Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Určitě psychologa, a určitě i konzultace s obvodním lékařem…Každý stres si bere nějakou daň, tak aby za pár let neměla zdrav. problémy jakéhokoli rázu
hmm to mě mrzí
ale asi bych mamku odvezla k nějakému psychologovi, aby ji dal něco na uklidnění, sami to nezvládnete. Nevím co přesně se stalo z čeho je tak vynervovaná, ale možná že by ji taky pomohl nějaký léčebný pobyt (lázně,wellness)Jinak si myslím že bez psychologa to nevyřešíš.Přeji hodně štěstí a drž se. ![]()
Psycholog nenapíše žádné léky na uklidnění.
Některé může napsat obvodní lékař, jinak psychiatr…
Zkuste mamince vysvětlit, že to není žádná ostuda, jsou to doktoři jako všichni jiní… Když bolí koleno, jde člověk k ortopedovi, když bolí na duši, máme tu psychiatry.
Ať je brzo lépe.
Holky mě jde právě spíš o to, že mamka je teď v takový fázi, že prostě stalo se, dobrý jedeme dál.. nejsem přece blázen, nepotřebuji psychologa… Násilím ju tam odvést nemůžeme, víte jak to je
proto se ptám, myslíte, že je možnost, abysme takovou věci zvládli sami, že se s tím vyrovná nebo by se to mohlo opakovat? Spíš bych potřebovala radu, co teď
děkuju.. Zakl.
@Anonymní píše:
Holky mě jde právě spíš o to, že mamka je teď v takový fázi, že prostě stalo se, dobrý jedeme dál.. nejsem přece blázen, nepotřebuji psychologa… Násilím ju tam odvést nemůžeme, víte jak to jeproto se ptám, myslíte, že je možnost, abysme takovou věci zvládli sami, že se s tím vyrovná nebo by se to mohlo opakovat? Spíš bych potřebovala radu, co teď
děkuju.. Zakl.
Já si myslím, že by se to při každé hádce mohlo opakovat. proto bych to asi řešila…a nenechala to být. Myslím že je teď hodně důležité aby se maminka dala do klidu…a pak už by se to dalo zvládnout, ale je potřeba aby ji něco zklidnilo nervíky.
Tak já bych se v této situaci asi neobracela na psychologa ale na obvodního lékaře a po konzultaci s ním na psychiatra. Je blbé, že se k tomu lidi staví tak, že nejsem blázen, nebudu přece chodit k psychologovi/psychiatrovi.. Nejde o to, že jsem nebo nejsem blázen ale o to, že mi doktor pomůže..
@Anonymní píše:
Holky mě jde právě spíš o to, že mamka je teď v takový fázi, že prostě stalo se, dobrý jedeme dál.. nejsem přece blázen, nepotřebuji psychologa… Násilím ju tam odvést nemůžeme, víte jak to jeproto se ptám, myslíte, že je možnost, abysme takovou věci zvládli sami, že se s tím vyrovná nebo by se to mohlo opakovat? Spíš bych potřebovala radu, co teď
děkuju.. Zakl.
tak presně to, co popisuješ, se stalo mojí mamce. Jednou bohužel jak brečela, dostala takové nervové křeče, že jsem musela volat záchranku, protože ani nemohla dýchat, spíš tedy nadechnout se a křeče měla pořádný, byla jak v sádře. Přijela záchranka a musela ji píchnout nějakou injekci. Ta zabrala a pak se to srovnalo, ale musela jsem jí objednat k psychiatrovi. Ten ji nasadil přírodní a šetrné antidepresiva a musím říct, že moje mamka je jak vyměněná. Fakt jsem ráda, že jsem to udělala. Za měsíc jde na kontrolu a vypadá to, že ji prášky vysadí, protože je už v pohodě. Na tvém místě bych na nic nečekala. Vím co to je a až kam to může dojít, je to strašný pocit a pohled a taková bezmocnost.
Drž se ![]()
Ať si mamka zajde za obvoďákem, i on může AD napsat, jinak hořčík, vypadá to podle popisu na neurogenní tetanii… kdo tím dneska netrpí, fakt… hlavně při těch stavech dýchat pomalu anebo do sáčku a hořčík opravdu není k zahození, dlouhodobě…
A nemůžeš se domluvit s jejím obvoďákem, že při nějaké prevenci nebo něco
jí řekne, že jde poznat, že má teď hodně stresu a jestli nechce nějaké šetrné léky (psychiatra teda asi odmítne? - možná ne, když ji tam pošle Doktor…)
@Pipet tak bych to asi tak zkusila, dojít si za jejím obvoďákem a vše mu popsat a vylíčit a že ji potřebuješ dostat za psychiatrem, aby ti pomohl. On mamku bude chtít určitě vidět a pak ji sám eventuelně doporučí toho doktora a snad by ho poslechla. Zkus to ![]()
Taky myslim, ze psychiatra odmitne, at si proste skoci k obvodnimu, ze je ve stresu a at ji napise nejaky lehci antidepresiva, nez se sitace uklidni. Takhle si clovek taky necha napsat leky treba kdyz umre nekdo v rodine atd, a nikoho nenapadne, ze je „blazen“. Az tohle slozity zivotni obdobi preklene, tak je brat nebude. Psychologa bych vynechala uplne, a psychiatr je podle me vhodnej az kdyby by slo o neco, s cim se nejak dlouhodobe nemuze popasovat, proste nejaky straslivy vnitrni problem, ne jen eskalovany stres.
@Lightsun píše:
Ať si mamka zajde za obvoďákem, i on může AD napsat, jinak hořčík, vypadá to podle popisu na neurogenní tetanii… kdo tím dneska netrpí, fakt… hlavně při těch stavech dýchat pomalu anebo do sáčku a hořčík opravdu není k zahození, dlouhodobě…
Moc děkuji za reakci! A je možný, aby těma záchvatama křečí se mamce nějak vnitřně ublížilo? myslím teďka po fyzické stránce.. po psychické by to chtělo odbornou pomoc… u toho i omdlela myslíš, že by to mohlo být ono?
Holky mamka prostě to bere tak, že se stalo, bylo toho na ni moc a ona prostě sama nikam nepůjde.. když jsme se o tom jenom bavili náznakem, tak se jí hned hnali slzy do očí.. Dá se člověk uklidnit nějakou jinou cestou než práškama? myslíte, že by se to mohlo uklidnit samo? Díky moc za všechny reakce. Zakl.
Je možné že má tvá maminka tetanii, moc se o této nemoci neví, ale v mém okolí se s tím setkávám stále častěji, je to nervová nemoc. Souvisí to také s křečí, která může postihnout jakoukoliv část těla. Nebo také brnění v oblasti šíje a hlavy. Lečí se to pouze zvýšenou dávkou hořčíku.
Ano, stalo. Nechci strašit u vás to může být jinak. Ale mamka se pak pokusila i o sbevraždu. Ani nevěděla co dělá - ten skrat si pak nepamatovala. Skončila na 3 měsíce v Bohicích kde ji dali do kupy. Ale dodnes a myslim že napořád už bude na antidepresivách. Nic se nemá ZANEDBAT..
![]()
Ahoj holky,
omlouvám se, že toto téma píšu sem, ale už si nevím pomoct.. několikrát jste mi tu už skvěle poradily, takže se obracím sem..
Máme problém s mamkou, strašně se toho na ni nakupilo (omlouvám se, nebudu rozebírat)
do toho stres, zdravotní problémy v rodině.. a včera se nám nervově zhroutila.. vůbec nevíme co to je, všechno dobrý, pak hádka kvůli blbosti a najednou mamka začla šíleně brečet, dostávala jakoby křeče, z toho najednou dobrý.. pak najednou zase pláč, omdlela, a najednou dobrý… pořádně se potom napila a šla spát.. já se Vás ptám setkaly jste se některá s nějakou takovou reakcí? Mamka sama říkala, že toho na ni bylo prostě moc… myslíte, že to bylo chvilkové vypětí nebo to máme řešit cestou přes psychologa? setkala jste se některá s takovou situací? jak jí máme pomoct
bojím se, že k psychologovi nepůjde.. 
Předem děkuji za KAŽDOU reakci! děkuji. Zakl.