Chodí nám sem cizí pošta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
18.3.13 12:19

@paola white No oni kupovali jinej dům, takže bydlet kde mají a TP taky, jen se jim prostě asi nechtělo. Dluhy/věcná břemena jsme zjišťovali, zjišťovali to i v bance, jestli na baráku něco není, jinak by nám hypo nedali. Nebylo tam nic. No jde mi o to, jestli třeba když by měl dluh na některou službu, která s domem nic společnýho nemá, např. paušál za mobil. Tak jestli kdyby se z toho vyklubala exekuce, jestli můžou i k nám na základě toho, že v době vzniku dluhu tu ještě bydleli… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 12:20
@Hořec píše:
Dopisy vem, škrtni adresáta, napiš „zpět“, „nebydlí“ a vhoď do poštovní schránky. Zajdi na poštu ať ti dopisy nehází. Napiš i na schránku lístek, že pan a paní XYZ nebydlí, nevhazovat poštu. Pokud máš kontakt na předchozí obyvatele, zavolej jim, ať si poštu přehlásí. Stojí to pár kaček (my cca 200 na dva měsíce pro celou rodinu - nevím už přesně) a pošta by to měla automaticky přeposílat. Samozřejmě si lidé musí oběhat všechny instituce (nebo obeslat) a nahlásit změnu adresy.
Pozor na případné exekutory - může vstupotat tam, kde je oprávněná domněnka, že se dlužník zdržuje. To znamená i tam, kam mu chodí pošta.

A jde případnýho exekutora „zastavit“ právě tou kupní smlovou, například??? Díky, lístek napíšu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
18.3.13 12:21

Udělala bych kravál na poště a pro tupou pošťačku (určitě tam chodí jedna a tá sama), bych ji na schránku napsala: Poštu pro XYZ tady NEHÁZET!

EDIT: Jinak my koupili byt také po problematických lidech, chodí tady exekutoři, všude jsem strhla jejich jména, tak lepí výzvy na vchodové dveře, to zase za mnou chodí sousedi ať to tam nelepí (jako bych za to mohla), když jsem volala danému ex. úřadu, tak semnou ještě ženská jednala, jako bych byla dlužník já, tak jsem ji sjela, že si vyprošuji takové jednání, že je jen má dobrá vůle, že jim šetřím příští cestu a ať mě přímo přepojí na soudního exekutora, hned změnila tón i přístup!!! :cert: :cert: :cert:

Příspěvek upraven 18.03.13 v 12:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 12:23
@Menzy píše:
Udělala bych kravál na poště a pro tupou pošťačku (určitě tam chodí jedna a tá sama), bych ji na schránku napsala: Poštu pro XYZ tady NEHÁZET!

Právě že chodí, bydlíme na vesnici (no, pár tisíc lidí tu žije, ale není to žádný velký město).. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.3.13 12:24

@Seizdra pochybuju o tom. můžeš si zavolat na exekutorskou komoru. mají nějakou infolinku a dobře poradí. jednou jsem nimi taky něco podobného řešila.

nicméně exekutor ti nemůže vybílit dům na základě toho že tam kdysi někdo bydlel… pokud tam dlužník nemá trvalé bydliště tak musí mít důvodné podezření, že se v prostoru skrývají věci dlužníka (např. když si všechno odstěhují k rodičům), ale pokud jste koupili nemovitost řádně a bez dluhů tak bych se nebála ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
18.3.13 12:25

@Seizdra ještě jsem editovala příspěvek, já bych si na tu pošťačku počkala a vytmavila ji to! Stěžovala bych si na ní, ať ti ukáže kde je jejich jmenovka, že to tam háže, snad stačí na dopis napsat, adresát neznámý a poslat zpět!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 12:32

@paola white No uvidíme co se bude dít, dám tam ten lístek, volala jsem na outůčko, tam mi řekli že tam žádný dluhy nemají, tak nevím :nevim: Mám sto chutí až jim sem zas něco přijde to otevřít a zavolat znovu s tím ref. číslem, co po mně chtěla :pocitac: Na Digi jsem psala a na poplatky za tv se dovolat nemůžu, tak uvidím, zkusím později… Jinak k exekuci. předpokládám, že už by se od prosince 2011 nějak projevila, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
18.3.13 12:32

@Seizdra, řekla bych, že právě díky té poště ho to nezastaví. Dům sice prodali, ale to neznamená, že se tam nezdržují - domněnka na základě docházející pošty. Když jim tam chodí pošta, tak se tam mohou zdržovat. Může vám zabavit vybavení domu apod. Bylo hodně případů v televizi, že si známý nechal k někopu posílat poštu a na dvěře jim pak zklepal exekutor. Znám takový případ i ze svého okolí. Známá bydlela v domě rodičů s přítelem. Ten tam sice TP neměl, ale chodila mu pošta. Měl dluhy kam se podíval a samozřejmě netrvalo dlouho a exekutora měli za dveřmi. Pak se musí prokazovat (stojí to čas a peníze), že nabytý majetek není dlužníka, ale váš.

Edit:
Jak psala @Menzy, určitě bude stačit seřvat pošťačku. Pokud to na ni nezabere, jít za vedoucí.

Příspěvek upraven 18.03.13 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.13 12:33

Mě hledal na bývalé adrese exekutor… dlužila jsem u O2 nezaplacenou fakturu, smlouva mi skončila a oni to pak dali exekutorovi. Nový majitelé asi dost koukali :D ale mě to bylo šumák. Když si VZP umí zjistit, kde bydlím, tak proč to nemůžou zjistit exekutoři? Prý jsem se měla na starou adresu dostavit, aby jsme se domluvili. Tůůůdle. Jsem to pak zaplatila a tak to bylo v pohodě. Ale pošťačky už vědí, že když přijde něco na starou adresu, tak mají naši poštu nechávat na poště. Jezdíme si tam pro ni a teď mi zas chodí na jinou adresu, kde teď jsme v nájmu. Takže jen ten exekutro no..

• Citovat
  • Upravit
21848
18.3.13 12:37
@mejdylko píše:
Mě hledal na bývalé adrese exekutor… dlužila jsem u O2 nezaplacenou fakturu, smlouva mi skončila a oni to pak dali exekutorovi. Nový majitelé asi dost koukali ale mě to bylo šumák. Když si VZP umí zjistit, kde bydlím, tak proč to nemůžou zjistit exekutoři? Prý jsem se měla na starou adresu dostavit, aby jsme se domluvili. Tůůůdle. Jsem to pak zaplatila a tak to bylo v pohodě. Ale pošťačky už vědí, že když přijde něco na starou adresu, tak mají naši poštu nechávat na poště. Jezdíme si tam pro ni a teď mi zas chodí na jinou adresu, kde teď jsme v nájmu. Takže jen ten exekutro no..

pROTOŽE EXEKUTOROVI JE PROSTĚ ASI JEDNO, KDE KOMU CO VEZME, HLAVNĚ SE SI SPLNÍ POHLEDÁVKU

Edit: Sry za caps

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
18.3.13 12:40

Ahojky, bydlíme v domku po bývalých vlastnících už 7let. Naposledy před měsícem nám ve schránce skončil balíček-obálka A5 s čímsi měkkým. Pokoušela jsem se spojit s tím kdo balíček-dopis posílal. Nepodařilo se mi to tak jsem volala na poštu. Popsala naší zkušennost, že to není poprvé, že na schránce máme pouze naše jméno. Na domě máme evidenční číslo(to co máte Vy číslo popisné náš dům nemá) a přesto nám sem tam dojde pošta co není naše. Tak teď je klid. Balíček-dopis jsem nechala pošťačkám na klice od branky.
A teď jsem zvědavá jestli to tak už zůstane.

Příspěvek upraven 18.03.13 v 12:41

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.13 12:40

@Seizdra no jo… je mu to jedno. Ale já to pak zaplatila, protože mi přišel dopis, že mě tam hledal a že mě tam nezastihnul. A že mě tam opět navštíví v tuhle hodinuu a v tenhle den. No tak jsem to hnedka zaplatila. Přeci jen jsem nechtěla dělat problémy jim a ani sobě. Nevim co by dělal dál, kdybych to nezaplatila a nekomunikovala snim. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5813
18.3.13 12:45

Ono opravdu stačí na dopis napsat (pošťačkou) adresát neznámý nebo odstěhoval. Pracovala jsem v pohledávkové agentuře a takto nám chodilo 80% výzev k úhradě. :-D
Jinak z té exekuce bych neměla takový strach, s většinou exekutorů se dá rozumně domluvit, kupní smlouvu máš, vyjádření (rozsudek) z MÚ o zrušení TP také. Tohle by ti k prokázání mělo stačit, uvedeš, že ti současný pobyt není znám. Dej vědět jak to dopadlo s pošťačkou, já bych ji vážně zvedla mandle, ale já jsem děsná držka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 12:47
@Menzy píše:
Ono opravdu stačí na dopis napsat (pošťačkou) adresát neznámý nebo odstěhoval. Pracovala jsem v pohledávkové agentuře a takto nám chodilo 80% výzev k úhradě. :-D
Jinak z té exekuce bych neměla takový strach, s většinou exekutorů se dá rozumně domluvit, kupní smlouvu máš, vyjádření (rozsudek) z MÚ o zrušení TP také. Tohle by ti k prokázání mělo stačit, uvedeš, že ti současný pobyt není znám. Dej vědět jak to dopadlo s pošťačkou, já bych ji vážně zvedla mandle, ale já jsem děsná držka :-D

Můžeš jí to přijet říct sama, pokud se v tom vyžíváš, dopravný zaplatím
:mrgreen: No hele napsala jsem „Zde bydlí pouze XX a YY, poštu pro jiné adresáty laskavě vracejte odesílateli!!“, no tak uvidím. Dám vědět.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
18.3.13 12:52

@Seizdra super super, já se v tom nevyžívám :mrgreen:, nemám ráda konflikty, ale když už mě něco nas…štve, tak to stojí za to. :-D Většinou jsem slušná, neřvu - alespoň prvních 10 minut :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný