Roleta den a noc

133
29.3.22 16:40

Roleta den a noc

Chtěla bych se zeptat na kolik vás vyšly rolety den a noc do celého bytu, domu a kolik máte oken.
Případně stránky ze kterých jste pořizovali, děkuji😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
396
29.3.22 19:21

Ahoj máme a jsme moc spojeny :palec: dole v baráku máme elektrické takže jen nahoře koupelna, chodba, ložnice a dva dětské pokoje = 7 oken. Máme od firmy Fexi (webovky se jmenuji stejně) vše jsem změřila dle jejich návodu, po objednávce mi ještě volala paní s ujištěním nebo doplněním, protože je to na míru, ale vše sedí, jejich návod na měření i montáž (pokud chcete sami montovat) je jednoduchý, my máme lepené na okno což bylo úplně jednoduché, manžel to zvládl během chvilky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
29.3.22 19:45
@Cipiseklu píše:
Ahoj máme a jsme moc spojeny :palec: dole v baráku máme elektrické takže jen nahoře koupelna, chodba, ložnice a dva dětské pokoje = 7 oken. Máme od firmy Fexi (webovky se jmenuji stejně) vše jsem změřila dle jejich návodu, po objednávce mi ještě volala paní s ujištěním nebo doplněním, protože je to na míru, ale vše sedí, jejich návod na měření i montáž (pokud chcete sami montovat) je jednoduchý, my máme lepené na okno což bylo úplně jednoduché, manžel to zvládl během chvilky :palec:

Jak je přes to vidět ven? Taky o nich uvažuju, ale když koukám na fotky, tak mi přijde, že musí být v místnosti docela tma a je špatně vidět ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
29.3.22 19:50

Já je teda vytahuju většinu času úplně využívám je hlavně na zatemnění, ale záleží co si vyberete, mají jak odstíny tak i různé „síťky“ právě na ten den, mají síťky silnější, větší /menší očka, někde jsem viděla i šedou nebo béžovou síťku (my máme klasiku bílou). Přes den není šero, přijde mi to stejně jako když máte žaluzie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.8.22 10:16

@Cipiseklu Hezký den, právě o nich také uvažujeme. Jen váháme mezi lepenou variantou a vrtáním na okno. Přítel má obavy, jestli se díky háčkům nepoškodí těsnění. Neprofukuje vám v těch místech? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
16.8.22 16:11

Máme taky od Fexi, v pracovně: Roleta Den a noc, Nature sláma, A 063 v POLO kazetě
Výška rolety: 220 cm, Šířka rolety: 127 cm, Strana a barva mechanismu: Pravá - Hnědá za 2251,–

v ložnici: Roleta Den a noc, Nature blackout béžová, A 02902 v POLO kazetě
Výška rolety: 150 cm, Šířka rolety: 190 cm, Strana a barva mechanismu: Pravá - Hnědá za 3345,–

Obě jsou s vrtáním do zdi, závěsné na okno bych nebrala, může to po zavření poničit okno a bude profukovat, a s vrtáním do okna bych už vůbec nebrala.

Jsme spokojeni, akorát v ložnici ve vikýři musíme mít roletu vytaženou, když chceme otevřít ventilačku. Jo a dá se přivrtat i do sádrokartonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
22.8.22 03:09

@michaelabur my máme lepené na okno, manžel je lepil svým lepidlem, ne těmi pásky co tam předlepili oni a zatím 2 roky drží bez jediného problému. U nás bohužel nešla varianta vrtat nad okno do zdi a už vůbec by jsme nevrtali do okna, určitě ne sami, to bych volila odborníka 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13212
22.8.22 06:08

Taky jsme to řešili. Jednu jsme si zkusmo koupili v OBI, no a vůbec nám nevyhovuje… lepená ohýbá těsnění a celkově je to na nic. Normální plná lépe izoluje od světla. Pokud je v poloze, že se plné pruhy překrývají, tak je v místnosti tma a stejně se musí vytáhnout.
Jsem fakt ráda, že jsme to zkusili na tom jednom okně.
Za mne teda nedoporučuji, z mého pohledu to nemá žádné výhody…ani ryba ani rak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
22.8.22 07:03

To zatemnění je slabé. Propouští to hrozné světlo, vůbec s tím nemůžu spát. Mám ráda opravdu tmu, a tady vnímám každé světlo venku. Za mne špatný. A světlo přes den to bere hodně. Nechtěla bych to domů. Mám klasické závěsy, dvojité. V zimě i hodně brání úniku tepla. Neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.22 01:17

Ahoj, oken v domácnosti máme méně, než bych si přála. Roletu den noc máme pouze v kuchyni. Kupovaná v Hornbachu. Je super! Tuším, že ji ještě prodávají. Mají spousty odstínů (bílé, béžové, hnědé, šedé, modré..) a provedení mají jak lesklé, tak matné verzi. + cca 6 druhů rozměrů. Jsme s ni spokojeni. A nestála majlant :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
2.4.24 19:57

Holky, máte někdo aktuální zkušenosti s žaluziemi od fexi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101708
2.4.24 20:21

@Salorka Jak moc aktuální chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
2.4.24 21:07

@Salorka
Asi měsíc stará zkušenost. Co potřebuješ vědět. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
3.4.24 17:14

Máte bílé? Nežloutnou? Zatemní dostatečně i bez závěsů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
3.4.24 19:16

Zatím nic nažloutne, uvidíme časem. Máme dvoubarevný. Zatemní Mno, nesviti dovnitř sluníčko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný