..ten starší jakž takž. ale bohužel ta mladší už má za sebou 4atb na zahlenění, zánět prudušek, další zanět apod..poslední měla klacid a taky to nezabralo..tak jí dr nechala udělat testy které se potvrdili už je vzala i synovi..výsledku budou zítra..něco sem si o tom přečetla..hlavně že to dost infekční1-3týdny a samozřejmě dlouhá lečba cyklusově atb a kontrolovaní krve. chceme se s manželem taky testovat pro klid duše..vím že jsou chlamidie v těle i přátelské, ale ted sme nemocní všichni a oslabená imunita stačí k tomu a chlamky začly řádit..máte někdo podobné zkušenosti? bude moc malý chodit do školky nebo budem muset zůstat izolovaní? dcera už má respektivě šestý den atm sumamed 100mg a stále moc škaredě kašle. a syn má preventivně nasazenou stejnou lečbu..už jsem trochu na nervy. však to znáte..tak děkuji za komentáře
Ahojky,
já jsme měla chlamydii na plicích. Byla to náhoda, protože jsem delší dobu kašlala a nadrzo jsem šla rovnou na plicní, jinak si myslím, že by to obvodní nezjistila. Dostala jsem atb a dobrý. Jen jsem po tom byla častěji nemocná, prostě pořád něco. Dcerka měla časté respirační po pár měsících a pak to vyústilo dušností a nemocnicí, takže jsem okamžitě zažádala o test a byla tam. Ona dostala Klacid. Až to dobrala tak testy byly dobré.
Začali jsem ve velké jíst Chlorellu a můžu říct, že dobrý.
Zkus i nějakou alternativu… pročti si například i tyhle stránky… http://www.prozdravi.cz/ když si zadáš do vyhledavače chlamydie, tak ti to ukáže různé produkty… je tam i poradna…