Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, zkouším oživit diskusi. Zjistila jsem (patrně stejně jako zakladatelka), že pražská IVF centra zaostávají např. za Brnem v zavádění metody MACS, která dokáže vybrat neapoptické spermie (bez poškozené DNA) a dokáže výrazně navýšit počet embryí, jež se vyvinou do blastocyst. Metodu využívají na Moravě nejen Repromeda, Helios, CAR Obilný thr, ale i CAR ve Zlíně. V Praze se bohužel zatím zdá, že jen Prague Fertility Center, které ale většinou nemá smlouvy se zdravotními pojišťovnami a orientuje se především na cizince. Uvítám zprávy o tom, která pražská centra se do MACS pouštějí. Gennet to slibuje na svém webu, ale bohužel zatím metodu nezavedl.
Máte někdo aktuální zkušenosti?
Nasla jsem, ze ji v Praze dela jeste Gynem (ale o centru nic nevim) http://www.gynem.cz/cs/cenik/. Jinak Gennet ji pry chtel zaradit, ale zatim nema.
Ahojky gennet už ji má… Alespoň nám to nabízeli tak předpokládám že jen tak by nám to ne nabízeli kdyby to nedelali ![]()
Ahoj, název vystihuje můj dotaz: máte zkušenosti (a jaké?) s metodou výběru spermie MACS v některé z pražských klinik IVF? Děkuji.