Chlamydia pneumoniae u dětí

137
16.5.12 13:37

Chlamydia pneumoniae u dětí

Ahoj holky.
Chlapovi dnes zjistili, že má doznívající Chlamydia pneumoniae (ne tedy z pohlavního styku!). Je to týden, co akorát kluci byli „doléčeni“ s náběhem na zápal plic. Mohlo by to být společné od chlapa? Chlamydie se často skrývají pod jinou nemocí (jsem četla). Krev jim nebrali.
Tak co myslíte? Mám vyděšeně spát a zítra utíkat k dr??? Protože pokud mi tu nikdo neřekni nic pozitivního, tak tohle fakt bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
137
16.5.12 13:47

Jemu už to doznívá, ale já se bojím o ty děti - rok a čtvrt, dva a půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
16.5.12 14:02
@JayLee píše:
Já bych zašla k Dr radši teda i kdyby jen pro tvůj klid ..radši 5× včas než jednou pozdě a pak si tlouct hlavu :nevim:

Kdyby dnes ještě ordinovala, už bych tam byla. :| Ale měla dnes ordinaci do 12hod a já to zjistili ve 12hod 10min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.5.12 14:06

Populace v Evropě je zrovna touhle chlamydií promořená celkem dost, prý se dá najít až u 60% lidí všech věkových kategorií. Někteří lékaři jí vůbec neuznávají, že by mohla dělat problém, jiní tvrdí, že pokud není problém, tak v pohodě, pokud se objevují kdekoliv v těle nevysvětlitelné záněty, problém dělá a je potřeba ji přeléčit.
Mně ji našli kdysi ještě před dětma, najednou zničeho nic zánět v zápěstí, rukou jsem nemohla ani pohnout, revmatolog vzal na tyhle potvory krev, zjistil mi je a přeléčil atb.
Tady se dost liší názory na léčbu atb, chlamydie jsou podle všeho hodně odolná, mě ji přeléčoval 2 druhy atb po dobu jednoho měsíce, ale četla jsem i o léčbě atb jeden rok 8o

Pokud byl zápal plic, tak bych určitě nechala na chlamydie nabrat krev, protože jsou to pěkný mrchy a přesně tyhle druhy zánětů způsobovat mohou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
16.5.12 14:10

Je to jasný. Doktorka to jistí na 100% :( My se z toho prstě nevyhrabeme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
16.5.12 14:11

Mě je jenom divný, že pokud to měl on a opravdu by to měli mít i děti, tak mě je ale nezjistili. Přece bych je od dětí musela mít taky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
16.5.12 14:21

Spi klidně. Je to opravdu velmi častá infekce, většinou postihuje starší děti od 5ti let, u mladších převažují viry (bronchitidy, zánět plic). Pokud jsou kluci OK, tak se opravdu neboj.
Manžel má nějaké problémy? A léčí se? A děti braly ATB?
Zítra cinkni doktorce, ona zná Tvoje děti líp než my tady.. a uklidní Tě definitivně. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Lightsun
16.5.12 14:22

Jeslti chlam. infekci prodělává manžel, tak to neznamená, že ji musíte mít všichni. To máš jako rýmu, někdo chytne, někdo ne..

• Citovat
  • Upravit
31594
16.5.12 14:42

Ono to právě není tak jednoznačné, mám pocit, že na náchylnost k chlamydiím má vliv snad i nějaká genetická výbava, už si to nepamatuju, protože je to několik let, co jsem hledala info i na zahraničních serverech a diskuzních fórech. Ale fakt záleží na imunitě, i jiných předpokladech. To máš jak neštovice, někdo je chytí a někdo ani při vystavení nakažení zkrátka nechytne a chytne je pak třeba až za pár let, to taky nevysvětlíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
16.5.12 15:09

Tak uvidíme. Zítra budu moudřejší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
19.5.12 21:59

MILI, jak jste dopadli??
Mohu se zeptat…test na chlamydie, dělají se krevní testy? Četal jsem o malé záchytnosti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
4.5.14 08:05

Ahojky aktualizuju téma..akorát trochu jiný popis otázky..u nás jsou chlamidie ujištěny u mé 11měsíční dcery..velké odezření i u syna 4roky..oba jsou od nověho roku nahromadě..ten starší jakž takž. ale bohužel ta mladší už má za sebou 4atb na zahlenění, zánět prudušek, další zanět apod..poslední měla klacid a taky to nezabralo..tak jí dr nechala udělat testy které se potvrdili už je vzala i synovi..výsledku budou zítra..něco sem si o tom přečetla..hlavně že to dost infekční1-3týdny a samozřejmě dlouhá lečba cyklusově atb a kontrolovaní krve. chceme se s manželem taky testovat pro klid duše..vím že jsou chlamidie v těle i přátelské, ale ted sme nemocní všichni a oslabená imunita stačí k tomu a chlamky začly řádit..máte někdo podobné zkušenosti? bude moc malý chodit do školky nebo budem muset zůstat izolovaní? dcera už má respektivě šestý den atm sumamed 100mg a stále moc škaredě kašle. a syn má preventivně nasazenou stejnou lečbu..už jsem trochu na nervy. však to znáte..tak děkuji za komentáře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
4.5.14 09:26

Ahojky,
já jsme měla chlamydii na plicích. Byla to náhoda, protože jsem delší dobu kašlala a nadrzo jsem šla rovnou na plicní, jinak si myslím, že by to obvodní nezjistila. Dostala jsem atb a dobrý. Jen jsem po tom byla častěji nemocná, prostě pořád něco. Dcerka měla časté respirační po pár měsících a pak to vyústilo dušností a nemocnicí, takže jsem okamžitě zažádala o test a byla tam. Ona dostala Klacid. Až to dobrala tak testy byly dobré.
Začali jsem ve velké jíst Chlorellu a můžu říct, že dobrý.
Zkus i nějakou alternativu… pročti si například i tyhle stránky… http://www.prozdravi.cz/ když si zadáš do vyhledavače chlamydie, tak ti to ukáže různé produkty… je tam i poradna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí