Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Není zvyklý z domu. Za rypák se bohužel nechytne.
Buď si zvykni nebo jdi od něj.
Chlapa nepředeláš.
@Anonymní píše:
Ahoj. Zajímalo by mě, jestli tenhle exemplář má někdo také doma na starost.
Partner má převzatý obrázek o tom, jak by to v domácnosti mělo vypadat, od rodičů.
Tzn., žena se stará o domácnost a děti a on pracuje, tím pádem je osvobozený od veškerých domacích prací. Jenže, jeho matka měla paní na úklid, hlídání dětí kdy potřebovala( což si asi neuvědomuje) naopak já hlídání nemám a on tolik nevydělá, takže pracuji na pol. úvazek po večerech, kdy mrně spí, aby jsme se měli trochu líp. (Sliboval, jak bude pomáhat, abych mohla pracovat a ve finále mi to vyčítá a nepomáhá vůbec).
Každopádně dnes mě dorazil.. často chodí s kmarády na pivko, i dnes šel.. malá měla dnes náročný den, hodně brečela, furt se budí. Volàm chlapovi, kdy teda příjde.. a jeho jediná starost, jak se má Bettyna (pes), na malou se ani nezeptal
Ok, jsme asi druhá kolej..
No a mě už to fakt neba, dělat služku, poslouchat, jak není dokonale uklizeno ( nadruhou stranu, uzná, že je skvěle postaráno o dítě) a tak..
no a nejvíc mě asi štve, že kamarádovi chodí pomáhat na stavbu, ale nemá čas na to, aby malé sestavil domeček, který máme už přes dva měsíce doma..prostě priority
Pořád doufám, že se chytne za rypák a začne dělat tky něco pro rodinu, no zatím to vypadá (z mého pohledu, z jeho toho asi dělá až moc), že kamarádi jsou na prvním místě..
Pokud to tak bylo nastaveno doma, tak se tak choval od začátku, ne? Že doma nedělal nic ![]()
Nemyslím si, že se tento typ chlapa může změnit. Na druhou stranu, určitě nic doma nedělal ani před dítětem, že?
No on si právě uvědomuje, že to takto není ok, sám poukázal na to, že se mu nelíbí, že ns to jeho matka byla sama.. myslím, že se to v něm pere.. ví, že by měl něco udělat, ale prostě se mu faakt nechce.. lenoch jak vyšitý
Mám něco podobného, též manžel má příklad od rodičů, máma žena v domácnosti, otec ji jen buzeruje a nadává, pracuje a dostává vše pod nosánek. Bohužel máme 3děti, on z předchozího vztahu syna ve střídavé péči po týdnu, absolutně se mu nikdo z rodičů nevěnuje, takže péče o něj je jen na mě, jsou s ním samé problémy, je mu 8let, adhd, stále se pokakává, je drzý a všechny mlátí, manžel to ale nevidí, jen já jsem na něj zasednutá a on je jeho miláček, další syn (3r) je z mého předchozího vztahu, jeho otec ho chtěl už jako malého vyhodit z okna a mě mlátil, teď si ho bere max. 1× za 2měsíce na 2dny a nezajímá se, ale vzdát se ho nechce. Další je dcera skoro 2r a je společná. Dennodenně musím všechny obstarávat včetně manžela, vše pod nosánek jinak je zle, věčně vyžaduje jenom sex i když já už na něj nemám ani pomyšlení, za celý den se nezastavím, špinavé prádlo není schopen už ani odnést do koše na prádlo, doma neudělá vůbec nic a v práci má za úkol pouze dohlížet sem tam udělá nějakou menší práci jako zedník, já večer padám na pusu, než to vše dodělám tak je pozdě večer a on už chrápe. Máme ještě společného psa a za celý 2roky co ho máme s ním nebyl venku ani jednou, a to opravdu.. Nic jiného než že si sedne k pc a hraje si hry nedělá.. Bohužel může být i hůř, mě je 21 a jemu 32,takže neplatí ani čím starší tím rozumnější.
Moc moc se omlouvám za slohovku, upřímně jsem se potřebovala z toho všeho vypsat. I když to teda úplně vše není, pouze shrnutí.
![]()
No tak věděla si, do čeho jdeš, tak co teď s tím. Tak jdi od něj. Doma takový exemplář opravdu nemám, takový by prostě nebyl partner pro mě.
@Dahlia0409 bohužel ze začátku strašný milovník děti a psa jelikož také už měl fenu o kterpu se staral pár měsíců co jsme byli spolu, dokazoval jak se hezky stará o syna, jak jezdí všude možně, chodili jsme často všude možně, teď chodíme jen když je volno ale je to tak že já mám všechny děti a on jde o několik metrů před námi, že na nás nechce čekat, já malou v nosítku a deti za ruce, je mu to jedno, takže už i odmítám někam takhle s ním chodit, ale jak píšu, ze začátku se hrozně přetvaroval, i rodičům hodně pomáhal na baráku, teď nepomůže jim, ani mě, musela jsem si i vymalovat byt a to je on mistr zedník, jediný komi pomáhá na zavolání jsou kamarádi, to hned letí.
@Cappricorn píše:
@Dahlia0409 bohužel ze začátku strašný milovník děti a psa jelikož také už měl fenu o kterpu se staral pár měsíců co jsme byli spolu, dokazoval jak se hezky stará o syna, jak jezdí všude možně, chodili jsme často všude možně, teď chodíme jen když je volno ale je to tak že já mám všechny děti a on jde o několik metrů před námi, že na nás nechce čekat, já malou v nosítku a deti za ruce, je mu to jedno, takže už i odmítám někam takhle s ním chodit, ale jak píšu, ze začátku se hrozně přetvaroval, i rodičům hodně pomáhal na baráku, teď nepomůže jim, ani mě, musela jsem si i vymalovat byt a to je on mistr zedník, jediný komi pomáhá na zavolání jsou kamarádi, to hned letí.
A jak dlouho se takhle zvládl přetvařovat? Po jaké době jste si pořídili společné dítě?
@stodvacetjedna skoro rok bez asi měsíce. Pak už začal nepatrně se chovat takto a až teď poslední půlrok je to extrém, jsme spolu 3roky.
@Cappricorn to je mi moc líto, jak to doma máte.. teď se až stydím, že vlastně řeším prkotiny.. moc držím palce, ať se to nějakým způsobem zlepší, jestli je to možné..především pevné nervy, určitě jsi skvělá ženská, když toto všechno dáváš 🙏
@Anonymní píše:
@Cappricorn to je mi moc líto, jak to doma máte.. teď se až stydím, že vlastně řeším prkotiny.. moc držím palce, ať se to nějakým způsobem zlepší, jestli je to možné..především pevné nervy, určitě jsi skvělá ženská, když toto všechno dáváš 🙏
Děkuji, to ještě k tomu budu muset nastoupit do práce aspoň na noční takže to bude ještě zajímavější, ale snažím se aby to nějak fungovalo, hlavně pro to aby malá měla úplnou rodinu, snažím se mu to vysvětlovat, stále ale neposlouchá, takže uvažuji ho aspoň dotlačit do poradny no, tal uvidím. Tobě též přeji pevné nervy a snad se to u vás také co nejdříve zlepší a chlap dostane rozum, vím jak je to hrozné být nepochopená a na všechno sama ![]()
@Cappricorn No uprimne receno, o takovou uplnou rodinu bych moc nestala. Co si toho dcera vezme do zivota? Akorat vzor toho, ze matka se muze strhat a otec ma pohodicku a jeste se okolo nej skace, aby nebylo zle. Proc jste si to dite porizovali hned pote, co jste se dali dohromady? Kor kdyz uz jsi jedno mela. Ale chapu, jsi jeste hodne mlada, ja byla v tom veku taky jeste pitoma a nechala si leccos libit. Ted uz by me ani nehlo a chlap by se mohl stavet na hlavu a odrazet se usima. Pod nosanek a sex, tak urcite… az naprsi a uschne ![]()
Milá zlatá, za ten rypák ho musíte chytit vy a dotáhnout ho k tomu domečku, jinak se to neudělá. I když, jak nad tím tak přemýšlím, tak byste ho měla chytnout za něco jiného a pořádně zmáčknout…
@Anonymní píše:
Partner má převzatý obrázek o tom, jak by to v domácnosti mělo vypadat, od rodičů.
Tzn., žena se stará o domácnost a děti a on pracuje, tím pádem je osvobozený od veškerých domacích prací. Jenže, jeho matka měla paní na úklid, hlídání dětí kdy potřebovala( což si asi neuvědomuje) naopak já hlídání nemám a on tolik nevydělá, takže pracuji na pol. úvazek po večerech, kdy mrně spí, aby jsme se měli trochu líp. (Sliboval, jak bude pomáhat, abych mohla pracovat a ve finále mi to vyčítá a nepomáhá vůbec).
Každopádně dnes mě dorazil.. často chodí s kmarády na pivko, i dnes šel.. malá měla dnes náročný den, hodně brečela, furt se budí. Volàm chlapovi, kdy teda příjde.. a jeho jediná starost, jak se má Bettyna (pes), na malou se ani nezeptal
No a mě už to fakt neba, dělat služku, poslouchat, jak není dokonale uklizeno ( nadruhou stranu, uzná, že je skvěle postaráno o dítě) a tak..
no a nejvíc mě asi štve, že kamarádovi chodí pomáhat na stavbu, ale nemá čas na to, aby malé sestavil domeček, který máme už přes dva měsíce doma..prostě priority
Pořád doufám, že se chytne za rypák a začne dělat tky něco pro rodinu, no zatím to vypadá (z mého pohledu, z jeho toho asi dělá až moc), že kamarádi jsou na prvním místě..
No tak vidis, ze doufani a perfektni postarani jaksi dlouhodobe nefunguje…
Je na case zacit byt trosku semetrika a proste si to zapojeni vynutit.
Bud se chytne nebo je to ztraceny.
Ale fakt nebud mila, vstricna a tolerantni, s tim, ze uvnitr bublas jak papinak. Ublizujes sama sobe.