Chlap bez auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2474
1.7.23 12:02
@Lucie_Sx píše:
Ja nepsala veci do letadla, ale obecne, jestli to jde sbalit.
Tak jasne, ze do letadla to osekam co jde. Ono kdyz na to prijde, clovek je schopny prezit fakt s malem. Prezit. Coz je proste vzdycky urcita nevyhoda.
(Kdyz mi na jednom vylete dcera zahucela komplet cela do sumavskeho jezirka, slozila se ji na obleceni parta, co byli s nami, proste kazdy mel neco. Byt tam sama, mam sakra problem, nahradni jsem nemela.)

Není nutné do letadla extra osekávat, ani přežívat. Já jen už prostě odmítám cokoli, co nejde hodit na záda a na palubu. A myslím, že třicet triček není žádná nouze. :mrgreen:
Tak to už je potom jiný druh pobytu, samozřejmě, že to člověk musí přizpůsobit. :) My si vystačíme s jedněmi žabkami, zatímco jiný styl pobytu vyžaduje pohory a ideálně ve dvou až třech kusech, teda párech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
1.7.23 15:18
@Bandii píše:
Není nutné do letadla extra osekávat, ani přežívat. Já jen už prostě odmítám cokoli, co nejde hodit na záda a na palubu. A myslím, že třicet triček není žádná nouze. :mrgreen:
Tak to už je potom jiný druh pobytu, samozřejmě, že to člověk musí přizpůsobit. :) My si vystačíme s jedněmi žabkami, zatímco jiný styl pobytu vyžaduje pohory a ideálně ve dvou až třech kusech, teda párech.

Já ti mám vychytaný a i na několik posledních treků (hory, jeskyně) chodím v sandalech. Teď naposled už jsem se dostala do fáze, že mám super lehké a skladné :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
34322
1.7.23 16:24
@Pitaya1 píše:
Prpc hned jen přežít? On člověk potřebuje hromadu věcí, aby si dovolenou užil v pohodlí? :think: 8o

Staci jedna nevychytana spalenina a misto na vylet na Serak jedes (autem!!) 30 km do Sumperka do lekarny shanet masticky a mokre kryti… (Ano, od te doby uz to mam v lekarnicce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
1.7.23 17:54
@Pitaya1 píše:
A pak že to nejde :lol: :palec: Ono strašně moc dělá, jak člověk uni ty věci do toho zavazadla poskládat.

a kde mas bundu, mikinu, dlouhe kalhoty,? boty? hygienu? jako brat si xy tricek na spani, troje plavky 🙈 🙈 to jako fakt? my jsme ted na letni dovolene, jiny pomer veci a taky jsme se zabalili do jednoho prirucaku vc. bezecke vystroje. ale ty jsi psala o 22 trickach a xy zbytecnosti co k tomu balis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
1.7.23 18:01

@Bandii proc proboha tolik tricek na spani 🙈 na co troje plavky? my ted jsme odjizdeli na dovcu a mame toho tretinu co vy 🙈 veslo se to v pohode do palubaku vc. lahvinek prosecca 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
1.7.23 19:25
@markytka3 píše:
@Bandii proc proboha tolik tricek na spani 🙈 na co troje plavky? my ted jsme odjizdeli na dovcu a mame toho tretinu co vy 🙈 veslo se to v pohode do palubaku vc. lahvinek prosecca 😃

A kam jste jeli, jaký pobyt a na jak dlouho? :-)
Vždyť mi taky stačil jeden palubák. Ale druhý jsme museli vzít i tak, kvůli ložnímu atd.
Ano, jen troje plavky a to já je ani nevyužiju, na 98%. Chlast a navíc do batohu, co jde na palubu fakt řešit nebudu. Když chci, dám si v restauraci nebo koupím flašku na místě. Je to praktičtější.

Příspěvek upraven 01.07.23 v 19:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
1.7.23 19:32
@markytka3 píše:
a kde mas bundu, mikinu, dlouhe kalhoty,? boty? hygienu? jako brat si xy tricek na spani, troje plavky 🙈 🙈 to jako fakt? my jsme ted na letni dovolene, jiny pomer veci a taky jsme se zabalili do jednoho prirucaku vc. bezecke vystroje. ale ty jsi psala o 22 trickach a xy zbytecnosti co k tomu balis.

A proto jsme se taky na zimni dovolenou balili do 1 prurucaku a jednoho středního odbaveneho kufru. Ale to bys musela umět číst ;) a tedy pořád nechápu proč bych s sebou měla tahat hromadu bot, hygieny? :think:

• Citovat
  • Upravit
2474
1.7.23 19:32
@markytka3 píše:
a kde mas bundu, mikinu, dlouhe kalhoty,? boty? hygienu? jako brat si xy tricek na spani, troje plavky 🙈 🙈 to jako fakt? my jsme ted na letni dovolene, jiny pomer veci a taky jsme se zabalili do jednoho prirucaku vc. bezecke vystroje. ale ty jsi psala o 22 trickach a xy zbytecnosti co k tomu balis.

Troje plavky na dva lidi. A já ty své ani nevytáhnu, jsou jen pro jistotu, zbytečný.
V příručáku těch 30+ triček, kraťasy atd.
Boty na sobě, kalhoty a mikina taky. A ty nevytáhnu klidně dva měsíce.
Hygienu koupím na místě (v tomto konkrétním případě už byla na místě z loňska).

Jak píšeš, jiný poměr věcí. Záleží jak a kam se vypravíš, co tam budeš dělat, jestli buď na ubytování atd. atd.
Je to těžké paušalizivat. :)

Příspěvek upraven 01.07.23 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
1.7.23 19:33
@Lucie_Sx píše:
Staci jedna nevychytana spalenina a misto na vylet na Serak jedes (autem!!) 30 km do Sumperka do lekarny shanet masticky a mokre kryti… (Ano, od te doby uz to mam v lekarnicce).

Tak větší spáleninu bych stejně doma neosetrovala a jela k lékaři :nevim: Takže pro mě by to byla zbytečná věc v lekarnicce na dovolenou

• Citovat
  • Upravit
77080
1.7.23 23:13
@Bandii píše:
Troje plavky na dva lidi. A já ty své ani nevytáhnu, jsou jen pro jistotu, zbytečný.

Jak píšeš, jiný poměr věcí. Záleží jak a kam se vypravíš, co tam budeš dělat, jestli buď na ubytování atd. atd.

a proč takové šílené množství triček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
2.7.23 00:00
@stinga píše:
@Bandii píše:

Já teda ani na trekingové dovči nevozím výrazně víc věcí než normálně :nevim: navíc tam mám jen jednu sadu sportovního oblečení na večer (jedna sada na 2 večery). Na cyklistickou dovolenou jsme jeli ještě mensim množstvím věcí než jezdíme normálně.

• Citovat
  • Upravit
2474
2.7.23 09:21
@stinga píše:
@Bandii píše:

Protože ani nevíme jak dlouhý pobyt bude.
Potom poletíme domů a za nějaký ten týden se zase vrátíme zpět, oblečení tady už bude.
Pokud bychom při první části pobytu vše obnosili a neměli možnost to někde vyprat, přiletíme s další várkou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
2.7.23 09:26
@Pitaya1 píše:
Já teda ani na trekingové dovči nevozím výrazně víc věcí než normálně :nevim: navíc tam mám jen jednu sadu sportovního oblečení na večer (jedna sada na 2 večery). Na cyklistickou dovolenou jsme jeli ještě mensim množstvím věcí než jezdíme normálně.

A jezdíš na čtvrt roku?
Jak říkám, nemám problém na takovou dobu vycestovat s palubákem (kde je potom těch triček třeba pět až sedm, protože se musí vejít i jiné věci, abych měla opravdu jen ten batoh, nic navíc). Třeba do Asie. Protože tam potom s tím batohem řeším veškeré přesuny.
Tady jsem se přesunula je na/z letiště, vybalila a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.23 09:28

Já teda o trekingové dovolené a lezení po horách nebo nějakém pralese vůbec nestojím. Zbytek rodiny to taky nevyhledává. Ráda si půjčím kolo v Řecku, Itálii a Chorvatsku. Budu si tam jezdit tam a zpět. Kochat se. Ale hory nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
2.7.23 09:52
@Bandii píše:
A jezdíš na čtvrt roku?
Jak říkám, nemám problém na takovou dobu vycestovat s palubákem (kde je potom těch triček třeba pět až sedm, protože se musí vejít i jiné věci, abych měla opravdu jen ten batoh, nic navíc). Třeba do Asie. Protože tam potom s tím batohem řeším veškeré přesuny.
Tady jsem se přesunula je na/z letiště, vybalila a hotovo.

Bohužel tolik dovolené nemám…vetsinou si beru max 14 dnů v kuse. Po Japonsku jsme cestovali se středním kufrem a batohem, ted naposled po Vietnamu se středním a palubním.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová