Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem maminkám, chtěla bych se s Vámi poradit. Máme zasebou celkem náročné období. Nejdřív porod druhé dcery, šestinedělí, manžel měl nějaké zdravotní problémy, starší dcera pořád nemocná ze školky, pak hospitalizace té mladší, protože to od ní chytla a musela na kapačky, pak operace druhé dcery s tříselnou kýlou, takže jí udržet alespon měsíc mimo kolektiv, aby byla zdravá a mohla to podstoupit, do toho věčný problémy s tchýní …no nějak toho bylo trochu víc.. a já najednou koukám všude kolem moje vlasy. Kam se podívám, na co sáhnu všude jsou moje vlasy. Od přírody nejsem zrovna moc obdařená bujnou kšticí, takže větší vypadávání hned na tý svý hlavě poznám
Jestli to takhle půjde dál asi se budu muset nechat oholit
Nevím čím to může být. Myslíte, že by to mohl být ten dlouhodobější stres nebo nějaká jiná vážnejší příčina. Nemáte někdo podobné zkušenosti a co vám případně pomohlo vrátit své vlasy zase do normálu? díky předem za všechny reakce a rady ![]()
Hedo,ono to taky může být v období kojení,pokud ještě kojíš,tak hodně většinou padají vlasy a to se pak upraví.Mně strašně moc vypadaly vlasy po smrti mé maminky,opravdu jsem jich měla míň a míŇ.Zachránilo mě až těhotenství,kdy se mi krásně daly dohromady,takže může to být i stresem.
Nemáš cca 6 měsíců od porodu? V tomto období je vypadávání vlasů běžné.
Už nekojím cca dva měsíce. Malé je pět měsíců, takž ano jsem po porodu do šesti měsíců.
.. je tedy pravda, že ty vlasy začly hrozně padat až ted tak tři týdny dozadu.
Tak to bude ono. Dej tomu čas, ono se to zase srovná. Taky jsem to kolem toho půl ročku měla a kamarádka taky. Ono by to mělo být tak, že během těhu vlasy houstnou a potom ty přebytečné zase vypadnou, takže se to tak nějak vrátí do normálu.
Doufám, že se to srovná nebo budu vážně plešatá. když vidím tlouštku svýho culíčku je mi do breku
Pomalu si začínám vybírat šátek na hlavu
až budu zakrývat to kolínko ![]()
Ja myslim, ze to muze byt i ze stresu a samozrejme to byva i po porodu, me taky hodne padali, tak od ctyr mesicu po porodu a zastavilo se to ted, kdy mi zacinaj dorustat. Mozna kombinace obou veci? Me pomohlo jist Biosil plus uz od porodu, ale spis se to upravilo casem samo ![]()
Po porudu jsem myslela taky,že vyplašatím a moje kadeřnice mi řekla,že do 1roku vlasy padají a pak se to upraví. Mněla pravdu,sice jsem si nechala ostříhat vlasy asi o 15cm. Už to dorostlo a mám je tak jako před těhu. Teď jsem nejspíž zase
a vlasy mi přestali vypadávat.
Taky jsem o tom zakládala diskusi, je to hrozné období - mně osobně bohužel nepomohlo vůbec nic, jedině dočasné zkrácení vlasů.
Mě pomohl taky Biosil-v lékárně cca 70Kč.I kvalita vlasů se zlepšila. ![]()
@heda18 píše:
Už nekojím cca dva měsíce. Malé je pět měsíců, takž ano jsem po porodu do šesti měsíců.
klasicke poporodni padani, bude to par mesicu trvat
Mám 5. měsíců po porodu a vlasy mě padají jako blázen ![]()
Měla jsem vlasy do pasu a šla jsem cca před měsícem a půl na krátké mikádko a udělala jsem dobře, neumím si představit, uklízet a zbírat ty dlouhý vlasy.
Po prvorozeným klučíkovi jsem měla to padání vlasů taky a samo se to nakonec upravilo, tak věřím, že i teď se to upraví ![]()
Dobrý je kdyžtak Revitalid (myslím, že se tak jmenuje-je to na vypadávání vlasů), ale ten bych brala fakt v extrémním případě. Brala ho tenkrát kamarádka, když jí kadeřnice spálila vlasy a vypadávaly jí úplně chuchvalce vlasů a proužky ![]()
No holky padání vlasů je způsobeno více faktory, ale nejčastější je nedostatek vitamínů a to vit. B. ![]()