Chléb ze supermarketu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8037
16.11.14 10:32

chléb ze supermarketu

Pěkný den. Zde na emiminu na hlavní straně je článek, že chléb a pečivo vůbec ze supermarketů je velmi nezdravé, článek jsem nečetla slovo od slova, spíš tak přelétla, pak tam na konci píší o domácích pekárnách. Opravdu si myslíte, že je kupovaný chléb tak nezdravý? Upřímně docela bych zkusila upéct domácí chleba, ale pekárnu určitě nechci. Pečete chléb třeba někdo přímo v troubě? A neměli byste případně recept? A je dobrý? Moc děkuji a přeji pěkný nedělní den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Chocoloco
16.11.14 10:35

@carola Doporucuji stranky pekarnomanie, urcite si tam vyberes dle miry svych zkusenosti a autorka je vzdy ochotna poradit.

• Citovat
  • Upravit
8037
16.11.14 10:40
@Chocoloco píše:
@carola Doporucuji stranky pekarnomanie, urcite si tam vyberes dle miry svych zkusenosti a autorka je vzdy ochotna poradit.

Děkuji, mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
16.11.14 10:42

@carola Jinak pro zacatek doporucim ultra jednoduchy a pritom dobry chleb bez hneteni, mereny na hrnky a peceny v troube. Pekla jsem nescetnekrat a je vyborny.
 http://www.toprecepty.cz/…bez-hneteni/

Příspěvek upraven 16.11.14 v 10:46

• Citovat
  • Upravit
552
16.11.14 10:44

Ahoj, já pekárnu nemám a peču chleba normálně v troubě :). Jestli chceš, pošlu recept, je děsně jednoduchý a výborný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
16.11.14 10:46

Taky pecem chleba doma v troube, pekarna me nebavila.. neni nic lepsiho.. kupuju chlebove koreni od davidka, nebo delam s cesnekem, cibulovy, s orechy, se susenymi rajcaty atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
@Chocoloco píše:
@carola Jinak pro zacatek doporucim ultra jednoduchy a pritom dobry chleb bez hneteni, mereny na hrnky. Pekla jsem nescetnekrat a je vyborny.
http://www.toprecepty.cz/…bez-hneteni/

Chocoloco, díky moc, ráda měřím na hrnky, je to nejjednodušší, vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
@yweth píše:
Ahoj, já pekárnu nemám a peču chleba normálně v troubě :). Jestli chceš, pošlu recept, je děsně jednoduchý a výborný :)

Budu moc ráda, děkuju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
16.11.14 10:47
@murkyf píše:
Taky pecem chleba doma v troube, pekarna me nebavila.. neni nic lepsiho.. kupuju chlebove koreni od davidka, nebo delam s cesnekem, cibulovy, s orechy, se susenymi rajcaty atd..

To zní všechno dobre. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
16.11.14 10:49

@carola Mrkni i tady - http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?…
Holky jsou moc šikovné a rády ti poradí. Chléb s kváskem se navíc s tím „jendrožďovým“ chuťově srovnat nedá :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
@carola píše:
Pěkný den. Zde na emiminu na hlavní straně je článek, že chléb a pečivo vůbec ze supermarketů je velmi nezdravé, článek jsem nečetla slovo od slova, spíš tak přelétla, pak tam na konci píší o domácích pekárnách. Opravdu si myslíte, že je kupovaný chléb tak nezdravý? Upřímně docela bych zkusila upéct domácí chleba, ale pekárnu určitě nechci. Pečete chléb třeba někdo přímo v troubě? A neměli byste případně recept? A je dobrý? Moc děkuji a přeji pěkný nedělní den.

Všem vám moc děkuji. Já chleba ještě nikdy nepekla a hrozně se na to těším. Kolik vám to tak zabere času?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
@yweth píše:
Ahoj, já pekárnu nemám a peču chleba normálně v troubě :). Jestli chceš, pošlu recept, je děsně jednoduchý a výborný :)

ahoj, muzu poprosit o recept? ja ake clanek cetla a vim jiste, ze uz ze supermarketu chleba ne! mam husinu z toho, jak jej vyrabi…

• Citovat
  • Upravit
11700

@carola
Když už peču chleba, tak v troubě, ale je to spíš výjimka na chuť, rozhodně ho nepeču pravidelně, to by mě nebavilo a finančně se to rozhodně nevyplatí. Chléb kupuji tady u nás v obchodě - Terno, mají pečivo od místních pekařů. Jsou tam sice látky zlepšující mouku, ale podle mě to není nic tragického. Vyhýbám se pečivu ze zmraženého polotovaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
16.11.14 10:50
@Jannnča píše:
@carola Mrkni i tady - http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?…
Holky jsou moc šikovné a rády ti poradí. Chléb s kváskem se navíc s tím „jendrožďovým“ chuťově srovnat nedá :potlesk:.

Děkuji, juknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
16.11.14 10:52

@carola Taky hrníčkový :)
3 hrnky hladké mouky, 1 lžička suš. kvasnic, 3 lžičky soli, 2 lžičky kminu a 3 dcl vody, promíchat a nechat 12 hod v ledničce ( stačí i míň, vyzkoušeno :) ).
Pak vyklopíme s misky a necháme cca 20 min odležet. Udělat bochánek, dát do pečící mísy nebo jakéhokoliv pekáčku s pokličkou (je lepší si ji trošku předehřát v troubě a vymazat máslem). Pak se chlebík peče 1/2 hodiny přikrytý a 15 min odekrytý, ať je krásně zlatavý :). Po vyklopení můžeš na chvilku přikrýt utěrkou, dřív změkne :).
Ale já nikdy neodolám a degustuju ještě teplý :D

Tak ať už budeš péct podle kteréhokoliv receptíku, ať se povede :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný