Chodí nám sem cizí pošta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
18.3.13 12:58

@Menzy Aha, už jsem myslela, no jsou i tací ;) :D Akorát jsem to tam byla nalepit, tož jsem zvědavá :cert: Ještě mě napadá - když není označená schránka jejich jménem a já jejich poštu vracím, co by tu exe. mohl chtít, když poštu sem sice vlastní debilitou hážou, ale vrací se jim? @paola white

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.3.13 13:04

@Seizdra no hele to nic neznamená. nicméně exekutor v první řadě obstavuje plat, účet a dávky. to je pro ně cesta nejsnadnější. pak se většinou zabavuje auto a až na konec chodí domů. navíc exekutor v první řadě jde na místo trvalého bydliště, výzva se posílá vždy na adresu uvedenou v registru obyvatel.

dávala bych si pozor pokud by se ve schránce objevila zelená obálka. exekuční a předexekuční výzvy jsou označený číslem zásilky EX a EC. pokud by ti něco takového do schránky přišlo tak okamžitě jednej jinak bych na to prděla. max bych při cestě na poštu zašla za tou vedoucí napsat stížnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
18.3.13 13:04

Z toho ex. neměj strach, když tam nefigurují. Prokážeš se jako nová majítelka, uvedeš, že je neznáš, že jste pouze po nich koupili nemovitost, nevím zda jste to kupovali přes RK nebo bez… takže klidně bych řekla, že jsem je v životě neviděla, že nemovitost byla koupena přes zprostředkovatele. Čau pipi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
18.3.13 13:05

Ještě můžeš zkusit jinou věc
zkus v katastru nemovitostí zjistit jejich novou adresu (psala, že si kupovali taký nový domek) a tu pak nahlaš těm DIGI, O2 a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 13:08
@princeznaII píše:
Ještě můžeš zkusit jinou věc
zkus v katastru nemovitostí zjistit jejich novou adresu (psala, že si kupovali taký nový domek) a tu pak nahlaš těm DIGI, O2 a spol

Jako jejich jménem? :think: No já si pamatuju obec, kde říkali, že ten barák je, není moc velká, pár baráků, dokonce si matně vzpomínám, že říkali, že to má pozemek asi 3 tisíce metrů, takže tolik baráků s takovým pozemkem asi taky moc nebude.. Jdu to zkusit :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.13 13:12

Nevím, jestli to tu nepadlo, ale já bych prostě napsala do té společnosti, co to posílá tomu odstěhovanému, že má změněný trv. pobyt a že už tam X měsíců nebydlí.

Mě pořád otravovali z home kreditu, jen po telefonu, ale tak min. 3 x týdně, hledali nějakého dlužníka. Někdo si vymyslel telefonní číslo a jako na potvoru se trefil do mého. Když už mě tak otravovali ty telefonáty, tak jsem jim prostě napsala doporučený dopis, ve kterém jim vysvětluju, jak se věci mají a od té doby je klid.
Je jasný, že si ten předchozí majitel nenahlásil změny, a proto mu to chodí na starou adresu, tak to nahlaš za něj ;).
:mavam:

Příspěvek upraven 18.03.13 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
18.3.13 13:12

Já nevím, ale proč by @Seizdra měla za ně řešit JEJICH záležitosti, myslím, že stačí vyřešit tupost pošťačky - případnou exekuci bych řešila až by něco přišlo, myslím, že je to teď předčasné :pankac: :pankac: :pankac: Ať z toho zakladatelka ještě neporodí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 13:18
@Menzy píše:
Já nevím, ale proč by @Seizdra měla za ně řešit JEJICH záležitosti, myslím, že stačí vyřešit tupost pošťačky - případnou exekuci bych řešila až by něco přišlo, myslím, že je to teď předčasné :pankac: :pankac: :pankac: Ať z toho zakladatelka ještě neporodí :-D

Hele zrovna dneska jsem koukala, že už má plíce a cca 2,5 kila, postýlku i zbytek nachystanou máme, ale teda jako vydržet by ještě chvíli mohla :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 13:18

Našla jsem :jazyk:

ATakže adresu už mám… Jinak mají tam toto:

Omezení vlastnického práva

Typ

Zástavní právo smluvní

Jiné zápisy

Nejsou evidovány žádné jiné zápisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.13 13:19

@Menzy já bych to prostě udělala pro svůj klid, abych měla pokoj a mohla to úplně vypustit z hlavy. Sice je to jejich věc, ale v tomhle případě bych se bála, že se mě to přeci jen trochu dotýká ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
18.3.13 13:21

@Bublana ale ona nemá žádná práva jednat za ně, ještě by ji nařkly, že poskytuje cizí osobní údaje!!!

@Seizdra určitě ještě nějaký ten pátek vydrž!!!
Jinak Zástavní právo smluvní je většinou půjčka, kde ručí danou nemovitostí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
18.3.13 13:24

@Seizdra
Ahoj, exekutor by mohl chtít překročit tvůj práh jen za účelem zajištění majetku toho dlužníka, tj. pokud máš doklad že tam nemá trvalý pobyt (rozhodnutí z městského úřadu kterým jste je odhlásili vy) a že nemovitost není jejich a tedy i nic uvnitř (kupní smlouva) tak ti nesmí přes práh.
S tou poštou, něco podobného řešili sousedi, pokud by někdo chtěl volat těm firmám s tím že na tvojí adrese dlužník nebydlí (popř. bydlí tam a tam), tak by se hypoteticky musely dopisy otevřít, což je trestný čin takže to nelze nikomu radit. Ovšem pokud těm firmám pošta upomínky a složenky nevrací, tak se asi nedozví že to nemají posílat na tvoji adresu, takže začarovaný kruh.. Leda dopátrat skutečného dlužníka a na poště nechat tenhle druh pošty přeposílat tam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 13:26

@kjhui A v případě, že nějaký věci z baráku nám tu zbyli po nich, jako součást kupní ceny (vč. předávacího protokolu atd, ale my je neplatili v obchodě, ale jakoby jim)?? No, začarovanej kruh, to máš pravdu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
18.3.13 13:27

@kjhui souhlas, jen s tím rozdílem, že přeposílání je placená služba, ne? Začarovaný kruh to není, stačí rozsvítit pošťačce v hlavě, protože jakmile začnou dopisy chodit zpátky, udělá si ta firma poznámku, že tam už to posílat nemá! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
18.3.13 13:28

Jako třeba že prodávají nemovitost s kompletní kuchyňskou linkou a kupní cena je za všecko? Tak to je taky vaše podle kupní smlouvy, vy jste jim to zaplatili.. nebo co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný