Chlamydie trachomatis

Anonymní
9.7.19 22:35

Chlamydie trachomatis

Ahoj ženský, teď jsem se od mamy dozvedela ze když mě cekala, tak měla chlamky..mne je teď 16 a vim ze se to dá chytit z tehotenstvi..bojim se ze je mam..nevite někdo kdy se mohou projevit příznaky? nechci se o tom s mamkou bavit! a jen vim ze jsem se narodila se zanetem močáku

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.7.19 22:43

Být tebou, zašla bych na gyndu a nechala si udělat test.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.19 22:46
@Anonymní píše:
Být tebou, zašla bych na gyndu a nechala si udělat test.

Nemyslis ze mi museli udělat testy už když jsem se narodila?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.19 22:47
@Anonymní píše:
Nemyslis ze mi museli udělat testy už když jsem se narodila?

Tak to netuším, jak před 16 lety přistupovali k testům novorozenců. Zkus zavolat do své porodnice a zeptat se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.19 22:50

Můžeš to zkusit zeptat se jen tak obecně, jestli tyhle testy dělají resp. dříve dělali. Anebo přímo jim řekni své jméno, ať se podívají do dokumentace. Ale nevím, jestli po 16 letech už nebude někde vyhozená anebo zařazená v archivu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.19 22:51

Jak je to s testy v porodnici, netuším.

Ale test na chlamydie ti udělá gynekoložka vytěrem a rovnou ti řekne výsledek. Akorát si ho zaplatíš. Nepamatuji si ale kolik.

Nebo si ho můžeš objednat z netu (kupovala jsem na mall). Je tam podrobný návod a je to jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
87
9.7.19 22:55

Mě brala na doktorka chlamydie 2× a nic jsem neplatila (furt měla podezdření že je mám, i když jsem je neměla) výsledky byly za týden, ale u mé dr. je i na stránkách napsané že když si o to zažádáš sama tak platíš 800, tak záleží na doktorovi a oddělení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.19 22:59
@Anonymní píše:
Jak je to s testy v porodnici, netuším.

Ale test na chlamydie ti udělá gynekoložka vytěrem a rovnou ti řekne výsledek. Akorát si ho zaplatíš. Nepamatuji si ale kolik.

Nebo si ho můžeš objednat z netu (kupovala jsem na mall). Je tam podrobný návod a je to jednoduché.

Mohu se jen zeptat jestli ten test na mall je kvalitní? a jak se postupuje?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.19 22:59
@Judy21L píše:
Mě brala na doktorka chlamydie 2× a nic jsem neplatila (furt měla podezdření že je mám, i když jsem je neměla) výsledky byly za týden, ale u mé dr. je i na stránkách napsané že když si o to zažádáš sama tak platíš 800, tak záleží na doktorovi a oddělení..

No mně nabídla ten test (podle mě asi za 300,– doktorka sama) a rovnou ho udělala v ordinaci. V podstatě ten samý test stál na mail.cz asi 550,–.

Ale asi fakt záleží doktor od doktora..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.19 23:02

Ten test fungoval na stejném principu jako ten na gyndě. Udeláš si stěr. Pak tam je nějaký roztok, do kterého tu vatičku ponoříš a pár minut čekáš. Už si to nepamatuji přesně.

Psali tam, že spolehlivost testu závisí na kvalitě provedení. Pokud budeš postupovat podle návodu, zvládneš to. Možná by to pro tebe byla nejsnadnější varianta.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.19 23:05

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
No to byla no..protože nemam chut se o tom bavit s mamkou a myslim si ze mi to měla říct dřív kdyz jsem ještě nemela kluka! :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.19 05:13

Ja měla chlamydie (nevím jaký druh), chytla jsem je od partnera, měla jsem výtok zapáchající po rybách. Zabraly mi antb. Podle mne pokud bys chlamydie měla, tak bys o nich určitě za těch 16 let věděla.

Tak si na netu zjisti jak postupují v porodnici v případě zjištění chlamydií u těhotných. Určitě to nenechali jen tak být, Tvoji matku museli přeléčit a Tebe po narození vyšetřit. To není jak chytit sopílek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.19 07:50

Tak pozor na to, ty rychlotesty spolehlivé nejsou!!! Udělal mi ten test gynekolog, byl pozitivní a dal mi i partnerovi koňskou dávku antibiotik. Odmítal mi ten test udělat znova. Šla jsem k jinému gynekologovi, ten mi řekl, že ty rychlotesty jsou nespolehlivé, udělal mi stěr a poslal to do laboratoře. Je to prý test na principu přítomnosti DNA toho viru nebo něco podobného a spolehlivost je prý v podstatě 100%. Vyšlo mi to negativní.
A stejnou zkušenost mám s rychlotestem na helicobacter pylori (ten se dělá ze stolice). Vyšel mi negativní. Ale pak jsem šla na gastro, kde mi strčili hadičku do žaludku, nabrali vzorek, poslali do laboratoře a vyšel mi masivní nález helicobacter pylori, brala jsem na to dvoje antibiotika :-(
Takže od té doby těmhle laciným rychlotestům nevěřím, raději jdu k doktorovi, ať to jde přes laboratoř.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.19 10:35
@Anonymní píše:
Ja měla chlamydie (nevím jaký druh), chytla jsem je od partnera, měla jsem výtok zapáchající po rybách. Zabraly mi antb. Podle mne pokud bys chlamydie měla, tak bys o nich určitě za těch 16 let věděla.Tak si na netu zjisti jak postupují v porodnici v případě zjištění chlamydií u těhotných. Určitě to nenechali jen tak být, Tvoji matku museli přeléčit a Tebe po narození vyšetřit. To není jak chytit sopílek.

Tak já zatim žádné problémy nemela, měla jsem jenom někdy kvasinky ale tak to není z chlamydie…ale test si radši udelam..myslim si, ze za těch 16 let, skoro 17 bych už měla problémy s ocima a td..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.19 10:39

Prave ze já cetla o tom hrozbu..jak se to už nevyleci a ze to je těžký a td..a hodně nebezpečný..pritom vim ze mamka je už nemá dávno a tata taky ne, a jedna anonymka taky pise ze zabraly prášky tak bych už moc nevěřila ani internetu..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa