Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pitaya1 píše:jako nekolikadenni cyklodovolene v jednech gumovych sandalech
A chápeš, že na tom kole taky sportuju? Nebo si myslíš, že třeba cyklodovolená na těžko není sport? Nebo výšlap na třítisícovky? Co zahlédl třídenní treky do jeskyni? To je podle tebe asi neaktivní dovolenáJo a ty sandále se nemají jak propotit, jdyz je to jen kus gumy, co se kdyztak snadno umyje. Ale to je nad tvoje chápání
Příspěvek upraven 02.07.23 v 17:36
@markytka3 píše:
jako nekolikadenni cyklodovolene v jednech gumovych sandalech![]()
ale u tebe se nedivim, mam
o tvych hygienickych navycich uz sve mineni. neznam cloveka, co by si vzal na tydenni dovolenou jedny boty
Představ si že klidně, protože jsou naprosto skvělé. Ještě většinou s sebou vozím žabky ![]()
@Pitaya1 píše:
Představ si že klidně, protože jsou naprosto skvělé. Ještě většinou s sebou vozím žabky
posli odkaz, jake mas, at se priucime
vozis zabky? takze zase lzes, i ty si beres na dovolenou vice paru bot, tak proc se podivujes? ![]()
Vidím, že téma zase odbočilo k tomu, kdo, kdy, kde a jak smrdí. Zajímavé, že toto často řeší právě fanoušci aut a odpůrci MHD (přece nepojedu sockou, kde všichni smrdí a jiné bla bla bla). Je dobré se jich občas optat, zda jim třeba nevadí, že auta smrdí, hlučí, škodí a díky nim jsou části měst pomalu neobyvatelné.
např. 1) znečištění ovzduší (emise oxidu uhelnatého CO, těkavých organických látek, oxidu dusíku = NO + NO2, oxidu siřičitého SO2, ozónu O3 a prachových částic)
Zdá se, že je teplo a někteří jsou poněkud nervózní, že?
@markytka3 píše:
posli odkaz, jake mas, at se priucimevozis zabky? takze zase lzes, i ty si beres na dovolenou vice paru bot, tak proc se podivujes?
O zabkach píšu od začátku kdybys umělá číst ![]()
A na treky, na kolo atd nosím tyhle sandály. Ale ty by sis ty na nohu nikdy nevzala.
@Pitaya1 píše:
O zabkach píšu od začátku kdybys umělá číst
A na treky, na kolo atd nosím tyhle sandály. Ale ty by sis ty na nohu nikdy nevzala.
Dost o sandálech na kolo taky přemýšlím. Ale neukopnete si v tom palec? A nosíte do nich ponožky nebo ne?
@šklíbakočka píše:
Dost o sandálech na kolo taky přemýšlím. Ale neukopnete si v tom palec? A nosíte do nich ponožky nebo ne?
Ponožky záleží jak kdy. Na kolo většinou bez ponožek. V sandalech jsem absolvovala několik cyklodovolenych a v pohodě. Ale nejsou to žádné terény
@Pitaya1 píše:
Ponožky záleží jak kdy. Na kolo většinou bez ponožek. V sandalech jsem absolvovala několik cyklodovolenych a v pohodě. Ale nejsou to žádné terény
jj mám známou, která po horách chodí také v sandálech, ale na boso. Ostatní chodíme v pohorách. Fakt nevim, co je lepší…
@šklíbakočka píše:
jj mám známou, která po horách chodí také v sandálech, ale na boso. Ostatní chodíme v pohorách. Fakt nevim, co je lepší…
Mne tyhle sandály vyhovují. Jsou barefoot, takže pro mě do špatného terénu super, protože ještě než plně došlápnu cítím, že bych podjela. Naučila jsem se je používat v jeskyních. Ponožky třeba v ČR do nich nenosím.
@Pitaya1 píše:
Mne tyhle sandály vyhovují. Jsou barefoot, takže pro mě do špatného terénu super, protože ještě než plně došlápnu cítím, že bych podjela. Naučila jsem se je používat v jeskyních. Ponožky třeba v ČR do nich nenosím.
díky za info, mrknu po nich
@markytka3 píše:
jako nekolikadenni cyklodovolene v jednech gumovych sandalech![]()
ale u tebe se nedivim, mam
o tvych hygienickych navycich uz sve mineni. neznam cloveka, co by si vzal na tydenni dovolenou jedny boty… ty ses pozastavila nad tim, ze mam na dobce 2 pary bot, ja ti pisi, ze zde chodim sportovat, a fakt nejsem prase a behat v gumovych sandalech nebudu, chapes uz konecne, proc nekteri si berou na dovolenou vice bot? to tve smrade na tabor ma taky jen jedny sandale? (i kdyz on se tve sukne nepusti, takze asi nejezfi, ze?)Příspěvek upraven 02.07.23 v 17:36
Na tábory nejezdí, na školu v přírodě měl jedny tenisky a žabky. A nemusis mít o něj obavy, mé sukně se nedrží. A v sandálech nebeham, ale to už jsem ti psala ![]()
@Pitaya1 píše:
O zabkach píšu od začátku kdybys umělá číst
tak to fakt ne, na kole jezdime v terenu, kde je treba kvalitni obuv, to dame, na treky chodime tezsi useky, kde je rovnez treba zpevnena obuv, a v tomhle bych svych 15 km neubehla. jelikoz tve podani sportu ma ocividne jinou narocnost, tak se nedivim, ze ti staci jedny boty na tydenni dovolenou. a tvuj mozecek nepobira, ze nekdo na dovolene doopravdy sportuje, tak mu jedny boty do mesta nestaci. proto se asi
podivujes nad mym prispevkem, ze mam na dovolenou vicero bot ![]()
@Pitaya1 píše:
Na tábory nejezdí, na školu v přírodě měl jedny tenisky a žabky. A nemusis mít o něj obavy, mé sukně se nedrží. A v sandálech nebeham, ale to už jsem ti psala
tak proc se podivujes, ze nekdo potrebuje na dovcu vice bot?
tobe staci boty do mesta a zabky, jiny kvalitni obuv na aktivity, ktere provozuje a neni prase, aby byl v jednech botech cele dny.
@markytka3 píše:
tak to fakt ne, na kole jezdime v terenu, kde je treba kvalitni obuv, to dame, na treky chodime tezsi useky, kde je rovnez treba zpevnena obuv, a v tomhle bych svych 15 km neubehla. jelikoz tve podani sportu ma ocividne jinou narocnost, tak se nedivim, ze ti staci jedny boty na tydenni dovolenou. a tvuj mozecek nepobira, ze nekdo na dovolene doopravdy sportuje, tak mu jedny boty do mesta nestaci. proto se asi
podivujes nad mym prispevkem, ze mam na dovolenou vicero bot
Tvůj mozecek zase nechápe, že tyhle sandály jsou skvělé na určitě náročné terény, kde by ses pocurala strachy
absolvovala jsem v nich, případně jim podobných, slaňování, treky na třítisícovky a treky do jeskyní. Ale o tom se tobě může jen tak zdát ![]()
Příspěvek upraven 03.07.23 v 01:52
@šklíbakočka píše:
Vidím, že téma zase odbočilo k tomu, kdo, kdy, kde a jak smrdí. Zajímavé, že toto často řeší právě fanoušci aut a odpůrci MHD (přece nepojedu sockou, kde všichni smrdí a jiné bla bla bla). Je dobré se jich občas optat, zda jim třeba nevadí, že auta smrdí, hlučí, škodí a díky nim jsou části měst pomalu neobyvatelné.
např. 1) znečištění ovzduší (emise oxidu uhelnatého CO, těkavých organických látek, oxidu dusíku = NO + NO2, oxidu siřičitého SO2, ozónu O3 a prachových částic)Zdá se, že je teplo a někteří jsou poněkud nervózní, že?
- znečištění vody a půdy (zejména havárie nákladních aut s nebezpečným nákladem)
- nehody (mrtví, zranění, týká se i mrtvé zvěře)
- hluk a vibrace
- zábor půdy a parcelace krajiny (zejména výstavbou infrastruktury - dálnice, rychlostní silnice, vodní přehrady a kanály)
- spotřeba energie (zejména neobnovitelné - ropa)
- emise oxidu uhličitého (nemá negativní vliv na lokální úrovni, ale podílí se hlavně na globální změně klimatu jako jeden ze skleníkových plynů).
Aneb jak odklonit pozornost od nekoncici tezby a kaceni lesu/pralesu ve velkem, od velkochovu v milionech kusu, od prechemizovanych plantazi od obzoru k obzoru v rozvojovych zemich, abychom meli levny palmac, soju, banany, zeleninu v zime, od zaoceanskych kontejnerovych lodi, co vozi pres pul sveta cetky, od stavby megalomanskych mrakodrapu v poustich ropnych sejku, od „cruises“, krizujicich oceany, aby si zbohatlici mohli vyrazit z kopytka, od zbytecnych zavlah a chemizace golfovych hrist po celem svete, od zaboru milionu hektaru pudy na centralni sklady a prekladiste, od… od… od… Mam pokracovat? Ale auta a individualni doprava jsou zlo! Fuj fuj fuj.