Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky… chtěla bych poradit. Bydlím v malém bytě 2kk. Dříve jsem v bytě mela pořádek a tak nějak uklizeno a čisto. Bydlela jsem sama jen se psem a kočkou.
, měla jsem 2 práce a všechno stíhala…nebo aspoň si to myslím. Ted je tomu rok co bydlím s manželem a nejsem schopna udržet doma pořádek..nechápu to. Jsem v 7 měsíci těhotenství a taky mi často není dobře takže se nemůžu k ničemu dokopat. Chodím ještě do práce už ale jen brigádně na pár hodin a snažím se přispět do rozpočtu každou korunou
. Máte někdo nějakou radu? Občas jsem na sebe pěkně naštvaná..ale fakt se mi do ničeho nechce.. ![]()
No zkus si uvědomit, co se ve tvém životě změnilo, kde se vzala ta příčina nepořádku… Chlap. A jsme doma ![]()
Jinak když jste se sestěhovali, tak se asi taky sestěhovaly věci ze dvou bytů…takže teď s vámi bydlí mnohem víc věcí, než dřív, některé třeba ani nemají své místo a jsou jen tak někde, mně pomáhá provádět nemilosrdnou debordelizaci a všechno, co fakt nepotřebuju nebo nemiluju, vyhazovat.
No a to počkej až přibude dítko ![]()
Radu nemám, sama bych ji uvítala ![]()
@Karmeliona Já jsem taky ve 2+kk a dvouleťákem se tu pořádek udržet dá celkem snadno. Když tu ale bydlel ex a já byla těhotná, tak to bylo těžší… Něco jsem uklidila a do večera to bylo zase rozbordelené… Východisko z toho je, že chlapi jsou možná horší než děti ![]()
@Etcetera78 píše:
No zkus si uvědomit, co se ve tvém životě změnilo, kde se vzala ta příčina nepořádku… Chlap. A jsme doma
To mě pobavilo ![]()
@Karmeliona Však ono se to srovná, jestli jsi byla pořádkumilovná předtím, tak se do toho stavu zase dostaneš. Těhotenství tě zmáhá, není se čemu divit. A jestli k vám budou po porodu chodit návštěvy, tak uklízet stejně budeš muset. Taky budeš chtít, aby maličké žilo v čistém prostředí, myslím, že tě to donutí ![]()
Pokud jsi predtim mela dve prace a zadnyho chlapa, tak vlastne vetsinu dne doma jen zvirata trousily chlupy, vyluxujes a uklizeno. Ted jsi tam ty, mas tam chlapa a kvuli tehotenstvi zrejme neuklizis pravidelne, bordel se kumuluje a uklid na povrchu pak uz nestaci. Navic tempo tveho zivota se vyrazne zvolnilo, ne nadarmo se rika, ze kdyz chces mit neco hotove, zadej to nekomu, kdo toho ma hodne
@Etcetera78 asi si na to kápla…přenáším z jedné strany na druhou…z jedné místnosti do druhé… asi budu muset nemilosrdně protřídit těch spousty krámů..
@Karmeliona A proc se na uklidu nepodili i manzel? My mame s muzem prace rozdelene: on vysava, vytira, pere, ja uklizim koupelnu a kuchyn, varim kazdy den obedy a vecere, chystam mu jidlo do prace a delam drobne nakupy. Kdyz je treba, v cemkoli se zastoupime. Oba to chceme mit doma pekne a uklizene, tak se snazime.
@Bibi239 no si říkám jak je možné že jsem toho stíhala tolik..a ted nic..:-o.
@katty89 manžel má náročnou práci, tak ho tím nechci zatěžovat..Taky vařím a chystám mu do práce svačiny…furt se uklidnuji že jak přijde malý na svět..že zas budu v tempu a budu stíhat vše..
@Karmeliona píše:
@Etcetera78 asi si na to kápla…přenáším z jedné strany na druhou…z jedné místnosti do druhé… asi budu muset nemilosrdně protřídit těch spousty krámů..
to víš, vycházím z vlastní zkušenosti ![]()
Já si teď půjčila v knihovně knihu „Zbavte se nepořádku s Feng shui“ a tuze se mi líbí, oni o tom bordelu píšou tak odborně a povznášejícím způsobem, že to člověka hned motivuje, aby vyházel půlku bytu a cítil se lépe ![]()
Cha, tak to se připrav, že nebudeš stíhat už vůbec nic
Já už na pohádkově uklizený byt rezignovala. Uklidím, mezitím co je manžel a malá venku, a do deseti minut po jejich příchodu je byt jak po bombardování. Dcera má ve všem holt svůj systém, a to je jí 1,5 roku ![]()
@Karmeliona Osobne bych se chlapa snazila aspon trochu zapojit, on si pak zvykne nedelat opravdu nic a tezko to budes menit. I kdyz ma narocnou praci, neni podle me problem, aby treba jednou tydne utrel prach, pomohl s vysavanim nebo vytrel jednu mistnost. Nezabere to vic nez hodinu.
@katty89 ono by úplně stačilo, kdyby si chlap po sobě uklízel svůj vlastní nepořádek
v práci je to samá pochvala a povýšení, ale doma mu trvá měsíce, než pochopí, jak se dává talíř do myčky a že špinavé fusekle se do koše na prádlo samy neodnesou…