Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak palačinky, lívance a vafle se dají dělat i zdravě bez tuny cukru, stejně tak jakákoliv buchta nebo koláč. Můžeš tam přihodit i proteinový prášek, aby to mělo více bílkovin. K palačinkám dát tvaroh jen lehce oslazený medem, jablečné pyré se skořicí apod. Nebo dělat palačinky naslano, slaný quiche, nějakou zdravější omeletu či jinak udělaná vajíčka, libovou šunku, tortilu, hodně populární jsou třeba mugcake… já na pečení hodně používám špaldovou mouku, dávám menší porci cukru než je v receptu a nijak s chlapem netloustneme ![]()
@Lutern píše:
@JohanaRottova co je na tom uchylneho?
Nevim, snad si to dokáže udělat sám, přijde mi to jako rozmazlování
@JohanaRottova píše:
Nevim, snad si to dokáže udělat sám, přijde mi to jako rozmazlování
Já nevím, zda je to rozmazlování. U nás doma chystám svačina manželovi už x let. On mi taky neřekne - Běž si vyměnit olej v autě, já tě rozmazlovat nebudu ![]()
@zlabard píše:
Já nevím, zda je to rozmazlování. U nás doma chystám svačina manželovi už x let. On mi taky neřekne - Běž si vyměnit olej v autě, já tě rozmazlovat nebudu
Tak jako vyměnit olej je ale trochu jiná dovednost než namazat si chleba žejo
A taky se to nedělá každý den.
Ale pokud jsou s daným nastavením všichni v rodině opravdu spokojení, nevidím na druhou stranu důvod, proč to za každou cenu měnit. U nás ráno vaří čaj a kávu muž než vstanu, pak jde se psy, já připravím snídani a svačinu a spolu pak snídáme. A je to tak moc fajn.
@zlabard píše:
Já nevím, zda je to rozmazlování. U nás doma chystám svačina manželovi už x let. On mi taky neřekne - Běž si vyměnit olej v autě, já tě rozmazlovat nebudu
No, ono je otázkou, kolik lidí si v dnešních autech ten olej mění samo, že. A dojet do servisu a říct, že chci výměnu oleje, tedy nemusí dělat chlap.