Debilní brambory!

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
609
14.11.14 16:38
@LaEllaX píše:
Já mám z brambor nejradši kaši. Brambory nakrájím, uvařím v osolené vodě s kmínem, rozmačkám s máslem a mlékem, dosolím, trochu dokmínuju mletým kmínem a když chci kaši vylepšit, přidám nasekanou jarní cibulku či pórek, nebo třeba osmahnu nakrájenou cibulku a tu tam šupnu :-)

Dělám ji podobně, jenže ty brambory jsou chuťově hrozně zemité :( navíc kaši mi doma nikdo nejí :D

No jdu teď zkusit ten ocet, jinak je asi budu muset fakt vyhodit :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
14.11.14 16:50
@Pudloslava píše:
kdyz varis brambory primo v zelnacce, tak maji tuhy povrch, ale vevnitr se stejne sypou

já dělám v zelňačce kostky a ty jsou tuhé celé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.11.14 16:58
@Chocoloco píše:
@tinkerbelll Pry trochu octu, nerozvari se a pak samozrejme bylinky-libecek atd.

Taky hlasuju za libeček do brambor. No ale v zimě bude muset stačit jedna kostka MASOX - zeleninový bujón. (Libeček do brambor je nejlepší čerstvý…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
14.11.14 19:01

@Jura007 Libeček se dá skvěle zamrazit, je jako čerstvý :palec: S masoxem do brambor bych tě hnala :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
14.11.14 19:10
@Ainy píše:
@Jura007 Libeček se dá skvěle zamrazit, je jako čerstvý :palec: S masoxem do brambor bych tě hnala :cert: :mrgreen:

Já dělám domácí bujon, je vynikající a když není času… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
14.11.14 19:18

@tinkerbelll Tak domácí je domácí, to jo. Ale jak někdo dá do něčeho masox tak to chutná jak polívka z pytlíku, ať je to co chce :poblion: Já teď nadskakuju u té reklamy, jak se tam dělá hodiny s gulášem a nakonec tam mrskne jakejsi amaroun aby to prý mělo chuť :roll: Bych mu pracky urazila, kdyby mě to hodil do guláše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
14.11.14 22:55

Také jsme koupili brambory, snad 50kg, ale kilo nás vyšlo na necelých 5 kč, takže to až taková ztráta není, ovšem naše brambory jsou hrozně sladké… nevíte co s nima? Omlouvám se zakladatelce, že jí nepomohu s problémem, jen se tu připojim… :D

• Citovat
  • Upravit
6078
14.11.14 23:00
@Makikki píše:
Také jsme koupili brambory, snad 50kg, ale kilo nás vyšlo na necelých 5 kč, takže to až taková ztráta není, ovšem naše brambory jsou hrozně sladké… nevíte co s nima? Omlouvám se zakladatelce, že jí nepomohu s problémem, jen se tu připojim… :D

Brambory jsou přemrzlé, proti tomu nic neuděláš. Hodit zvířatům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
15.11.14 01:22

@tinkerbelll zkusila bych je vařit v páře - jako oloupat slupku a vcelku… většinou mají brambory lepší chuť a menší šance na rozvaření - C jsem dělat nezkoušela, ale za pokus to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
17.3.16 13:20

Zdravím.
Obnovuji téma, máte někdo zkušenost s těmito bramborami z Tesca? Koupila jsem je asi 3× a teď mi je přinesl po 2× chlap, přestože jsem mu jasně říkala, že tyto brambory nebrat. :mrgreen: Sice mají 2kg, ale než je oloupu a vykrájím takové fialovo-černé fleky, které zasahují do vnitřku brambor, tak z toho mám pouhé 1kg. :zed: Nebyl to jen hrubý odhad, ale skutečně jsem to převážila. Vždy z tohoto balíčku šlo minimálně 0,5 - 1kg do koše.

Tak by mě zajímalo, jestli je chyba ve mě a mém skladování (i když jiné brambory z dalších obchodů mi toto nikdy neudělaly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
17.3.16 13:25

Jo, stejně tak se rozciloval chlap, kdyz je v sobotu prinesl a sel z nich delat bramboraky… fujfuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
17.3.16 13:27

@TSMoruga brambory z obchodů jsou hnusný všechny, vyzkoušeli jsme snad ze všech a nedá se to jíst :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.16 13:27

@TSMoruga ne, jsou hnusné, nekupovat.. mmchdm je fakt problém sehnat pěkné brambory.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
17.3.16 13:30

@martina.se
je to problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
17.3.16 13:34

@martina.se Fakt jo. Sem jezdí jedno za 14 dní zelinář a ten pěkné má, s bramborami z obchodu se to nedá srovnat. Jenže někdy ho nestihnu, skladovat nemám kde, tak brambory moc nejíme, pač z obchodu je to fakt všechno hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný