Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@zloba89 Vitamíny doporučuji na spermio energyman, výrazně pomáhá…
@zloba89 hele, koukala jsem, že jsi šla do UNICI. Je to dobré centrum, ale jedno z nejdražších v republice. Zkus Reprofit.
Vynikající výsledky, začínají u jednodušších (levnějších) řešení, a všeobecně mají velmi dobré ceny.
@bozetecha píše:
@zloba89 hele, koukala jsem, že jsi šla do UNICI. Je to dobré centrum, ale jedno z nejdražších v republice. Zkus Reprofit.
Vynikající výsledky, začínají u jednodušších (levnějších) řešení, a všeobecně mají velmi dobré ceny.
Nás to na Unice vyšlo okolo 18tis. a vyšlo první ivf ![]()
@BeruškaXXX u nás byl problém u mě
takže to trvalo
ale nakonec jsme byli v CAR na první a poslední konzultaci ![]()
@Markéta80 Takže jste se to rozhodli řešit a už se k tomu nedostalo?
Tpo je super teda… a co bylo za problém?
Já, mám teď první IVF za sebou, čekám jak to dopadne. Padly peníze ušetřené na dovolenou.
@zloba89 Já řešila před IVF něco podobného. Měli jsem zrovna finančně náročné období (stěhování, rekonstrukce domu), veškeré úspory vyčerpané a zrovna do toho vycházelo IVF. Tak jsem si říkala, že to budeme muset odložit. Nakonec se mi z těch nervů menstruace opozdila a odběr vajíček vycházel až po výplatách, tak jsem věděla, že to nakonec nějak ufinancujeme a šli jsme do toho. Bylo to moje první IVF a úspěšné, nyní jsem v 11. týdnu.
Ale jak tu psaly děvčata, s mimčem se bude muset také šetřit, takže si myslím, že IVF je taková příprava. ![]()
Sepsala jsem na kolik mne to vyšlo.
2× Gonal 900 - 4.281,–
1× Gonal 450 - 1.156,–
6× Cetrotide - 205,–
7× Luveris - 65,–
ISCI - 7.500,–
Prodloužená kultivace - 2.500,–
Kryokonzervace + vitrifikace - 8.000,–
@BeruškaXXX já měla málo hormonů jak na ovulaci tak pak na udržení, celkem jsme se snažili 5let, po 3 letech sjme otěhotněla ale díky zanedbání lékařem jsme hned potratila, pak to bylo dost psycho, změna lékaře a po 6m daší cyklus hormonama, pak doktor že teda poslední cyklus a at se domluvím v centru tak jsme se tam objednala jenže v době návštěvy to vycházelo na MS a mě nenapadlo nic lepšího než ms jako posunout utrogestanem
, tam se vše probralo a že když nekrvácim že mě udělá utz a příště až to dostanu tak odběry a manžel spermio a při utz že to vypadá jako bych byla těhotná ale fakt na začátku a mam si dojít za 14 dní na utz, já v šoku, jo zpoždění bylo pár dní ale díky utroši ne
, za 2 dny mě začalo být fakt zle a za 14 dní na utz
a doktor hned vypisoval neschopenku že je vidět že mě neni dobře
, za 4 roky jsem se jen do centra objednala a týden před návštěvou pozitivní test
. Hormony moc nízké ale asi jsme jednu ovulaci v životě měla a povedla se dcera aniž by jsme se vůbec snažili, to byl pro všechny doktory zázrak
![]()
@zloba89 Nás vyšel každý cyklus na cca 30.000, absolvovala jsem 3 IVF. Měli jsme ISCI. Nedopadlo to dobře. Plus 6× KET, ten v RF stojí 7.000. Museli jsme prodat dům a přestěhovat se, prisla jsem i o praci, hypo jsme neutahli, nepředstavovala jsem si, že budou takové problémy. Plus cesty do CAR, pracovní neschopnosti, ono se to dost sčítá.
Musí se šetřit a šetřit.
Držim palce.
@andileklucka Tak držím palečky! ![]()
@Markéta80 Jé, to je krásný…
Asi osud. ![]()