Chlupatý polštář - praní

13
31.3.22 11:33

Chlupatý polštář-prani

Ahoj, potřebovala bych radu. Dostala jsem od tchýně polštář z Jysku. Takový ten huňatý, chlupatý, dekorativní. Dala jsem ho do pračky a místo hunateho polštáře mám placku, huňatý a chlupatý už rozhodně není :lol: chlupy jsou splaskle a vážně to nevypadá pěkně. Zkusila jsem ho kartáčem vyčesat. Tak zas byl pěkný, dokud neprošel pračkou, ale přece nemůžu po každém prani ho hodinu vyčesávat :mrgreen: nemáte nějaký tip, jak perete takové polštáře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6749
31.3.22 11:37

@Hankagreg bohužel, taky češu, i takový ty chlupy na lemu od kapuce z bundy :mrgreen:. Ale jestli někdo zná nějaký fígl, ráda se dočtu a příučím. Bohužel myslím, že se tomu nějak zabránit nedá, že ta voda + to praní to prostě udělá vždycky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
31.3.22 11:41

Češete holky? Já se nas.rala a vyhodila ho :mrgreen: ještě se mi tu válí tři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.3.22 11:48

Dekorativní polštáře neperu :mrgreen: Pokud tedy jen někde dekorativně leží na sedačce/posteli. Maximálně vyklepu a po cca roce povlak vyhodím a koupím nový :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
31.3.22 11:50

Tak já je peru, ty šedé z Jysku a nic se s nimi nestalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.3.22 12:47

@Venett šedé mám 3 s jsou vždycky v pohodě. Od tchýně jsme dostali takový vic chlupatejsi než ty šedé, i rozměrově větší je bílý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.3.22 12:50

@unuděná leží na sedačce. Ale Peru ho, protože mu děti dávají zabrat. A manžel, když si jde lehnout na něm taky leži. :mrgreen: mě by zas vadilo ho nevyprat. Nechtěla bych na sedačce huňaty polštář plný prachu. :mrgreen: Peru dětem i plyšáky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.3.22 12:55
@Hankagreg píše:
@unuděná leží na sedačce. Ale Peru ho, protože mu děti dávají zabrat. A manžel, když si jde lehnout na něm taky leži. :mrgreen: mě by zas vadilo ho nevyprat. Nechtěla bych na sedačce huňaty polštář plný prachu. :mrgreen: Peru dětem i plyšáky

Proto říkám, že vyklepu. Ale já je teda nemám chlupaté.. A plyšáky peru jenom když jsou špinavý. Asi jsem čuně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
31.3.22 13:03

Po vyprání hodím do sušičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
31.3.22 16:59

Já chlupatý polštář házím do sušičky a je jako nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.3.22 17:37

@nozu sušičku bohužel nemáme kde dát :D :D máme málo místa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
31.3.22 20:01

@Hankagreg já jsem ji v původním bytě dávala do kuchyně. Osobně bych už udělala cokoliv, abych sušičku měla. Klidně bych si ji postavila do ložnice místo nočního stolku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.3.22 21:37

@nozu v koupelně nemáme místo ani na pračku. Pračku máme zabudovanou v kuchyňské lince. dále tam je zabudovaný Sporák, myčka, lednička. Dát tam ještě sušičku, tak nemám žádnou pracovní plochu 😃 a ani úložný prostor, ten už tak je na tom bídně. :zed: ložnici jsem se taky snažila prosadit, ale než jsem to stihla manžel vymyslel obří šatní rohovou skříň :lol: takže ani tam. Vešla by se maximálně do obýváku, ale to by mi neprošlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
1.4.22 17:14

@Hankagreg hele je to o prioritách. Já při stěhování řekla stěhováním, že je mi úplně jedno, že odřou futra, ale sušička v té koupelně jednoduše bude. Já jsem ji měla v předchozím bytě v kuchyni podsunutou pod pracovní desku linky, takže se o žádné pracovní místo nepřišlo. Sušička se dá zakomponovat i do odvětrávané skříně. Těch možností je mrak. No pak nezbude nic jiného než hodinu vyčesávat chlupatý polštář. Já bych ho za této situace vyhodila. Nervy a čas bych na to fakt neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
6.5.22 17:42

Milé uživatelky,
otevřeli jsme pro Vás novou Poradnu na téma vše kolem praní. Dozvíte se zde, jak si poradit i s těmi nejodolnějšími skvrnami a mnohé další užitečné informace. =)

Krásný den

Terka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný