Odstraňování chloupků na obličeji voskem, zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
100
13.10.16 09:39

Chloupky tam tady.. Všude..

Ahoj… Často řešený problém. Chloupky. :roll: Roste mi knírek ale to není tak hrozný, není to zas až tak vidět a když ano tak to vytrhnu. Problém je a bradou.. Na bradě mi rostou tak rok :roll:.. Dřív jsem to prostě občas zastrihla ale časem je jich víc a víc a jsou tmavší a delší.. Je to vidět. Je mi trapně. Chystám se koupit si voskové pásky na obličej a prostě skubnout. :? Na laser asi nemám peníze.. :D nevím kolik to stojí. Zatím chci jen ten vosk zkusit.. Máte s tím zkušenosti? Chci alespoň 14 dní tam nic nemít a pak zas použít.. Co vám pomohlo? Děkuji. :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
13.10.16 09:43

Zkušenost nemám, ale rozhodně bych to nestříhala, ani neholila, ale vytrhávala, tak zeslábnou. Já si trhám chloupky na rukou, trhala jsem jednou za čtvrt roku a po dvou letech mám jen světlé chmýří, měla jsem původně černé, dost viditelné chlupy :oops:
Vím, že kamarádka si trhala knírek a postupně taky zeslábl a ztratil pigment :think:

EDIT: Možná bych řešila hormonální nerovnováhu, ale poslední dobou si na ženských všímám, že to má snad každá druhá, tak nevím, třeba je to normální. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
13.10.16 09:45

Vařím domácí depilační cukrovou pastu a občas vyškubu. vydrží to docela dlouho, chloupků roste méně a jsou slabší. stačí tak 1× za měsíc a je to levné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
13.10.16 09:46

A jak se pasta dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.10.16 10:02
@kreto píše:
Vařím domácí depilační cukrovou pastu a občas vyškubu. vydrží to docela dlouho, chloupků roste méně a jsou slabší. stačí tak 1× za měsíc a je to levné :)

Dobrý nápad, nepodelila by ses o recept? Skromný dotaz - jde to.i.na přirození?
Uvažuji, ze si zajdu na depilaci, chci se zbavit chloupků trvale, ale popravdě se stydím a četla jsem, že se to právě delar tou cukrovou pastou :think:
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
13.10.16 10:11

@alimdar klidně to zkus na přirození, ale já jsem na to srab :D časem by to mělo bolet méně.
Recept 1 díl vody, 1 díl citronové šťávy, 8 dílů cukru. Vaříš dokud to není oranžovo hnědé. Musí to lehce probublávat.
Vyzkoušiš tak, že necháš na lžíci kapku vychladnout. Mělo by to lepit, ale né téct. Namažeš kousek třeba na ruku, přitiskneš utěrku a škubneš. Pokud to nejde strhnout a lepí to, ještě je třeba povařit. Po seškubnutí by téměř žádná pasta neměla zůstat na kůži.
Na netu je hodně receptů, zkouším různé varianty, ne vždy se povede :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
13.10.16 10:16

Me na tento problem nepomahalo vubec nic. Vytrhavala jsem x let bradu a krk, az sem se rozhodla, ze zainvestuji do Lumei od Philipsu a mam konecne pokoj. Teprve ted uz tam mam misto tvrdych cernych chlupu jen to chmyri. Je to teda palka, ale delam s tim cely telo a holim se tak cca jednou za mesic ( nohy, trisla, podpazi). Ze zacatku jsem to delala kazdy dva tydny a ted kazdy mesic :) Mam ji pul roku.
Jelikoz jsem byla na umelym oplodneni, delali mi hormonalni profil nekolikrat, a to je v pohode. I stitna zlaza, takze verdikt byl - Hirsutismus bez priciny :( Nastesti uz mam pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
13.10.16 10:30

Nikdy jsem s tím neměla problém, nemám kníra ani chlupy na rukou, ale asi v druhém těhotenství, když jsem čekala chlapečka se mi začaly objevovat chlupy na bradě a krku, sem tam tmavý chlup, trhám je hned jak mají tak 2mm, ale někdy dá práci ho zachytit, jsou právě tmavé a silné :( ale je zvláštní, že se objevují v různě dlouhých intervalech, někdy mám klid třeba 2-3 týdny a někdy rostou stále dokola :think: asi to bude ovlivňovat i menstruační cyklus…pokud by se mi to mělo zhoršovat, tak přemýšlím od laserové depilaci, tam stojí sezení asi 900 kč, nevím kolik je jich tedy třeba, aby toho člověk zbavil.
Ta cukrová hmota je zajímavá, ale zatím jich nemám tolik, abych to ztrhávala plošně, tím bych si strhla i klasické krátké světlé chmíří, co má každý a to se bojím, aby mi to pak nerostlo všude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
13.10.16 10:31
@petruska131 píše:
Me na tento problem nepomahalo vubec nic. Vytrhavala jsem x let bradu a krk, az sem se rozhodla, ze zainvestuji do Lumei od Philipsu a mam konecne pokoj. Teprve ted uz tam mam misto tvrdych cernych chlupu jen to chmyri. Je to teda palka, ale delam s tim cely telo a holim se tak cca jednou za mesic ( nohy, trisla, podpazi). Ze zacatku jsem to delala kazdy dva tydny a ted kazdy mesic :) Mam ji pul roku.
Jelikoz jsem byla na umelym oplodneni, delali mi hormonalni profil nekolikrat, a to je v pohode. I stitna zlaza, takze verdikt byl - Hirsutismus bez priciny :( Nastesti uz mam pokoj

A to je nějaký depilátor? tím bereš i obličej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.10.16 10:33

@kreto děkuji, určitě vyzkouším. Uterku myslíš latkovou kuchyňskou?

Diky tehle diskuzi jsem si právě koupila voucherdo salonu. Tak to asi příští týden zrealizuju a pak zkusim tohle. Taky jsem srab, ale ta hladkost a pohodlí za to stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.10.16 10:37

@alisekR já právě taky moc chlupatá nejsem a těch pár chlupů mám blond a jemné. Nicméně na ty vagine mi fakt vadí a holit se denně taky nejde. Tak to chci zkusit a uvidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
13.10.16 10:40

@alisekR jo jo, je to laserovy epilator. Jeden je levnejsi, a ten je na telo a trisla a pak je drazsi, a ten ma i nastavec na oblicej. Ja teda uplne poprve, kdyz sem se spa „vyblikat“ tou Lumeou, tak sen zapomnela vymenit nastavce, a nechala tam ten na telo, takze ten nejsilnejsi, a udelala tim bradu a krk :D A nic se nestalo, zadna spalena kuze apod :) Jen teda asi zalezi na citlivosti kuze, coz ja mam v pohode. Ta cena je ale opravdu mazec :-/ Ja sehnala zanovni pres bazar, za polovicni cenu. Byl to risk, ale ja uz z toho byla fakt nestastna, a tak to riskla. Nastesti to dorazilo i fungovalo v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
13.10.16 10:58

Mě se dělá knírek a i mi rostou chlupy na bradě. já to teda řeším tak, že chodím na kosmetiku každej měsíc a vytrhává mi to voskem. chodím cca rok a je fakt, že chloupky slábnou a dělají se čím dál tím míň. jinak já jsem chlupatá úplně celá a všude :oops: :roll: jak se 3, 4 dny neoholím, mohla bych pomalu konkurovat leckterýmu chlapovi :roll: vždycky šílím, když mi třeba kámoška řekne, že si holí nohy cca jednou za půl roku. to se někdo má :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
13.10.16 16:02
@allluck píše:
Mě se dělá knírek a i mi rostou chlupy na bradě. já to teda řeším tak, že chodím na kosmetiku každej měsíc a vytrhává mi to voskem. chodím cca rok a je fakt, že chloupky slábnou a dělají se čím dál tím míň. jinak já jsem chlupatá úplně celá a všude :oops: :roll: jak se 3, 4 dny neoholím, mohla bych pomalu konkurovat leckterýmu chlapovi :roll: vždycky šílím, když mi třeba kámoška řekne, že si holí nohy cca jednou za půl roku. to se někdo má :jazyk:

Tak tomu nevěřím, že jednou za půl roku holí nohy, to ti kecá :lol: Já právě na kosmetice byla, ale to už je dávno, co mi těch pár „fousů“ vzala voskem, ale já na ten vosk reaguju blbě, měla jsem bradu jak spálenou :(
A ty máš tedy pocit, že tím trháním slábnou :think: já mám někdy pocit, že spíš naopak, i když je pravda, že jsem ty chlupy na bradě měla třeba na jiným místě, tam jsem je párkrát vytrhla a už mi z toho konkrétního kořínku nerostou, pamatuju si totiž dobře místa, kde se mi objevovaly a šly blbě trhat a teď tam nejsou. Ale zase je mám jinde na bradě. Mimo to se mi jednou za delší dobu objeví i kolem prsních dvorců, ale ty jsou spíš takové světlé a dlouhé, ale ty se mi tam fakt objevují tak 4 do roka aty považuju za nějakou hormonální výchylku, třeba, když mám dlouhý cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
13.10.16 16:04
@alimdar píše:
@alisekR já právě taky moc chlupatá nejsem a těch pár chlupů mám blond a jemné. Nicméně na ty vagine mi fakt vadí a holit se denně taky nejde. Tak to chci zkusit a uvidím

Tak tam mi nevadím, oholím a dobrý :lol: tam to považuju za přirozené, že rostou, takže dvakrát týdně to přejedu a nebo, když tuším nějakou sexuální příležitost. Samozřejmě doma :mrgreen: to vyznělo, že chodím lovit někam do ulic. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí