Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebovala bych radu. Dostala jsem od tchýně polštář z Jysku. Takový ten huňatý, chlupatý, dekorativní. Dala jsem ho do pračky a místo hunateho polštáře mám placku, huňatý a chlupatý už rozhodně není
chlupy jsou splaskle a vážně to nevypadá pěkně. Zkusila jsem ho kartáčem vyčesat. Tak zas byl pěkný, dokud neprošel pračkou, ale přece nemůžu po každém prani ho hodinu vyčesávat
nemáte nějaký tip, jak perete takové polštáře?
@Hankagreg bohužel, taky češu, i takový ty chlupy na lemu od kapuce z bundy
. Ale jestli někdo zná nějaký fígl, ráda se dočtu a příučím. Bohužel myslím, že se tomu nějak zabránit nedá, že ta voda + to praní to prostě udělá vždycky ![]()
Češete holky? Já se nas.rala a vyhodila ho
ještě se mi tu válí tři ![]()
Dekorativní polštáře neperu
Pokud tedy jen někde dekorativně leží na sedačce/posteli. Maximálně vyklepu a po cca roce povlak vyhodím a koupím nový ![]()
@Venett šedé mám 3 s jsou vždycky v pohodě. Od tchýně jsme dostali takový vic chlupatejsi než ty šedé, i rozměrově větší je bílý
@unuděná leží na sedačce. Ale Peru ho, protože mu děti dávají zabrat. A manžel, když si jde lehnout na něm taky leži.
mě by zas vadilo ho nevyprat. Nechtěla bych na sedačce huňaty polštář plný prachu.
Peru dětem i plyšáky
@Hankagreg píše:
@unuděná leží na sedačce. Ale Peru ho, protože mu děti dávají zabrat. A manžel, když si jde lehnout na něm taky leži.mě by zas vadilo ho nevyprat. Nechtěla bych na sedačce huňaty polštář plný prachu.
Peru dětem i plyšáky
Proto říkám, že vyklepu. Ale já je teda nemám chlupaté.. A plyšáky peru jenom když jsou špinavý. Asi jsem čuně ![]()
@Hankagreg já jsem ji v původním bytě dávala do kuchyně. Osobně bych už udělala cokoliv, abych sušičku měla. Klidně bych si ji postavila do ložnice místo nočního stolku ![]()
@nozu v koupelně nemáme místo ani na pračku. Pračku máme zabudovanou v kuchyňské lince. dále tam je zabudovaný Sporák, myčka, lednička. Dát tam ještě sušičku, tak nemám žádnou pracovní plochu 😃 a ani úložný prostor, ten už tak je na tom bídně.
ložnici jsem se taky snažila prosadit, ale než jsem to stihla manžel vymyslel obří šatní rohovou skříň
takže ani tam. Vešla by se maximálně do obýváku, ale to by mi neprošlo ![]()
@Hankagreg hele je to o prioritách. Já při stěhování řekla stěhováním, že je mi úplně jedno, že odřou futra, ale sušička v té koupelně jednoduše bude. Já jsem ji měla v předchozím bytě v kuchyni podsunutou pod pracovní desku linky, takže se o žádné pracovní místo nepřišlo. Sušička se dá zakomponovat i do odvětrávané skříně. Těch možností je mrak. No pak nezbude nic jiného než hodinu vyčesávat chlupatý polštář. Já bych ho za této situace vyhodila. Nervy a čas bych na to fakt neměla.
Milé uživatelky,
otevřeli jsme pro Vás novou Poradnu na téma vše kolem praní. Dozvíte se zde, jak si poradit i s těmi nejodolnějšími skvrnami a mnohé další užitečné informace. =)
Krásný den
Terka ![]()