Lze otěhotnět těsně před MS?!

412
8.10.13 11:42

Lze otěhotnět těsně před ms?!

Zdravím holky,

chci se zeptat, jestli jde otěhotnět těsně před MS?! Zřejmě jsem měla ovulaci 3 dny před MS. A nevím, jestli by v případě otěhotění mohla přijít MS, kterou čekám každý den a bohužel už ji i cítím. Prosím o radu kdyžtak propříště, kdyby se ovulka tak netradičně opakovala.

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68984
8.10.13 11:45

Pokud je standardne ovulace pouhe 3 dny pred MS (a MS pak dorazi), je pravdepodobnost otehotneni miziva (ale nikoliv nulova). Pokud se jedna jen o posunutou ovulaci, ktera pak posune i tu pripadnou MS, tak se tak da otehotnet v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.10.13 11:46

Lze otehotnet temer kdykoliv (samozrejme za ovulace). pocity na MS muzou byt i kdyz tehotna jsi, ja jsem dle pocitu cekala MS kazdym dnem a hodinou a zadna neprisla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.10.13 11:46

@Deňulec pokud máš posunutou ovu, tak ano, lze. Navíc můžeš mít ms a vajíčko se usadí tepve po ní.. Můj přítel má takhle 2 děti. Ovu měla jeho žena dokonce v době ms :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
8.10.13 11:47

@Deňulec ano je to možné. já mám taky velmi krátkou LF (7 a méně dní) a všichni tvrdí že lze otěhotnět jen pokud je delší než 10 dní… no čekám už druhé dítě takže to evidentně jde.

jinak můžeš zkusit pít kontryhelový čaj a gynex. to může malinko pomoci srovnání cyklu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
8.10.13 11:49

Já jsem tak otěhotněla - den nebo dva před očekávanou MS, ale MS už nedorazila. A taky jsem měla neustále pocit, že dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
8.10.13 11:53

Tak já takhle evidentně otěhotněla pokaždé(teď čekáme třetí).Další možnost je jen ta, že by ty moje děti vznikly nějak samy od sebe.. ;-) Při prvním jsem ještě MS 2× dostala, i když slabší. U dr. jsem pak, ve 4. měsíci, normální, vzdělaná ženská, tvrdící, že těhotná být nemůžu, vypadala jako trubka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
8.10.13 11:54

Děkuji moc za radu. My se s partnerem snažíme už skoro rok. Beru Duphaston, Inofolic a vit. E. Tenhle měsíc jsem měla poprvé od vynechání HA (červen 2012) zřetelnou ovulaci (bolest v podbřišku, nevolnost) uprostřed cyklu´(teplotu jsem něměřila, zapomínala jsem na to). Jenže už mě tak týden pobolívá podbřišek, poprvé v životě mě bolí bradavky a dole citím zvýšenou citlivost jak při čůrání, tak i při sexu. A pak ta zvýšená teplota 3dny před. Byla jsem zmatená jak lesní včelka. Díky Duphastonu mi chodí MS jak hodinky a už od rána mám střídavě pocit, že porodím mamuta. Test včera negat., což je logické, že?! Jenže Ty, které se snaží už tak dlouho jako já, vědí, že odolat testovat každý měsíc je těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
8.10.13 11:54

Moje kamarádka otěhotněla 26.DC a měla cykly 28 dnů…jiná kamarádka se stejně dlouhými cykly otěhotněla 5.DC, a já se stejně dlouhými cykly vždy 13.DC…tak aby se v tom čert vyznal :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
8.10.13 11:55
@Agáta13 píše:
Tak já takhle evidentně otěhotněla pokaždé(teď čekáme třetí).Další možnost je jen ta, že by ty moje děti vznikly nějak samy od sebe.. ;-) Při prvním jsem ještě MS 2× dostala, i když slabší. U dr. jsem pak, ve 4. měsíci, normální, vzdělaná ženská, tvrdící, že těhotná být nemůžu, vypadala jako trubka :-D
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
8.10.13 11:56
@jannda píše:
Moje kamarádka otěhotněla 26.DC a měla cykly 28 dnů…jiná kamarádka se stejně dlouhými cykly otěhotněla 5.DC, a já se stejně dlouhými cykly vždy 13.DC…tak aby se v tom čert vyznal :roll:

JJ, přesně tak
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
8.10.13 11:58

A nerozumím tomu: v den očekávané MS BT 36,8 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
8.10.13 12:09
@Deňulec píše:
A nerozumím tomu: v den očekávané MS BT 36,8 :roll:

no to ti moc neřekne pokud nemáš změřený celý cyklus (ideálně víc cyklů)

pro někoho je BT 36,8 těhotenská pro někoho už to může být předmenstruační pokles

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
8.10.13 12:13

Pár dní předtím jsem měla 36,3 - 36,4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
8.10.13 12:14

Tzn. od pátku vzestup na 36,8-36,9