Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@unuděná tak dětem jsem jídlo párkrát dala, tak samo sousedi. Ale živit další 3 (nejmladší dítě je doma) děti se vážně nedá. Jenže když jsem něco dětem dala, pak se jich nešlo vůbec zbavit. Zvoní, klepou, chtějí k nám dovnitř. Když jsme šli ven, do obchodu atd. šli hned s náma a kdybych je nestopla nalezou i do auta. Což samozřejmě nemyslím zlé vůči těm dětem.
Chápu, chudinky
Nedalo by se zajít za rodiči a nějak citlivě nabídnout pomoc?
@unuděná píše:
Chápu, chudinkyNedalo by se zajít za rodiči a nějak citlivě nabídnout pomoc?
U takových ……… nezabírá nic
Nabídni prst seberou celou ruku a ještě si budou stěžovat. Mám jen ty nejhorší zkušenosti. A nejhorší je, ze časem se z deti, chudáčku, stanou školáci a už stejní jako rodiče ![]()
@jahuhudka píše:
U takových ……… nezabírá nicNabídni prst seberou celou ruku a ještě si budou stěžovat. Mám jen ty nejhorší zkušenosti. A nejhorší je, ze časem se z deti, chudáčku, stanou školáci a už stejní jako rodiče
Já vim, tohle je k prdu… ![]()
Kdyby za mnou přislo malé dítě, že má hlad, rozhodně bych mu dala najíst ![]()
Pokud by bylo spinave vykoupala bych ho a pokud bych měla dala bych čisté oblečení a pak bych zavolala ospod.
Příspěvek upraven 30.03.22 v 19:21
@ludmilaadamkova píše:
Kdyby za mnou příp malé dítě že má hlad rozhodně bych mu dala najístpokud by bylo spinave vykoupala bych ho a pokud bych měla dala bych čisté oblečení a pak bych zavolala odspodu.
A když by mělo alergickou reakci, nebo by té rodiče obvinili ze zneužití dítěte tak bys dělala co?
@ludmilaadamkova píše:
Kdyby za mnou přislo malé dítě, že má hlad, rozhodně bych mu dala najíst
Pokud by bylo spinave vykoupala bych ho a pokud bych měla dala bych čisté oblečení a pak bych zavolala ospod.
Jste odvážná. Takoví by si na vás mohli poté pěkně smlsnout. A ještě by jim nějaký šikovný advokát poradil, jak vás pěkně oškubat. Ty děti jsou chudáci, to nepopírám, ale musí to řešit kompetentní úřady, ne civilové, bohužel.
Příspěvek upraven 30.03.22 v 19:36
@lucad77 tak ono teď z gauče je jasný máš pravdu. Domyslí člověk důsledky. Ale nejsem si jistá, že bych dokázala odmítnout pomoct dítěti, když vidí že má hlad a potřebuje vykoupat.
Naštěstí v naší vesničce není žádná problémová rodina s dítětem. Žádné bezprizorní dítě sociálně slabých. Ano je tu ubytovna ale i ty děti tam jsou čisté, slusne oblečené, chodí do školky a nikde neprobíhají.
@ludmilaadamkova píše:
@lucad77 tak ono teď z gauče je jasný máš pravdu. Domyslí člověk důsledky. Ale nejsem si jistá, že bych dokázala odmítnout pomoct dítěti, když vidí že má hlad a potřebuje vykoupat.
Naštěstí v naší vesničce není žádná problémová rodina s dítětem. Žádné bezprizorní dítě sociálně slabých. Ano je tu ubytovna ale i ty děti tam jsou čisté, slusne oblečené, chodí do školky a nikde neprobíhají.
Jako rohlík bych třeba děcku dala, ale svlékat ho do naha a koupat, to už je podle mě za hranou dost no. Každopádně bych tomu místnímu OSPOD nedala pokoj.
@ludmilaadamkova píše:
Kdyby za mnou přislo malé dítě, že má hlad, rozhodně bych mu dala najíst
Pokud by bylo spinave vykoupala bych ho a pokud bych měla dala bych čisté oblečení a pak bych zavolala ospod.Příspěvek upraven 30.03.22 v 19:21
no nevim, koupat cizi dite,… to zavani hodne velkym pruse.rem ![]()
@jahuhudka píše:
@Russet pravda, je to osemetne. My fotime zretelne modřiny na rukou a pak jednou na zádech a to tedy se svědectvím dvou dalších sousedu
Nešlo by to přes pediatra. Zjistit, kam děti chodí a pak ho oslovit, že máš podezření na týrání dětí, aby se podíval, zda děti nemají modřiny a nahlásil to on na OSPOD. Vím, že naše pediatra podezření na týrání hlásí.
@Da12 píše:
Nešlo by to přes pediatra. Zjistit, kam děti chodí a pak ho oslovit, že máš podezření na týrání dětí, aby se podíval, zda děti nemají modřiny a nahlásil to on na OSPOD. Vím, že naše pediatra podezření na týrání hlásí.
@unuděná píše:
Já vim, tohle je k prdu…
Myslíš to určitě dobře a je jasný že Ty děti jsou chudáci, co jsou v tom úplně nevinně a normální žena a matka má tendenci jim pomáhat a zachraňovat je. Naprosto pochopitelně.
To je ale opravdu cesta do pekel a v konečném výsledku se tím nic neřeší. Tyhle děti /a rozhodně to není jejich vina/jakmile vycítí, že se o ně někdo je ochoten alespoň trochu postarat, tak se na dotyčného vysloveně přilepí a nějakým citlivým a mírným způsobem jsou prakticky „neodlepitelné“.
Jejich rodičům je to v lepším případě jedno a neřeší to v horším je k Vám budou vyloženě posílat.
Takže nakonec zjistíš, že buď ty děti budeš z větší části živit, šatit a starat se o ně se vším co to obnáší, nebo to zarazíš, ale to nepůjde jinak než, že na ně budeš „hnusná“. Nechceš ani jedno ![]()
Píšu z vlastní zkušenosti a to se jednalo jenom o jedno dítě, které bylo výrazně starší než děti o kterých píše zakladatelka a zanedbávání ze strany rodičů nebylo zdaleka tak hrozné, jako u zakladatelčiných sousedů ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, před 3 měsíci hsme se nastěhovali do nového bytu. Máme ho koupený. Sousedi mají také být ve svém osobním vlastnictví. Ale dům je novostavba stará cca 6let, kde na to vzali, když nepracují nemám ponětí. Teď k problémů. Jsou to rodiče se 4 malými dětmi. Nejstarší dítko má 5 a nejmladší rok. Prostřední jsou ve věku 4 a 2 roky. Věčně mají otevřené dveře do bytu. Děti jim křičí, pisti a nahánějí se po společné chodbě, takže neustálý hluk po celém baráku, ale to je to nejmenší. Že každý večer si zvou do bytu plno lidí a vyhrávají až do noci se dá taky pominout.
Děti teda nemají žádné návyky ani nic podobného. Po chodbě chodí jen ve spodním prádle a v bačkorách. Rodiče chodí před barák kouřit, občas i marihuanu, což mi už celkem vadí, protože to táhne do oken. Děti ušmudlané, chodí škemrat o jídlo. dvouletá holčička má pomalu místo vlasů dredy. Čtyřletý chlapec stále v plenkách, občas jde i cítit, že plenu má plnou výkalů, ale očividně rodičům to nevadí. Do školky chodí jen nejstarší. Obě starší děti mají na těle plno modřin a podlitin. Opravdu to nevypadá jako následek dětského hraní. Často jde slyšet, jak po nich matka ječí. Nadává jim do ku.rev a dalších podobných. Občas je i vyžene na chodbu a zavře dveře do bytu. Děti se teda nemají jak dostat domů.
Lepí na každého, kdo vejde do domu. Hned lidem mluví, že jdou k nim na oběd a že mají hlad. Klepou a zvoní na všechny sousedy. S ostatními sousedy jsem se bavila a zjistila jsem, že už víckrát na ně volali OSPOD a sociálku. Už u nich bylo i pár kontrol, ale prý vše v pohodě.zajímá mě teda, co dál? Děti jsou očividně bite. Jdou vidět i modřiny ve tvaru palců na pažích. Jedno dítko má dokonce aktuálně v oblastí žeber obří modřinu. Druhé zas na stehně. Párkrát už byla i volána police, když děti dělaly hluk na chodbě, ale vždy rodiče jen napomenuli. Je mi děti vážně líto a nechápu, že OSPOD s tím nic nedělá. Dle nich je vše v pohodě. Kam jinam se teda obrátit?
V případě, že děti potkáš pobíhat bezprizorně, uvidíš je žebrat - volej Policii (ti mají povinnost kontaktovat OSPOD - v praxi to zas tak žhavé není a stává se, že informují s velkým zpožděním). OSPOD s nimi evidentně pracuje (to, že to nevidíš neznamená, že OSPOD nic nedělá) - Dokud nepřijde podnět ze školy nebo od lékaře dětí, OSPOD toho moc nezmůže. Bohužel taková je realita. OSPOD sám nemůže jen tak přijít a děti sebrat. Klidně můžeš chodit osobně na OSPOD a podávat svědectví do protokolu. OSPOD nesmí tvou identitu vyzradit.
Znova na OSPOD. Poproste i ostatní sousedy aby vám pomohli jako svědci. Foťte, i nahrávejte. Držím palce a určitě dejte vědět, jak se dětem daří!