Chlebovy kvas

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
2.9.17 20:30

Dychat mohl, mouku jsem pouzila kvalitni tak nevim.. no každopádně je v čudu :lol: zkusim mrknout po te mape a nebo znovu zalozim.. mozna se vic zamerim na vyvareni sklenice.. dekuji vam za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
2.9.17 21:15

No, vyvařování sklenice mi přijde dost zbytečné - neděláš nic sterilního, stejně tam sypeš velmi nesterilní mouku i vodu. Spíš to chce dobře vychytat ten čas, po který to nechat kvasit, rozumě přikrmovat a v ten pravý čas utnout a buď zpracovat do těsta, nebo schovat do ledničky na pozdější použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
2.9.17 21:18

@lenvy Taky je otázka, čemu říkáte kvalitní mouka. Každopádně kvas mám v lednici zavíčkovaný a nevadí mu, že nedýchá. Při zakládání jsem ho měla přikrytý igelitovým sáčkem. Peču už dlouho cca 3 roky a nikdy mi nesplesnivěl. Akorát jste si vybrala špatnou dobu.Dost se ochladilo.Na kvas hodně působí i počasí a teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
25.4.22 13:04

Ahoj holky, dotaz absolutního začátečníka…
Rozhodla jsem se kontaktovat někoho z již zmíněné mapy a poptat ho s kvasem. Dejme tomu, že se mi podaří a kvas si odnesu domů. Asi bych si na něj měla vzít nějakou sklenici…stačí třeba od přesnídavky?
A pak…dám do lednice a sbírám odvahu k pečení. Seberu ji, odhodlám se a vytáhnu kvas z lednice. Vezmu (dle receptu co jsem našla) 100 g kvasu, smíchám s 350 g žitné mouky, 350 vody. Ze získaných 800 g kvasu dám opět zpět 100 g do lednice spát. Těch 700 g těsta nechávám odpočívat 20 minut, pak to zpracuju do hladkého těsta, je to prý dost fuška, tak využiju robota. Po zpracování nechám hodinu kynout. Poté následuje (pro mě šílený systém) překládání, znovu počkám hodinku, mezitím párkrát opět překládám. Dám do ošatky a opět nechávám kynout (zde je recept dost nekonkrétní, nepíše se jak dlouho :think: ). Jen prý „závěrečné kynutí je nejošemetnější fází.“ No děkuji pěkně :mrgreen: A pak už dle pokynů nachystám troubu (zapařím ji) a peču a pak buším hrdě pěstmi do hrudi hrdá a pyšná na svou tvorbu :mrgreen:. Je můj postup správný? Povede se? :nevim: Už odmítám dávat půl sta za ty hnusy z obchodů a naposledy na farmářských trzích chtěli za bochník 90 Kč 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí