Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, Chci se poradit, podstoupil někdo stimulaci na IVF a měl v minulosti prokázány chlamydie trachomatis? Jak vám rostly folikuly a jak dopadl IVF? Stery na chlamydie mám negativní ale mám protilátky v krvi iga a oocyty mi moc nerostou. Přikládám pro zajímavost článek http://www.zenska-neplodnost.cz/…edky-ivf-205?…
Nasli mi chlamydie v prvnim teh…ted jsem mela stimulaci puregonem 200j celou dobu. Folikulu 16,oocytu 10,zralych 9 a do 5 dne zbyly tri..prvni et vysel, pak to nedopadlo a ceka me ket..
Ahoj anonymní, já taky raději anonymně.
Chci se zeptat jak jsi prosím dopadla?
Já měla v minulosti taky nalezeny protilátky i přítel, přeléčili jsme se 3 týdny ATB, STĚR POZITIVNÍ NIKDY NEBYL. Snažíme se o dítě už rok a půl a nic+ 2 neúspěšné IUI, přitom všechna vyšetření OK, zejména teda laparoskopie prý ukázková, což mě zajímalo nejvíc.
Uvažuji, že si nechám ty protilátky zkontrolovat před dalším pokusem. Ale zase si říkám, ze když nic nenašly při té laparce, žádný chronicky zánět nebo tak.. měla bych je už přes dva roky, tak snad by tam něco už museli způsobit..
no nevím, poradí někdo?
Ahoj, no já je měla v krvi, stěr vzdy negativní, manžel je neměl prokázány. U mne způsobily srůsty, prej mám citlivější sliznice. Po dlouhých letech snažení jsem otěhotněla na 3 pokus ivf, jednou ZT. Tak mám obavy, aby to dobře dopadlo.
Mimochodem ex přítel před 10 lety je měl a asi nedoléčený, nevím, byla jsem na sterech tehdy a negativní. Doteď lituji, že jsem ho kdy potkala a tehdy nechápu proč mi nedali rovnou antibiotika. Ten bývalý - manažer, posléze jsem.se dozvěděla, vystřídal desítky holek.
Tímto se tě nechci dotknout, řešila jsem to s blízkou lékařkou a řekla mi, že to vesměs mají promiskuitní lide.
A jaké jsi dostala antibiotika jestli můžu vědět a jak dlouho jsi je brala? A po preleceni ti ještě kontrolovali jak se ty protilátky vyvíjí? Já brala tři týdny ten Doxybene, tak si říkám zdali to stačilo, když už byli jen v krvi a ve stěru nikdy. Jestli třeba ty Chlamydie nějak neovlivňují uhnizdění nebo tak, protože srusty u mě prokázány nebyly, ani žádná jiná překážka která by bránila početí, tak pořad přemýšlím jestli třeba v těch chlamydiich nemůže byt háček, ale všude se píše ze protilátky už by snad vadit neměly, kdo se v tom má vyznat ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, no já je měla v krvi, stěr vzdy negativní, manžel je neměl prokázány. U mne způsobily srůsty, prej mám citlivější sliznice. Po dlouhých letech snažení jsem otěhotněla na 3 pokus ivf, jednou ZT. Tak mám obavy, aby to dobře dopadlo.
Ahoj. Mam stejny problem jako ty. Vidim, ze si tehotna. Krasne zpravy.
Ahoj holky, Chci se poradit, podstoupil někdo stimulaci na IVF a měl v minulosti prokázány chlamydie trachomatis? Jak vám rostly folikuly a jak dopadl IVF? Stery na chlamydie mám negativní ale mám protilátky v krvi iga a oocyty mi moc nerostou. Přikládám pro zajímavost článek http://www.zenska-neplodnost.cz/…edky-ivf-205?…