Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky jdu si pro radu. Koupili jsme od jednoho zemědělce strašnou spoustu brambor, údajně varný typ A, ale mně přijdou jako takové trochu lepší C. Jsou fakt hnusné
suché, drobivé, s bahnitou chutí… Já mám ráda brambory jakoby gumovoučké, které jsou krásně zluté a „masité“.
Nemáte někdo tipy, jak je připravovat tak, aby se daly jíst i bez koření a majonézy?? Aby byly dobré i samotné ve slupce a tak.
Než mě napadnete, že nepoznám brambory, kupoval je chlap a ten fakt nemá vysokou z vaření ![]()
Za každý tip moc díky ![]()
@tinkerbelll Pry trochu octu, nerozvari se a pak samozrejme bylinky-libecek atd.
Kolik jich máte? ![]()
Daly by se zpracovat do knedlíků, bramborových placek, pečiva,…? A nebo je to zásoba na celou zimu?
Tak to teda naštve, pěkný lump ten zemědělec ![]()
Já se přiznám, že bych nepoznala jaký mě prodává brambory a to jsem z vesnice, každý rok ohnutá záda na polu, ale jaký je to typ bych teda nepoznala. Do starých brambor přidávám při vaření čerstvý tymián, dodá tomu moc dobrou chť.
@malinika píše:
Kolik jich máte?
Daly by se zpracovat do knedlíků, bramborových placek, pečiva,…? A nebo je to zásoba na celou zimu?
120kg
no já z nich dělám všechno možný, knedlíky, buchty, na zapékání taky nejsou až tak zlé, třeba se smetanou, ale prostě na klasickou přílohu nepoužitelné
jedině je promastit sádlem, ale to bychom za chvilku vypadali… ![]()
@Krrysa píše:
Prodat jako krmný dál
Myslíš?? To mě nenapadlo
ale byly za dobrou cenu, takže pokud se tu najde nějaký dobrý tip, tak si je nechám ![]()
@Janča005 můj si ani nepamatuje jméno, volal jen na nějaký inzerát tady z vesnice. Možná sám nevěděl. Taky mohl koupit nějaké sazenice od podvodníka
jde to většinou poznat při zakrojení a podle struktury
@Janča005 píše:
Tak to teda naštve, pěkný lump ten zemědělec
Já se přiznám, že bych nepoznala jaký mě prodává brambory a to jsem z vesnice, každý rok ohnutá záda na polu, ale jaký je to typ bych teda nepoznala. Do starých brambor přidávám při vaření čerstvý tymián, dodá tomu moc dobrou chť.
taky teda nevím, jak bys chtěla od pohledu poznat varný typ. teda pokud neznáš jednotlivé odrůdy, to pak ano.
Taky pomáhá voda z kysaného zelí - jsou pak pevné. jinak můj strýc taky prodává brambory - a na rozdíl od 90% lidí chtěl pro sebe i ty rozsýpavé céčkové - já je mám taky ráda a nemohl sehnat sadbu.
Jenomže on sází certifikovanou sadbu, někteří zemědělci cokoliv co kde seženou, pak ani sami neví, co je to vlastně za směsku
@julie74 no právě. Já teda mám ráda klasické rané bramburky
zkusím všechno, s tím zelím, to bude asi podobně jako s tím octem, jak psala Chocoloco ![]()
Tak já do starých (jakože už na jaře, když bereme poslední zbytky zásob) přidávám při vaření libeček, nebo kopr, česnek, jsou chuťově hned lepší, ale jestli to pomůže na tyto netuším.
@tinkerbelll píše:
Holky jdu si pro radu. Koupili jsme od jednoho zemědělce strašnou spoustu brambor, údajně varný typ A, ale mně přijdou jako takové trochu lepší C. Jsou fakt hnusnésuché, drobivé, s bahnitou chutí… Já mám ráda brambory jakoby gumovoučké, které jsou krásně zluté a „masité“.
Nemáte někdo tipy, jak je připravovat tak, aby se daly jíst i bez koření a majonézy?? Aby byly dobré i samotné ve slupce a tak.
Než mě napadnete, že nepoznám brambory, kupoval je chlap a ten fakt nemá vysokou z vařeníZa každý tip moc díky
ja mela za to, ze A jsou ty mekke a C jsou ty pevne, ale googlim, ze to je naopak. nezmenilo se to nahodou v posledni dobe?
Příspěvek upraven 14.11.14 v 15:33
@julie74 píše:
taky teda nevím, jak bys chtěla od pohledu poznat varný typ. teda pokud neznáš jednotlivé odrůdy, to pak ano.
Taky pomáhá voda z kysaného zelí - jsou pak pevné. jinak můj strýc taky prodává brambory - a na rozdíl od 90% lidí chtěl pro sebe i ty rozsýpavé céčkové - já je mám taky ráda a nemohl sehnat sadbu.Jenomže on sází certifikovanou sadbu, někteří zemědělci cokoliv co kde seženou, pak ani sami neví, co je to vlastně za směsku
kdyz varis brambory primo v zelnacce, tak maji tuhy povrch, ale vevnitr se stejne sypou