Dort pro tři sestřičky

5230
25.8.17 12:31

Dort pro tři sestřičky

Ahojky,
prosím o radu, jsem v koncích :zed: Neteře slaví příští týden narozky, všechny naráz. Mám za úkol udělat dort, jenže nejsem schopná nic vymyslet. Měla by mít každá aspoň pocit, že má svůj, ale zase abych nepekla tři, to by mě šiblo. Loni jsem dělala jeden rozdělenej na tři a každej zvlášť ozdobenej, ale nechci se opakovat :think:
Nějakej nápad? Maj 7, 5 a 2 roky.
Moc děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2054
25.8.17 12:34

Tři obří cupcakes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
25.8.17 12:35

@Temaho Tak pokud se nechceš opakovat, tak třípatrový a každé patro jiné…nebo naopak nerozdělovat, ale najít společné téma. Třeba neteře milují koně…a to v 11, 7 i 2…takže nějaký koňský dort by se jim líbil všem.. a pak bych to vyřešila jen nápisama. Jméno a rok pro každou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
25.8.17 12:35

@Temaho A co třípatrovej? Každé jedno patro… Holt by se jim muselo vysvětlit, že která má menší bříško, ta má menší patro (a ostatní by víc jedli té spodní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
25.8.17 12:37

Tak udělej red velvet cake s tím, že červený bude jen jedno patro a další dvě budou jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
25.8.17 12:38

A ještě mě napadlo, nechat vytisknout nějakou jejich pěknou společnou fotku na jedlý papír a dát to jako vrch dortu. Vím, že se to dá sehnat, že vytisknou tvoji konkrétní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
25.8.17 12:40

Já bych udělala takové ty panenkové - jak se dovnitř upečené bábovky dá panenka a celé se to nazdobí jako sukně (a krémem nebo potahovkou se spojí s šaty). Nepřijde mi to tak pracné jako třípatrový dort (kde musí člověk řešit, aby se to nesesunulo, jaký krém to udrží apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
25.8.17 12:43

Na třípatrovej si zase asi netroufnu, nevim :think:
Panenky nejsou špatný, ale zase to znaemná péct to na třikrát, což se mi moc nechce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115870
25.8.17 12:45

Co udělat tři malé dorty ve tvaru srdce, s tím, že dohromady by to vypadalo jako trojlístek. Nevím, jaké mají chutě, ale podle toho, co kdo rád bych ty dorty ozdobila třeba jeden čokoládovými bonbony, jeden gumovýma medvědy, jeden lentilkami?
edit - nebo různé náplně, udělala bych klasiku piškotový a krém ořechový, kakaový, vanilkový. Stejně to budou jíst dohromady ne? Každý ochutná z každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
25.8.17 12:48

@aiwwa To se mi docela líbí. Děkuju. Sice bych musela pořdit formu, ale ta se neztratí.

Mě napadl vláček, že by každá měla jeden vagonek, ale neni to moc holčičí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115870
25.8.17 12:51
@Temaho píše:
@aiwwa To se mi docela líbí. Děkuju. Sice bych musela pořdit formu, ale ta se neztratí.Mě napadl vláček, že by každá měla jeden vagonek, ale neni to moc holčičí :nevim:

vláček taky dobrý, ale aby se nehádaly o lokomotivu. Rozhodně bych nerozlišovala podle velikosti, že malá by dostala malý dort. To mi přijde, že by jí bylo líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
25.8.17 12:51
@Temaho píše:
Na třípatrovej si zase asi netroufnu, nevim :think:
Panenky nejsou špatný, ale zase to znaemná péct to na třikrát, což se mi moc nechce :roll:

Tak co třeba upéct několik rolád (to se peče krátce) a udělat z toho velký strom rozdělený na tři části? Tuším v jižní Francii nebo tam někde se dělá tradiční vánoční dezert roláda potřená krémem tak, že to vypadá jako kmen stromu, prý je to nějaký vánoční strom (zkus zagooglit). Dalo by se to ozdobit marcipánovými figurkami (třeba by jedna měla ptáčky, druhá veverky, třetí třeba kaštany, šnečky nebo něco takového).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
25.8.17 12:58

Já teda peču tři (forma o průměru 15cm). Narozeniny dětí slavíme dohromady, všechny jsou letní. Jinak se hádají o sfoukávání svíček :) Ale zase si život nějak extra nekomplikuju, korpus piškot a nahoru tvaroh se smetanou a ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115870
25.8.17 13:08
@zoy píše:
Já teda peču tři (forma o průměru 15cm). Narozeniny dětí slavíme dohromady, všechny jsou letní. Jinak se hádají o sfoukávání svíček :) Ale zase si život nějak extra nekomplikuju, korpus piškot a nahoru tvaroh se smetanou a ovoce.

taky dobrý nápad, udělat tři ovocné s želé nahoře, každý jiné ovoce, nebo se dá i z ovoce udělat obrázek, viděla jsem berušky z jahod, z borůvek měly tečky a tykadla a kolem bylo kiwi a broskve, moc pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.8.17 13:26

Treba takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie