Chodí nám sem cizí pošta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21848
18.3.13 11:40

Chodí nám sem cizí pošta

Ahoj, nevím, kam to zařadit, dám to sem. K dotazu:

Před víc než čtvrt rokem jsme koupili domek, veškeré věci přepsali na sebe (el, plyn, poplatky za popelnice, psa, rozhlas, TV, satelit, net a dalších půl milionů byrokratických věcí). Přehlásili si sem trvalé bydliště, po asi 2 měsících (někdy v lednu 2012) slibů, že si bývalí majitelé trv. p. přehlásí jinam, jsme to udělali na úřadě za ně. S tím, že trv. p. zde mám jen a pouze já a partner. No ale k věci - průběžně nám sem pořád chodí chodí nějaká pošta bývalých majitelů. Jednou to je SIPO na šílený částky, pak věčně něco od O2, dneska přišlo něco od Digi. Předpokládám, že se jedná o nějaký dluhy, i přes obálku u některých prosvítá růžová složenka a SIPO je vlastně vidět hned, vše vracím na poštu, co oni s tím dělajá mi je jedno, ale už me to taky nebaví :cert:. Na schránce jsem označena jen JÁ a PŘÍTEL, když sem pošťačka nese doporučený psaný, vždycky říkám, že ONI TADY NEBYDLÍ… No a mě by zajímalo, jestli pokud oni si nepřehlísili u jednotlivých služeb změnu adresy (což je určitě jen jejich problém), jestli se daní poskytovatelé můžou „něčeho“ dožadovat na adrese, která je uvedena v jejich smlouvě. A co kdyby šlo o dluhy ještě z dob, kdy tu TP měli?? Nám by stačilo prokázat se kupní smlovou, nebo jak by to bylo? Mám hrůzu i z případnýho exekutora, jeden nikdy neví, i když to je snad už hodně hororovej scénář… Co já jako majitel nemovitosti můžu dělat, než to neustále vracet na poštu a pošťačce neustále opakovat, že oni tu už rok a něco nebydlí?? Já už nevím, achjo! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
18.3.13 11:43

Když naši vlastnili dům asi dva roky, zazvonila u nich policie, že hledají dva předchozí vlastníky - prý tam mají pořád TP. Sestra u nás na gyndě koupila byt a rok poté u ní zazvonil exekutor a šel jí zabavit majetek - kvůli předchozímu vlastníkovi. Říkala, že to řešila přes právníky strašně dlouho. Stálo ji to prý dost nervů, ale i peněz.

• Citovat
  • Upravit
21848
18.3.13 11:44
@ncc1701 píše:
Když naši vlastnili dům asi dva roky, zazvonila u nich policie, že hledají dva předchozí vlastníky - prý tam mají pořád TP. Sestra u nás na gyndě koupila byt a rok poté u ní zazvonil exekutor a šel jí zabavit majetek - kvůli předchozímu vlastníkovi. Říkala, že to řešila přes právníky strašně dlouho. Stálo ji to prý dost nervů, ale i peněz.

Super :cert: :cert: :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.3.13 11:45

Udělej bordel na poště, nebo si napiš na vedení ČP. Nám sem taky hodily párkrát cizí poštu a sjela jsem je, když to udělaly znovu, tak jsem šla za vedoucí a nejednou to jde, přijedou, zazvoní a zeptají se, zda ho mají poslat zpět. Už nám nic do schránky nehází. přesně, taky mi šlo o to, aby pak nenaběhl exekutor, že sem někomu chodí pošta. Prostě tu žijem jen my a poštu nikoho jinýho ve své schráně nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
18.3.13 11:46

Radu sice nemám, ale ono to asi není neobvyklého, řešit problémy předchozích vlastníků. My se zase potýkali s dluhem na elektřině po předchozí majitelce. Elektřinu odstřihli i u nás, protože u jejího dodavatele byl elektroměr naposledy na ni, my jsme u jiného, ale i tak mají společné databáze - jediné, co nám na ČEZu řekli, bylo, ať seženeme bývalou majitelku a donutíme ji k úhradě dluhu. Šlo o patnáct tisíc, já doma s dvouměsíčním miminem, venku tma už brzo. Majitelka je nedohledatelná. Tři dny jsme tu svítili svíčkama jak bezdomovci.

Příspěvek upraven 18.03.13 v 11:49

• Citovat
  • Upravit
3451
18.3.13 11:47

My to měli podobně, taky jsme to vraceli na poštu, tak jedině to zkusit ohlásit přímo na pobočce té pošty s tím že si to mají nechávat u sebe a nebo to posílat rovnou zpátky, pokud by to nešlo na poště podobrým tak bych tam udělala asi kravál, protože nám úřednice sama řekla, že pokud budou na schránce jména, tak tam nesmí hodit poštu s jiným jménem… praxe i u nás byla jiná ale nám to trvalo „jen“ půl roku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
18.3.13 11:47

Ja bych asi obvolala to, kde najdu nejaky cislo a rekla jim, ze jsem novy majitel a nevim, kde se zrdrzuji byvaly majitele, at vam tam jejich postu uz neposilaji..sice vas to nejaky penize za telefon stat bude, ale treba ta posta prestane chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
18.3.13 11:49

Šla bych si stěžovat na pošťačku, že mi doručuje poštu, ačkoli schráka je správně označená a že mě nebaví pořád nosit poštu zpět. S tím, že jsi jí na to několikrát upozornila a nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.13 11:53

Nevím jak s případnými dluhy, ale pošta je děs. Táta se od mamči odstěhoval už před víc jak 10 lety, na poště si platí, aby mu případnou poštu zasílali na novou adresu a stejně aspoň jednou měsíčně se jeho dopis objeví v mamčiný schránce :zed: Několikrát si byli na poště stěžovat a bylo to k ničemu, maximálně se omluvili a vinu hodili na nějakou brigádnici.

• Citovat
  • Upravit
21848
18.3.13 11:54
@ncc1701 píše:
Radu sice nemám, ale ono to asi není neobvyklého, řešit problémy předchozích vlastníků. My se zase potýkali s dluhem na elektřině po předchozí majitelce. Elektřinu odstřihli i u nás, protože u jejího dodavatele byl elektroměr naposledy na ni, my jsme u jiného, ale i tak mají společné databáze - jediné, co nám na ČEZu řekli, bylo, ať seženeme bývalou majitelku a donutíme ji k úhradě dluhu. Šlo o patnáct tisíc, já doma s dvouměsíčním miminem, venku tma už brzo. Majitelka je nedohledatelná. Tři dny jsme tu svítili svíčkama jak bezdomovci.Příspěvek upraven 18.03.13 v 11:49

No to je teda hezký 8o U nás byl dluh na plynu, bydlíme tu od prosince 2012 a s jejich dluhem 45 tisíc (!!!) se to táhla snad do dubna, než to přepsali na nás (naštěstí, nevím, jak bysme to po nich vymáhali my), musel být jejich dluh uhrazen. No, vidím, že všude něco, opravdu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 11:55
@Mauzik2 píše:
Ja bych asi obvolala to, kde najdu nejaky cislo a rekla jim, ze jsem novy majitel a nevim, kde se zrdrzuji byvaly majitele, at vam tam jejich postu uz neposilaji..sice vas to nejaky penize za telefon stat bude, ale treba ta posta prestane chodit.

Jj, akorát jsem napsala na to dnešní DIGI… Asi nalepím na schránku, že „p. a pí Novákovi zde nebydlí, poštu sem neházejte a rovnou vracejte odesílateli“, nebo už nevím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 11:56
@lucenka píše:
Nevím jak s případnými dluhy, ale pošta je děs. Táta se od mamči odstěhoval už před víc jak 10 lety, na poště si platí, aby mu případnou poštu zasílali na novou adresu a stejně aspoň jednou měsíčně se jeho dopis objeví v mamčiný schránce :zed: Několikrát si byli na poště stěžovat a bylo to k ničemu, maximálně se omluvili a vinu hodili na nějakou brigádnici.

No nám od února změnili doručvaltelky, ty bývalý se většinou aspoń zeptaly, no ta nová co tu je, asi neumí číst jména na schránce nebo já nevím :zed: A kdybych jí to aspoň NEUSTÁLE neopakovala!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
18.3.13 12:02

Mě se párkrát stalo, že mi Česká pojišťovna posílala dopisy na starou adresu, i když jsem je několikrát upozorňovala na změnu. :zed: Noví nájemci měli „radost“, ale dopisy mi předali. Pojištění jsem už naštěstí zrušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.3.13 12:15

Trvalý pobyt si nemůžeš odhlásit pokud se nemáš kam jinam přihlásit. to tě musí odhlásit nový majitel nemovitosti.

@Seizdra předpokládám, že před koupí nemovitosti jste si zjistili jestli na ní není nějaké věcné břemeno či dluh. pokud to tam v době prodeje nebylo tak se nemáš čeho bát. na poštu si dojdi osobně. má pořád posílali dobytu poštu předchozího majitele. u vedoucí pošty jsme podepsali papír, že v bytě bydlíme jen já a manžel a poštu na jiná jména si nepřejeme doručovat a byl klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
18.3.13 12:17

Dopisy vem, škrtni adresáta, napiš „zpět“, „nebydlí“ a vhoď do poštovní schránky. Zajdi na poštu ať ti dopisy nehází. Napiš i na schránku lístek, že pan a paní XYZ nebydlí, nevhazovat poštu. Pokud máš kontakt na předchozí obyvatele, zavolej jim, ať si poštu přehlásí. Stojí to pár kaček (my cca 200 na dva měsíce pro celou rodinu - nevím už přesně) a pošta by to měla automaticky přeposílat. Samozřejmě si lidé musí oběhat všechny instituce (nebo obeslat) a nahlásit změnu adresy.
Pozor na případné exekutory - může vstupotat tam, kde je oprávněná domněnka, že se dlužník zdržuje. To znamená i tam, kam mu chodí pošta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný