Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím. Dcerka bude mít v září 4. narozeniny a já fakt nevím, co jí pořídit za dort, aby ho jedla. Ona totiž dorty jako takové nejí. Když se jí zeptám, jaký chce rot, řekne, že čokoládový, ale vím, že ho nejí, nemá ráda ani ten korpus, ani žádný krém, ani polevu ani marmeládu ani nic. Buchty obecně moc nejí, jen suché, max. s čokoládovou polevou, a to jen zřídka. Cukroví nejí. Sušenky taky moc ne. Má ráda gumové bonbony, lízátka, čokoládu.
Líbí se mi takové ty vláčky s nákladem, ale když to vyrobím ze sušenek, stejně je jíst nebude, kor když na nich bude krém, kterým se to slepí. Napadlo mě naplnit nějakou věc, hračku nebo tak. Dát tam nějaké ty gumové bonbony + jiné sladkosti, ale zase nechci dávat takovou nezdravou bombu. Na oříšky moc není, my to doma moc nejíme…
Jednou viděla dort z melounu, ten by si určitě dala, ale v době jejích narozenin, melouny už nejsou (to jsem zkoušela loni). Něco ovocného by bylo fajn, ale chybí mi fantazie. Loni jsem udělala skvělý čokoládový cheescake a ozdobila ho lentilkama, jako líbil se jí, ale nejedla ho. Ani ty lentilky, neboť byly od toho krému:-). Nechci kupovat nebo dělat dort jen proto, aby byl, ale proto, aby ona z něj něco měla…
Nemáte nějaký tip? Díky.
My jsme tenkrát koupili v Praze dort z gumových medvídku, měl u nás velký úspěch!
Tak jí udělej kopec z ovoce, okolo olemuj šlehačkou a je to, ne? prostě to, co má ráda. Copak dort je podmínka?
@Fazulina a co nějaký slaný dort ![]()
http://nase.dobrotynakazdyden.eu/…oveho-chleba (nemám ozkoušeno, jen co mi vygooglilo)
nebo bych jen nějak do něčeho (no teď do čeho) zapíchala ovoce a bylo by
![]()
Kluci dostali od svagrove dort z kinder cokoladicek-byly naskladany na stojato do kruhu, svazany maslickou a uprostred nasypany bonbony, dno byl nejaky kartonek nebo talirek.Pro vas myslim idealni, vsadim se, ze bude navod na youtube.
@inkakřivák píše:
Tak jí udělej kopec z ovoce, okolo olemuj šlehačkou a je to, ne? prostě to, co má ráda. Copak dort je podmínka?
Samozřejmě, že není, šlehačku taky nejí:-) a jakékoliv ovoce od šlehačky už nesní. Ale to je jedno. Já bych právě ráda, aby měla dort. Ona ho chce, protože prostě ho viděla jinde, třeba na různých oslavách a myslím, že hromada ovoce by ji zklamala, zvlášť když ho má denně. Jí jde primárně o ten pocit mít dort, ale já bych ráda něco, co by i jedla:-)
@Fazulina píše:
Zdravím. Dcerka bude mít v září 4. narozeniny a já fakt nevím, co jí pořídit za dort, aby ho jedla. Ona totiž dorty jako takové nejí. Když se jí zeptám, jaký chce rot, řekne, že čokoládový, ale vím, že ho nejí, nemá ráda ani ten korpus, ani žádný krém, ani polevu ani marmeládu ani nic. Buchty obecně moc nejí, jen suché, max. s čokoládovou polevou, a to jen zřídka. Cukroví nejí. Sušenky taky moc ne. Má ráda gumové bonbony, lízátka, čokoládu.Líbí se mi takové ty vláčky s nákladem, ale když to vyrobím ze sušenek, stejně je jíst nebude, kor když na nich bude krém, kterým se to slepí. Napadlo mě naplnit nějakou věc, hračku nebo tak. Dát tam nějaké ty gumové bonbony + jiné sladkosti, ale zase nechci dávat takovou nezdravou bombu. Na oříšky moc není, my to doma moc nejíme…
Jednou viděla dort z melounu, ten by si určitě dala, ale v době jejích narozenin, melouny už nejsou (to jsem zkoušela loni). Něco ovocného by bylo fajn, ale chybí mi fantazie. Loni jsem udělala skvělý čokoládový cheescake a ozdobila ho lentilkama, jako líbil se jí, ale nejedla ho. Ani ty lentilky, neboť byly od toho krému:-). Nechci kupovat nebo dělat dort jen proto, aby byl, ale proto, aby ona z něj něco měla…
Nemáte nějaký tip? Díky.
nebo něco takového, jestli jí želatinu pokud ne, tak bych rozlila čokoládu na folie pomocí misky (aby udělala košík) a naplnila ovocem a bylo by ![]()
A co slaný dort? Toustový chleba, šunka, sýr…
A nebo jen piškot a na něm ovoce zalité v želé?
Nebo do nějaké hmoty zapíchat lízátka, to bude taky vypadat pěkně.
@Adinka_2012 píše:
Kluci dostali od svagrove dort z kinder cokoladicek-byly naskladany na stojato do kruhu, svazany maslickou a uprostred nasypany bonbony, dno byl nejaky kartonek nebo talirek.Pro vas myslim idealni, vsadim se, ze bude navod na youtube.
Díky, to je taky možnost. Asi nějak tak to dopadne…
@tumpach píše:
@Fazulina a co nějaký slaný dort
http://nase.dobrotynakazdyden.eu/…oveho-chleba (nemám ozkoušeno, jen co mi vygooglilo)
nebo bych jen nějak do něčeho (no teď do čeho) zapíchala ovoce a bylo by![]()
Tak ten je luxusní, ten slaný, ten by se líbil mě:-). Ale jí asi ne… Myslím, že skončím u těch gumových bonbonů, popř. mě napadly ještě oříšky v čokoládě, to jí taky jede. ![]()
@tumpach píše:
nebo něco takového, jestli jí želatinu pokud ne, tak bych rozlila čokoládu na folie pomocí misky (aby udělala košík) a naplnila ovocem a bylo by
Hmmm, ten čokoládový košík je super nápad! Já pořád přemýšlím, do čeho to dát a tohle je ideální. Díky moc!
@Fazulina píše:
Něco takového?
http://bears-shop.cz/…ni-dort.html
To je dobrý ![]()
@Fazulina píše:
Hmmm, ten čokoládový košík je super nápad! Já pořád přemýšlím, do čeho to dát a tohle je ideální. Díky moc!
no, jsem ráda, že jsem pomohla, já mám taky dceru a ta taky je vybíravá, naštěstí dorty nevyhledává, takže u mě dobrý
, ona se spokojí s věnečkami ![]()