Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli se tak choval už před narozením prcka, měla jsi volbu si s nim to dítě nepořídit
a najít si chlapa, co neškudlí..
Udělal si z tebe obyčejnou služku, uklízečku, staračku se o děcko a on toho jenom využívá, protože tobě to nevadí ale tady si stěžuješ, že se musíš doprošovat.
Za mě - chceš teplou večeři, přispěj, chceš abych si zašla na nohy, přispěj.
Tak že si dojde za stravenky na oběd mi příjde uplně normální. Jinak hold jsou to jeho peníze a jeho rozhodnutí. Trvala bych asi na tom ať dává něco na dítě. Neumím si takovou situaci představit, my máme doma peníze společné a akorát si řekneme když kupujeme něco „navíc“ než obvykle, aby to ten druhý věděl.
@Douby píše:
Tak že si dojde za stravenky na oběd mi příjde uplně normální. Jinak hold jsou to jeho peníze a jeho rozhodnutí. Trvala bych asi na tom ať dává něco na dítě. Neumím si takovou situaci představit, my máme doma peníze společné a akorát si řekneme když kupujeme něco „navíc“ než obvykle, aby to ten druhý věděl.
Nato on nepřistoupí. To jsou jeho peníze - navíc ona není jeho manželka, pouze přítelkyně. Ona může být ráda, že z něj dostane ty 2 stovky s odmlouváním.
Nikdy jsem nepochopila, proc dve lide, kteri ziji spolu a maji spolu dite, tak nemaji spolecne finance (aspon cast) ![]()
Hele jako nechci rypat, ale utratit 6100 mesicne jen za kosmetiku, hadry pro dite, veci do mycky a kafe? To mi prijde dost, kdyz nakupuje jidlo tvuj partner. Mozna by ses mela zamyslet nad svymi vydaji.
Tak otazkou je co znamena, ze „penez ma dost“ kazdopadne me by z takoveho pristupu rachlo. I kdyz by ste meli finance rozdelene jednou jste rodina a v dobe kdy nemuzes standartne vydelavat by se mel starat lepe ![]()
Neřekla bych, že šetří, ale je to prostě sobec, co tě využívá. Co jiného k tomu říct
Šetří se fakt jinak.. A hlavně ve vztahu společně..
Manželé předpokládám nejste a jen tak nebudete s tímto přístupem. Ale aby moje dítě musela živit tchýně, to by mě fakt hanba fackovala.. ![]()
@Blekota Tak logicky by měl dávat peníze na dítě. To, že nedává nic jí, je sice blbý, ale asi to tak bylo i před pořízením dítěte. To si asi zakladatelka měla vyřešit dopředu. Manžel je taky škudlil, ale k tomu aby mi něco zakázal si koupit má teda daleko, asi by to pro mě byl problém. Ale já jsem dost šetřivá taky ![]()
@Ali-Ali píše:
Nikdy jsem nepochopila, proc dve lide, kteri ziji spolu a maji spolu dite, tak nemaji spolecne finance (aspon cast)
@Blekota píše:
Nato on nepřistoupí. To jsou jeho peníze - navíc ona není jeho manželka, pouze přítelkyně. Ona může být ráda, že z něj dostane ty 2 stovky s odmlouváním.
To, ze nejsou sezdani prece neznamena ze nejsou rodina. Je to preci je i jeho dite. A pokud chce, aby o sebe partnerka pecovala tak si musi uvedomit, ze to neni zadarmo.
@Douby hele zakladelka jasne pise, ze chlap plati veskere naklady na bydleni a jidlo. Co by ji mel jeste davat? Podle jejiho vyctu nevidim nic tak hrozne draheho, za co by zaplacla 6000 mesicne. Leda ze by kupovala tablety do mycky dvakrat tydne.
@Douby píše:
@Blekota Tak logicky by měl dávat peníze na dítě. To, že nedává nic jí, je sice blbý, ale asi to tak bylo i před pořízením dítěte. To si asi zakladatelka měla vyřešit dopředu. Manžel je taky škudlil, ale k tomu aby mi něco zakázal si koupit má teda daleko, asi by to pro mě byl problém. Ale já jsem dost šetřivá taky
Logicky by měl, ale tady pán ví, že ona dostává 6 tisíc měsíčně a to jí stačí. Mu vadí, že ona chce po něm 2 stovky, aby mohla uvařit. Tak zakladatelka nevěděla, jak se k penězům staví? Měla si to zařídit jinak a hned. Né teď kňučet, že se jí to nelíbí.
@RoseK prací prášky, tampony, léky, předpokládám, že i nějakou speciální dětskou výživu.. Chlap kupuje jídlo jen částečně, neb tchýně mrazák naplní, aby dcera s vnučkou nehladověly.. Nevim, každý z nás má jiný standard a jiné možnosti… Mně 6000 přijde málo. Neřekla bych, kdyby je rozfofrovala sama za kafíčka a kadeřnice, ale s těmihle výdaji, co sice nejsou úplně „nezbytné“, ale ve většině normálních rodin se prostě požizují a pořizovat musí, mi ta suma nepřijde přemrštěná..
Ahoj holky vim ze je tady techto te at hodne, ale nejak jsem zalozila nove…jdu se sem vyspovidat a i pro radu mam s partnerem 18 mesicni holcicku, jsem na magerske dovolena..a porad resime penize ja jako na materske beru 6100 korun mesicne z techto penez kupuji veskere obleceni, kosmetiku hracky pro malou dcerku, pra i prasky, veci do mycky sul atd…kafe leky lro malou vitaminy, obcas nejakou zmrzlinku a veci pro sebe tampony kosmetiku atd neprimde mi ze bych nejak utracela za zbytecnosti…nekourim, nepiji alkohol necjodim se nekam bavit atd..jenze mesicne me nic nezbyde partner llati tedy namupy doma jako jidlo a plati vodu a elektrinu dluhy zadne nemame..partner podnika a penez ma dost…a, e strasne setrilkuje kdyz potrebuji penize tak mi nic neda nebo max 200 korun a jeste u toho haldu reci okolo na co to chces a potrebujes to atd…alr to ze jsem treba koupila maly bazen, piskovixte atd uz nevidi…porad to resime a mne uz to strasne unavuje se doprosovat kdyz potrebuji penize atd…jinak partnera miluji ale ty pe ize mne vadi dluhy zadne take nema a to nam jeste moje mamka nakupuje 1 mesicne plnej mrazak masa koupi susenky atd…a to take bere jako samkzrejmnost, ale sam nic nekoupi pritom to take rad obcas basti atd…jsem uz z toho enstatstna jelikoz jsem treba ted platila hodne u zjbare za p, ombu atd…nebo mne rekne at si zajdu na ledikuru ze ty nohy mam strasne uz ale ze by mne na to dal to ne tak jdu a zapltim si to sama a pritom on jde treba kazdy den v praci na obed sice za stravenky ale kdyby radsi je dal na nakup atd…tone pritom doma ma kazdy vecer teplouveceri atd zazila jste to nektera jak jste to resila atd prosim predem dekuji za opdoved a omlouvam se za chyby