Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím. Byť tohle asi úplně nespadá do obecného vnímání kategorie,,snažení„, nenapadlo mne, kam jinam to vložit. Chci se zeptat, pokud jste byly se svými partnery a tatínky svých (plánovaných) dětí třeba od 20 let nebo tak, kdy dospěli k tomu, že se chtějí stát otci. Jsem s přítelem od svých 19, on je o rok starší, oba zatím studujeme (on příští rok končí Ing., já letos začala Mgr.), ale s různými brigádami a rodičovskou podporou už třetí rok bydlíme spolu (v únoru spolu budeme 4 roky). A te´d k jádru mé otázky - já jsem dost prorodinný typ člověka, těhotenství a mateřství mě fascinovalo a přitahovalo už od 17 a odmyslím-li si materiální stránku věci (momentálně si dítě finančně nemůžeme asi dovolit), tak pro mne platí - čím dřív, tím líp. Partner to má naopak, o dětech se nechce bavit ani přemýšlet, vždy mě odbyde s tím, že jednou budou (ale není schopen ani v rámci let říct nějaký pro něj přijatelný horizont), což mě trochu frustruje - to může být také za 10 let… a já si vždycky vysnívala, že budu mladá maminka. Tak by mě zajímalo, zda ještě,,vyzraje“ a přehodnotí to… co vaše zkušenosti?
Podle mě to není o věku, ale on si musí být jistý, že dítě chce S TEBOU - kolik párů spolu bylo x let a dítě nechtěl a s novou ho chtěl po roce.
Další věc - hned po škole snad každej chce zažít další etapu - pracovat a užívat života a ne se starat o dítě.
U nás manžel chtěl dítě hned, já to hodně brzdila, ale pod vlivem okolností jsem pak ustoupila…
prvního prcka jsme měli v mejch čerstvejch 22 a manželovejch skoro 23… ![]()
Já doufám, že ho chce se mnou, za rok bychom se měli brát, tak to snad myslí vážně a napořád… další věc je, že už zkušenost s,,otcovstvím" má (je to složitější, dítě se nakonec ukázalo jako ne jeho, ale rok se o něj jak blbec staral) a to věku koem dvacítky, vlastně se mnou začal chodit po rozchodu s matkou té holčičky, když byl malé rok - takže možná taky špatná zkušenost. Snažím se být moc trpělivá, ale je to těžký…
Tak jsem si o tom tady chtěla popovídat…
Čím víc budeš tlačit tím víc se sekne
nebo to má tak že vás chce aspoň trochu zabezpečit a postavit se k tomu jako chlap a nenechávat vše na rodičích.. A chce být on mladý otec? Chlap to bere jinak, cestování, zábava, kariera.. ![]()
Já vím, já vím… přesně, cestování, zábava… já to chápu a snažm se respektovat.
Netlačit se snažím, ale je to náročné. Prostě mě jen zajímalo, zda se tenhle rodičovský světonázor ještě může nějak zvrátit a vyvinout… ![]()
@kate02 píše:
U nás manžel chtěl dítě hned, já to hodně brzdila, ale pod vlivem okolností jsem pak ustoupila…prvního prcka jsme měli v mejch čerstvejch 22 a manželovejch skoro 23…
To mně zní docela pohádkově, ikdyž určitě není a nebylo.
Asi se k sobě v tomhle asi zas až tak nehodíme no, on by napřed materiální zabezpečení, cestování, zážitky, vlastní domeček… ale než dostudujem, tak mi bude 25 a vážně nemám chuť čekat na první dítě do třiceti…