Které CARy v Praze dělají MACS a jaké máte zkušenosti?

Anonymní
12.12.15 18:05

Které CARy v Praze dělají MACS a jaké máte zkušenosti?

Ahoj, název vystihuje můj dotaz: máte zkušenosti (a jaké?) s metodou výběru spermie MACS v některé z pražských klinik IVF? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.1.17 16:39

Ahoj, zkouším oživit diskusi. Zjistila jsem (patrně stejně jako zakladatelka), že pražská IVF centra zaostávají např. za Brnem v zavádění metody MACS, která dokáže vybrat neapoptické spermie (bez poškozené DNA) a dokáže výrazně navýšit počet embryí, jež se vyvinou do blastocyst. Metodu využívají na Moravě nejen Repromeda, Helios, CAR Obilný thr, ale i CAR ve Zlíně. V Praze se bohužel zatím zdá, že jen Prague Fertility Center, které ale většinou nemá smlouvy se zdravotními pojišťovnami a orientuje se především na cizince. Uvítám zprávy o tom, která pražská centra se do MACS pouštějí. Gennet to slibuje na svém webu, ale bohužel zatím metodu nezavedl.
Máte někdo aktuální zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.17 22:43

Nasla jsem, ze ji v Praze dela jeste Gynem (ale o centru nic nevim) http://www.gynem.cz/cs/cenik/. Jinak Gennet ji pry chtel zaradit, ale zatim nema.

• Citovat
  • Upravit
3725
1.5.18 11:45

Ahojky gennet už ji má… Alespoň nám to nabízeli tak předpokládám že jen tak by nám to ne nabízeli kdyby to nedelali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí