Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nechce se jí k doktorovi, to je těžké s takovýma lidma…Už dávno tam měla být a pravidelně svůj stav řešit s gynekologem.
A kdy se jí k doktorovi bude chtít? Až omdlí a někdo jí zavolá záchranku?
Tohle fakt chce odborníka, takhle po internetu opravdu těžko radit.
@pannda píše:
Nechce se jí k doktorovi, to je těžké s takovýma lidma…Už dávno tam měla být a pravidelně svůj stav řešit s gynekologem.
To ona samozřejmě řeší, na GYN chodí pravidelně, stejně tak jako na hematologii, teď má jen pocit, že by to byla přehnaná reakce jet na pohotovost…
Co poradit, když se nechce nechat vyšetřit ![]()
Vysvětlil mamince, že se ti to nelíbí a že by jsi byla moc ráda, kdyby s tebou na tu pohotovost šla… Nic jiného nesvedeš, asi ji tam těžko odneseš.
Nemáš možnost jít k doktorovi odvézt? Bez řečí? Prostě příkazem? Vím, že se to lehce říká a ty dohady pak, ale někdy to s rodičema a prarodičema jinak nejde ![]()
@omites píše:
Co poradit, když se nechce nechat vyšetřit
Vysvětlil mamince, že se ti to nelíbí a že by jsi byla moc ráda, kdyby s tebou na tu pohotovost šla… Nic jiného nesvedeš, asi ji tam těžko odneseš.
Kdyby bydlela tady, tak už tam jsme, ale bydlí na dědině 40km odsud, pohotovost tam nemají… Spíš jsem myslela, jestli se vám někomu nestalo něco podobného…
Nejspíš je to cysta ale může to být i nějaký myom. Rozhodně by měla valit na gyndu, tohle fakt není sranda…
Mamka to měla taky. Je jí 51 a je to tak tři roky zpátky. Doktor jí řekla, že to má souvislost s blížícím se přechodem. Dal jí nějakou antikoncepci pro ženy před menopauzou, něco se strašně malou dávkou hormonů. Název nevím. Ale od té doby mamka bolesti nemá. A to z ní předtím opravdu padaly kusy krve.
určitě to musí řešit s doktorem.
No a jestli není její doktor tohle schopný uspokojivě vyřešit, asi by ho měla změnit. Podle toho, co píšeš, tak to není poprvé. Pokud by nic nepomáhalo, třeba bude nutná i operace, odebrání dělohy nebo předčasný přechod. Jen aby neměla boleti.
.. mě taky napadlo, že právě toto může být přechod.. ale určitě i vyšetřit..
rozhodně bych s maminkou nediskutovala, naložila ji do auta odvezla do špitálu. Může to být opravdu nějaká prasklá cysta…nebo něco takového ![]()
Tak je zítra k primářce, aspoň, že tak
S tím přechodem jste mě trošku uklidnili, docela by to odpovídalo…
S podobným problémem se mnou byla paní v nemocnici. Zrovna byla po operaci. Nevím co jí přímo dělali, ale prý by to krvácení mělo ustat. Tak snad s maminkou taky něco vymyslí, aby ses o ní nemusela každý měsíc bát.
Vzala bych maminku a valila na pohotovost. Není to sranda a nikdy nevíš, co to může být. To je můj názor. Já už maminku nemám, umřela mi loni v srpnu a dnes bych vše řešila jinak, než jak jsem byla hloupá a ani jí nepřemlouvala, at si jde lehnout do nemocnice, myslela jsem, že to nic nebude a nakonec na to umřela
a to z blbého pádu z kola. Nikdy bych tomu nevěřila, co se může stát. Samozřejmě to u vás nemusí nic být, ale k doktorovi bych jí odvezla co nejdříve, ať jí vyšetří.
Ahoj holky, omlouvám se za anonyma, je to trošku citlivé a netýká se to přímo mně. Mamča (46) má odjakživa silnou a bolestivou menstruaci, je těžká anemička, obě děti rodila císařem. Ve čtvrtek jí začala MS, má nestandartní bolesti už čtvrtý den, brečí - což jsem u ní nikdy neviděla, nemůže se téměř zvednout ze záchodu, Ibalgin nepomáhá. Doporučila jsem jí alespoň Nalgesin S a aby letěla na pohotovost, což se jí nechce. Mám strach jestli jí nepraskla cysta - trpíme na ně nebo něco jiného. Nemáte s tím někdo zkušenost? Na netu jsem nic nenašla…