Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte!
Hledám inspiraci na nějaké zdravé a chutné domácí limonády, abych měla trošku obměnu místo čisté obyčejné vody. Zatím jsem zkoušela přidat do vody nakrájený citron nebo nektarinku.
Tak piště Vaše nápady a recepty, budu za ně upřímně ráda! ![]()
Dělám okurkovou. Ve smoothie mixéru rozemelu okurku, naleju do džbánu, přidám med, citron a mátu a doplním do cca 2 litrů vodou. Výborná je vychlazená nebo s ledem.
Zázvorová, citrón s mátou, okurková, já mám zamrazené jahody a maliny a dávám místo ledu.
Do vody lze (snad kromě banánu
) naházet jakékoliv ovoce, většinou ho trochu projedu mixerem, ať se uvolní šťáva. Dobré je přidat mátu, meduňku, tymián.. já dělám i domácí sirupy (tam už to teda pak tolik zdravé není díky cukru, ale zase si můžeš v sezoně nadělat zásoby na zimu)
Dělala jsem malinovou limonádu. Čerstvé maliny jsem trochu rozmačkala, přidala Kittl sirob malinový, led a trochu máty a dolila do 2 litrů vodou.
Nebo je dobrý domácí ledový čaj.
@TerezkaW tím čajem myslíš co? uvařit čaj, nechat vychladnout, přidat led a citron?
@debra.morgan Myslím ledový s broskvemi. Uvaří se černý čaj, dle chuti osladíš a pridáš nakrájené broskve. Pije se studený s ledem a je dost osvěžující. Asi by šlo dát místo broskví citron, ale to jsem nevyzkoušela.