Sousedi a OSPOD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.3.22 15:45

Sousedi a OSPOD

Ahoj, před 3 měsíci hsme se nastěhovali do nového bytu. Máme ho koupený. Sousedi mají také být ve svém osobním vlastnictví. Ale dům je novostavba stará cca 6let, kde na to vzali, když nepracují nemám ponětí. Teď k problémů. Jsou to rodiče se 4 malými dětmi. Nejstarší dítko má 5 a nejmladší rok. Prostřední jsou ve věku 4 a 2 roky. Věčně mají otevřené dveře do bytu. Děti jim křičí, pisti a nahánějí se po společné chodbě, takže neustálý hluk po celém baráku, ale to je to nejmenší. Že každý večer si zvou do bytu plno lidí a vyhrávají až do noci se dá taky pominout.
Děti teda nemají žádné návyky ani nic podobného. Po chodbě chodí jen ve spodním prádle a v bačkorách. Rodiče chodí před barák kouřit, občas i marihuanu, což mi už celkem vadí, protože to táhne do oken. Děti ušmudlané, chodí škemrat o jídlo. dvouletá holčička má pomalu místo vlasů dredy. Čtyřletý chlapec stále v plenkách, občas jde i cítit, že plenu má plnou výkalů, ale očividně rodičům to nevadí. Do školky chodí jen nejstarší. Obě starší děti mají na těle plno modřin a podlitin. Opravdu to nevypadá jako následek dětského hraní. Často jde slyšet, jak po nich matka ječí. Nadává jim do ku.rev a dalších podobných. Občas je i vyžene na chodbu a zavře dveře do bytu. Děti se teda nemají jak dostat domů.
Lepí na každého, kdo vejde do domu. Hned lidem mluví, že jdou k nim na oběd a že mají hlad. Klepou a zvoní na všechny sousedy. S ostatními sousedy jsem se bavila a zjistila jsem, že už víckrát na ně volali OSPOD a sociálku. Už u nich bylo i pár kontrol, ale prý vše v pohodě. :roll: zajímá mě teda, co dál? Děti jsou očividně bite. Jdou vidět i modřiny ve tvaru palců na pažích. Jedno dítko má dokonce aktuálně v oblastí žeber obří modřinu. Druhé zas na stehně. Párkrát už byla i volána police, když děti dělaly hluk na chodbě, ale vždy rodiče jen napomenuli. Je mi děti vážně líto a nechápu, že OSPOD s tím nic nedělá. Dle nich je vše v pohodě. Kam jinam se teda obrátit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33018
30.3.22 15:56

Znovu dát podnět na OSPOD, pokud je dítě vyloženě bezprizorní, volat policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.3.22 15:57

Napadl mě ombudsman, ale ted je to Křeček, tak :nevim:

možná ještě nadřízený orgán ospod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
30.3.22 16:08

Fotit a otravovat OSPOD. Stejně budou max pod dohledem. Můžeš volat i policii, ti se ale po par návštěvách, alespoň u nás, tvarili, ze problem jsem já. Za cca tři roky té,,naši,, rodinky jsou z jednoho dítěte tři plus ještě druhá přítelkyně a další dítě. Řev, hádky, chlast, určitě i nejske drogy. Co se změnilo? Jezdí k nim charita a vozí jim jidlo, vánoční darky, vybavení bytu prakticky N praní, oblečení, boty i hračky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.22 16:12

@Svistice @welovefashion @jahuhudka oni asi pod dohledem jsou. Párkrát tady už prý kontrola byla. Bydlím tady 3 měsíce, žádnou jsem nepotkala, ale je fakt že většinu času nejsem doma. Vracím se až kolem 3 z práce, vyzvednu dítě že školky a jdu s ním ven :lol: vím, jen od sousedů, že tady občas kontrola chodí, ale v tom případě nechápu, proč s nimi nic nedělají.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.22 16:17

Já to nechci zlehčovat, ale moje dítě má teď zlomeninu, půlka baráku se mě ptala co se mu stalo a občas taky rvu, když už nevím kudy kam, tak doufám že ospod nepřijde. A ted k dotazu, na ospod byl dán podnět několikrát, v tvém případě bych měla svědomí čisté

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.22 16:24
@Anonymní píše:
Já to nechci zlehčovat, ale moje dítě má teď zlomeninu, půlka baráku se mě ptala co se mu stalo a občas taky rvu, když už nevím kudy kam, tak doufám že ospod nepřijde. A ted k dotazu, na ospod byl dán podnět několikrát, v tvém případě bych měla svědomí čisté

Ale tohle já přece vůbec neřeším. Taky po dítěti zvýším hlas, ale nedávám mu sprostě do ku.. a nezamykam ho na chodbě aby nemohlo dovnitř. Neškemra o jídlo, a nechodí smradlavé špinavé jen ve spodním prádle. Samozřejmě to není chyba těch dětí. Matka od doby co tady bydlím jednou volala ubrecena na chodbě policii, že ji její manžel zmlátil. Do příjezdu si to rozmyslela a tvrdila, že to byl omyl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.22 16:29
@Anonymní píše:
Já to nechci zlehčovat, ale moje dítě má teď zlomeninu, půlka baráku se mě ptala co se mu stalo a občas taky rvu, když už nevím kudy kam, tak doufám že ospod nepřijde. A ted k dotazu, na ospod byl dán podnět několikrát, v tvém případě bych měla svědomí čisté

Minulý týden, když jsem přicházela z práce jsem z jejich oken (první patro) slyšela jak po manželovi ječí, že mu rozkope hubu. Takhle na sebe ječí pravidelně a děti to pak po sobě taky řvou.

• Citovat
  • Upravit
53518
30.3.22 16:37
@jahuhudka píše:
Fotit a otravovat OSPOD. Stejně budou max pod dohledem. Můžeš volat i policii, ti se ale po par návštěvách, alespoň u nás, tvarili, ze problem jsem já. Za cca tři roky té,,naši,, rodinky jsou z jednoho dítěte tři plus ještě druhá přítelkyně a další dítě. Řev, hádky, chlast, určitě i nejske drogy. Co se změnilo? Jezdí k nim charita a vozí jim jidlo, vánoční darky, vybavení bytu prakticky N praní, oblečení, boty i hračky.

Děti bych nefotila. To bude leda průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
30.3.22 16:39

@Russet pravda, je to osemetne. My fotime zretelne modřiny na rukou a pak jednou na zádech a to tedy se svědectvím dvou dalších sousedu

• Citovat
  • Upravit
53518
30.3.22 16:42
@jahuhudka píše:
@Russet pravda, je to osemetne. My fotime zretelne modřiny na rukou a pak jednou na zádech a to tedy se svědectvím dvou dalších sousedu

Souhlas musí dát snad rodiče. Tobě by se líbilo, kdyby někdo fotil tvoje děti bez souhlasu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
30.3.22 16:46
@Russet píše:
Souhlas musí dát snad rodiče. Tobě by se líbilo, kdyby někdo fotil tvoje děti bez souhlasu?
:nevim: Souhlas nemame. Fotili jsme modrinu 10×10 Cm u dvouletého dítěte v dolní části zad. Dítě behalo při teplotě cca 5 stupňů po vsi, bez dozoru a zebralo jidlo. Stejně tak jsem bez dovolení dítě vzala domu, zavolala policii a tak, bez dítěte za asistence se ji šla ptát, kde své dítě ma
  • Citovat
  • Upravit
1213
30.3.22 17:14

Tak vím o případu, kdy dětí bylo 6 a když opakovaně někdo zavolal příslušné orgány tak vím, že krom nejmladšího to všechno odvezli. Pravda, je to již řadu let, tak nevím jak dnes. Krom toho matka nikdy nepracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.3.22 17:22

Opakovaně bych volala PČR (noční hluk, děti delší dobu bez dohledu) a posílala podněty na OSPOD. Klidně nějakou petici v baráku. Na druhou stranu, ideální řešení tohle bohužel nemá. Spalo by se ti lépe, kdyby děti byly odebrány a umístěny někam do Klokánku? :? Já bych byla asi měkká, dětem klidně namazala chleby, dala oblečení po našich dětech nebo v rámci možností s nimi nechala hrát naše děti, snažila bych se jim to ulehčit. Vím, že by to bylo asi pro dobrotu na žebrotu, ale já bych na to neměla žaludek, chuděrky malý :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.22 18:30

@unuděná tak dětem jsem jídlo párkrát dala, tak samo sousedi. Ale živit další 3 (nejmladší dítě je doma) děti se vážně nedá. Jenže když jsem něco dětem dala, pak se jich nešlo vůbec zbavit. Zvoní, klepou, chtějí k nám dovnitř. Když jsme šli ven, do obchodu atd. šli hned s náma a kdybych je nestopla nalezou i do auta. Což samozřejmě nemyslím zlé vůči těm dětem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný