Chodí nám sem cizí pošta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5813
18.3.13 14:03

@RadkaCh to je trošku hloupost, nezlob se na mě, že pošťačka doručuje ne dle jména, ale dle adresy, ne? To mi chceš jako říct, že když v domě bydlí pan Jiří Novák a příjde tam dopis pro Zdeňku Suchomelovou, tak je to správně, protože je správně adresa? 8o 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.3.13 14:09

@Menzy Ale ta pošťačka nemá nejmenší povinnost zjišťovat, kdo na tý adrese bydlí a komu ten dopis doručuje. Ona ho prostě doručuje na adresu. I kdyby tam měla napsáno, že ho má doručit třeba Karlovi IV., tak je jí úplně jasný, že tam asi bydlet nebude, ale její povinnost je doručit dopis a ne pátrat, jestli tam Karel IV. bydlí. Proto se taky všude dotazuje na adresu trvalého bydliště a na doručovací adresu. Mně sem taky pošťačka doručovala dopisy, když jsem tady neměla trvalý bydliště a provizorní schránku bez jména. Na dopise má napsanou ulici a číslo domu a tam to má doručit. Kdyby mi ty dopisy nedoručovala, tak tam jdu udělat pěkný dusno.

• Citovat
  • Upravit
5813
18.3.13 14:13

@RadkaCh ale to je přece nesmysl co píšeš, to v paneláku o 30 bytech, kde není uvedeno dané jméno co - udělá ententýky a hodí to prostě do nějaké schránky??? Od toho má pošťačka takové lepící papírky, které nalepí na dopis, zaškrtne důvod nedoručení - adresát zemřel, neznámý adresát, odstěhoval se a možná tam je ještě něco jiného, to už si nepamatuji, a pošle to zpět odesílateli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
18.3.13 14:50

Nedalo mi to a zavolala jsem mamce, která je bývalá poštovní doručovatelka (již v důchodu nějaký ten rok). Říkala mi, že pokud nesouhlasí adresa a jméno, tak by se nemělo do schránky vůbec doručovat. V panelákách se to řeší tak (vím z osobní zkušenosti - vidím to u nás v domě), že se dopis dá na schránky a nějakou dobu se čeká, zda si jej někdo neveme. Pokud novou adresu zná, tak automaticky má přeposílat na novou adresu. Pokud nezná, škrtnout a zaslat zpět. Pokud paní doručovatelka doručuje i přes oznámení, že dotyčná osoba již nebydlí tak je… Hodně taky záleží na tom, jak se dotyčný člověk s pošťačkou domluví. Kolikrát nesměla mamka dát doporučený dopis manželovi (manželce), protože si to ten druhý nepřál a stěžoval si. I když se doporučené dopisy manželovi (manželce) mohou běžně dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
18.3.13 14:52

@Hořec ty nikdy nezklameš :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
18.3.13 15:07

@RadkaCh To je ale pěknej kec :mrgreen: Pokud jsi neměla jméno na schránce tak ti to tam neměla vůbec házet, za to by jsi ji měla být vděčná a nepřemýšlet jaký budeš dělat dusno :mrgreen: Takovýhle lidi jsou nejlepší zákazníci :mrgreen:
Jo a jsem pošťák :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.3.13 15:19
@paola white píše:
Trvalý pobyt si nemůžeš odhlásit pokud se nemáš kam jinam přihlásit. to tě musí odhlásit nový majitel nemovitosti.@Seizdra předpokládám, že před koupí nemovitosti jste si zjistili jestli na ní není nějaké věcné břemeno či dluh. pokud to tam v době prodeje nebylo tak se nemáš čeho bát. na poštu si dojdi osobně. má pořád posílali dobytu poštu předchozího majitele. u vedoucí pošty jsme podepsali papír, že v bytě bydlíme jen já a manžel a poštu na jiná jména si nepřejeme doručovat a byl klid

Mezi „vyrobením“ dluhu, exekučním titulem (výrok soudu) a návštěvou exekutora v někdejším bydlišti dlužníka může uplynout i několik let. Takže nahlídnutí do katastru nemovitostí, jestli na nemovitosti není věcné břemeno nebo exekuce, je jenom informativní údaj… :zed: Vítejte v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 15:21

@RadkaCh Tak to si osobně myslím, že je blbost. Přece nemůže do schránky označené uplně jiným jménem (neřeknu když si někdo splete „Vejmolovi“ a „Výmolovi“ například)házet poštu, jak už tu padlo, co třeba když má doručit dopis na ulici Sídliště 5 panu X, ale na žádné z schánek není X, ale jen A-W? To si prostě vybere „oběť“?? Mamka takhle kdysi dělala brigádně doručovatelku, a co si pamatuju tak měla takový lepítka „Do neoznačené schránky Česká pošta nedoročuje“, nebo tak něco. Předpokládám, že tohle bylo pro situace, kdy na schránce nebylo vůbec nic, ale de facto je to to stejný - taky to NEMOHLA hodit někam, kde nesouhlasil údaj na schránce a dopise :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 15:23
@Hořec píše:
Nedalo mi to a zavolala jsem mamce, která je bývalá poštovní doručovatelka (již v důchodu nějaký ten rok). Říkala mi, že pokud nesouhlasí adresa a jméno, tak by se nemělo do schránky vůbec doručovat. V panelákách se to řeší tak (vím z osobní zkušenosti - vidím to u nás v domě), že se dopis dá na schránky a nějakou dobu se čeká, zda si jej někdo neveme. Pokud novou adresu zná, tak automaticky má přeposílat na novou adresu. Pokud nezná, škrtnout a zaslat zpět. Pokud paní doručovatelka doručuje i přes oznámení, že dotyčná osoba již nebydlí tak je… Hodně taky záleží na tom, jak se dotyčný člověk s pošťačkou domluví. Kolikrát nesměla mamka dát doporučený dopis manželovi (manželce), protože si to ten druhý nepřál a stěžoval si. I když se doporučené dopisy manželovi (manželce) mohou běžně dávat.
:potlesk: :palec: Díky :) No já teď byla na prochajdě se psem, tak jsem skákla i napoštu, jedné velmi „příjemné“ paní za přepážkou OPĚT oznámila, že si nepřeji, aby mi i nadále chodily dopisy a další písemnosti na jméno jiný než moje a přítelovo, napsala to na lístek, no tak uvidíme, jestli se ěnco začne dít… :nevim: Ale díky všem za reakce :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 15:24
@Jura007 píše:
Mezi „vyrobením“ dluhu, exekučním titulem (výrok soudu) a návštěvou exekutora v někdejším bydlišti dlužníka může uplynout i několik let. Takže nahlídnutí do katastru nemovitostí, jestli na nemovitosti není věcné břemeno nebo exekuce, je jenom informativní údaj… :zed: Vítejte v ČR.
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.3.13 15:51

@Seizdra nejjednodužší je se podívat, kdo je odesílatel, tomu pak poslat doporučený dopis s tím, že daný člověk na adrese již nebydlí, že jsi vlastníkem nemovitosti ty a odkázat na úřad. Dělala jsem tohle skoro 3 roky, než všechny instituce pochopily, že bývalý vlastník už tu fakt není, ale mám od té doby pokoj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.3.13 15:58
@Jura007 píše:

jenže aby exekutor mohl zabavit nemovitost nebo její vybavení tak by na ní musela být uvalená exekuce v době prodeje. protože pokud je nemovitost zakoupena bez dluhu, nemůže exekutor nárokovat platby za předešlou dlužnou částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.3.13 17:41

@paola white Jistě, můžeš podat vylučovací žalobu… :zed: A pak svoje věci třeba dva roky nahánět zpátky. Můžeš se zeptat třeba pana Podkonického, co se mu předpředloni při jedné exekuci „podařilo“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný