Chlamydie a neplodnost?

871
21.12.15 19:19

Chlamydie a neplodnost?

Ahoj holky,
ani nevím kde začít. Začala jsem letos chodit na alergologii a přes různá vyšetření mi byly zjištěny akutní stavy mycoplasmat v krvi. Hned jsem byla odeslána na plicní a nyní začínám brát ATB na delší dobu. Dr. říkal, že dle výsledku mám sice nyní chlamydie plicní negativní, ale musela jsem je prodělat.
Má otázka ale souvisí s chlamydiemi, které mohou ovlivnit plodnost nebo spíše způsobit neplodnost. Snažíme se o dítě x let, neúspěšně. První syn z IVF, příčina nezjištěna, před 3 lety spontánní otěhotnění, následně spontánní potrat. Dr. na plicním říkal, že bych měla pořešit chlamydie na gynekologii, třeba to může být příčina. Mám si zajít na gyndu na odběry nebo na alergologii-imunologii? A máte někdo zkušenosti s následním otěhotněním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5808
21.12.15 19:26

Ja mám pocit, že nasledek chlamidií můžou byt srústy, tak to vyřeši spís gynda, než imunologie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
21.12.15 19:36

@JayLee díky. Napřed asi zkusím gyndu a pak uvidím. Matně si vzpomínám, že cca před 10 lety jsem chlamydie měla a nevím, jestli mi je přeléčili na gyndě nebo ne, bylo to ještě před synem. Manžel je nemá, mám je jen já, aspoň teda podle výsledků z alergologie. A co sousedka? Zadařilo se pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
21.12.15 19:37

Odbery ti udelaji na gynde, je to jedno z prvnich vysetreni, ktere delaji v CARu, takze vliv na otehotneni to asi mit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
21.12.15 19:42

@Cuddy tak to je divné, mě v CAR dělali vyšetření naposledy v r. 2013 (pak už jsem tam nebyla) a to pouze na hormonální profil, nic víc a při synovi před cca 8 lety mi dělali vyšetření na pohl. choroby, co se dělají běžně, ale na chlamydie to tenkrát určitě nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
21.12.15 19:44

@villa Urcite? Zjistuji se z moci, kterou odevzdavaji oba partneri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
21.12.15 19:46

@Cuddy tak to jsem nikdy v CAR neodevzdávala a to jsme přešli dvěma, ale je fakt, že jsem tam už tři roky nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
21.12.15 19:46

@JayLee děkuju, začnu to co nejdřív řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.12.15 19:50

@villa prošla jsem podobným kolečkem, pak přeléčení, dítě teda plánovaně až po 4 letech. Tenkrát jsme byli oba mladí, na druhý pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4581
21.12.15 19:50

Ahoj holky taky mám teď v srpnu za sebou IVF a na chlamydie u nás nic nebrali. Vím to 100%.až půjdu na gyndu tak to budu chtít taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.12.15 19:52

@villa odběry mi dělala praktická. Už nevěděla, z čeho by to tak mohlo být. Bylo to v době, kdy se na gyndě nekupovala zrcátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
21.12.15 19:58

@matkabagristy já se úplně hrozím, jak slyším, že jde o pohlavní nemoc. Jsme s manželem spolu už x let a ve spokojeném vztahu, oba první sex. partneři, tohle jsme sexem prostě nechytili, jsme si věrní. Četla jsem, že to může člověk chytit i na bazéně, v sauně…ach jo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
21.12.15 20:01

Takže si mám zajít prostě na gyndu a říct, že chci sobě i manželovi test na chlamydie? Z krve nebo stěr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
21.12.15 20:04

@villa Klidne i na verejnem zachode, nehledej za tim neveru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
21.12.15 20:05

@Cuddy nehledám, ani by mě to nenapadlo, ale je hrozné, že zrovna my si něčeho takového užijeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí