Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Stat se darkyni vajicek neni jen tak. Musis toho dost splnovat a testy jsou prisne. Staci malo a nevezmou te.
My jsme to financovali ze stavebka. To nemete vůbec nic ušetřene? Je to dost finančne narocne. Nez se nam to podarilo a ja na testu našla vysnene dve//, tak nas to stalo zhruba 200 000 Kč ![]()
Vy nemáte nic našetřeno? jo IVF neni zadarmo ale dá se, já taky neměla ovulaci takže u mě pomohly jen hormony, manžel spermio ok. Ty by jsi darovala vajíčka? To teda nevim jak by na to koukali, víš jak budeš reagovat na hormony?? Napřed bych řešila abych měla dost vajíček na vlastní ivf. nezbývá než šetřit a mít bokem nějaké peníze.
Ahoj holky… taky bych se ráda zeptala… kolik vás stál první pokus? A vyšel tady někomu první pokus?
Našetřené peníze padly na rekonstrukci domu která nebyla zrovna malá a to ješte platíme hypo. Mimčo bylo na řadě až bude kde bydlet, nenapadlo by mě že bude problém..
@zloba89 Nás to donutilo nerozhazovat a našetřít. Pak se nám naskytla možnost klinický studie (celý ivf máš zdarma) což bylo supr a zůstalo nám z toho spousta mrazačku.(ty nám taky zamrazili zdarma a ještě nám dávali stravenky za cesty) Zkus třeba to když bude nějaká probíhat. My tehdá byli v Cube v Praze
@zloba89 píše:
Našetřené peníze padly na rekonstrukci domu která nebyla zrovna malá a to ješte platíme hypo. Mimčo bylo na řadě až bude kde bydlet, nenapadlo by mě že bude problém..
No, tak budete muset usetrit znovu. S ditetem se taky budes muset omezit.
@zloba89 no tak budete muset šetřit zase, co jiného? naštěstí věkově to neni že musíš to stihnou do roka
. Bez koruny plánovat dítě je blbost
, zatim bych zkoušela jen stimulovat hormonama a třeba se povede nebo je spermio tak špatný že bez ivf bez šance?
@BeruškaXXX prý je ta šance stejná skoro jak při normálním sexu. Jako zkusíme to, manžel bere folandrol a kotvičník. Akorát si říkám… Zadarmo to taky není, každej IUI stojí 1500-3000, to už fakt člověk přemýšlí jestli to do toho dát a nebo raději šetřit na ivf
@zloba89 no, nevím, zda je fér, když sama máš problémy otěhotnět nabízet vlastní vajíčka. To by měly pouze ženy, které s otěhotněním problém nemají. Bylo by smutné, pokud by na to nějaký CAR kývnul. Příjemkyně vajíček hradí dost vysokou částku - v podstatě celé tvoje IVF a k tomu ještě dost peněz navíc, a teď si vezmi, že ty budeš špatně reagovat na stimulaci. Přišlo by Ti to fér???
Jinak pokud nebudete požadovat nějaké extra procedury, tak IVF Vás vyjde na cca 10 - 30 000 Kč - doplatek nad rámec toho, co Vám zaplatí pojišťovna.
Pokud nemáte našetřeno 10 000 Kč a chcete dítě, je to blbé.
Důležité je vybrat si dobré centrum. Kam chodíte?
@zloba89 Záleží, jak moc na to chvátáte, když to řeknu blbě. Nechci tvrdit, že u nás není problém s penězma, ale my do toho jdem a dáme zato cokoli!! Máme nově postavený dům, z části na hypotéku, takže ti rozumim, ale ta inseminace není tak moc… Platili jsme 1500, což dneska utratíš ani nemrkneš, museli sme se omezit a lze to, s prckem stejně, musíš trošku slevit ze svých nároků, radši koupíš jemu než sobě. Ale pračka na prachy to je, to nepopírám - v jejich zájmu bohužel není pomoci všem hned na první pokus…
@zloba89 tak uvidíš po vitamínech, to měl manžel tak jak byl nařízen sexuální půst, když měl ko tak byl sex pár h před kontrolnim odběrem a výsledky naprosto ok ![]()
@Markéta80 doufám že to tak bude.
Já jsem realista-pesimista raději počítám s tím nejhorším možným řešením.