Chodí nebo budou chodit vaše děti do hudebky?

QQQQ
16.3.11 09:09

Chodí nebo budou chodit vaše děti do hudebky?

Dobré ráno všem :kytka: Tak mě napadla otázka:
Hrají vaše děti na hudební nástroj? Nebo plánujete přihlásit vaše špuntíky až budou větší? Na co? Vyberete jim vy, nebo necháte vybrat děti? Budete trvat na hraní i když budou „stávkovat“ nebo je hned odhlásíte?
Já jsem chodila 9let na housle a teď od pololetí jsem přihlásila syna(7let) na akordeon. Prostě jsem mu to oznámila-on to samozřejmě obrečel, že nikam chodit nebude :cert: Ale jak odcházel z první hodiny úplně mu zářila očka nadšením a těší se na každou hodinu :dance:

Tak pište jak to je u vás :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
dada1511
16.3.11 09:15

No,já bych byla ráda,ale dceru jsem od školky dávala na flétnu,a musím konstatovat že má naprostý hudební hluch,asi po mě :mrgreen: ,byl to nástroj spíš na nastartování,bo prý na flétnu se naučí každý,no nevím :-) tak to nebude mít dobudoucna cenu asi ani s jiným nástrojem.Je spíš pohybově nadaná,a když tak výtvarka.Já se chytám zajít na uměleckou školu,aby mi ji „otestovali“,nemá smysl,aby se věnovala něčemu,na co nemá nadání,nebo jen průměrné,a ještě jí to nebavilo.

Ale třeba překvapí,a bude mít vlohy pro jiný hud. nástroj.Ale moc nadějí tomu nedávám.

Příspěvek upraven 16.03.11 v 09:16

• Citovat
  • Upravit
29436
16.3.11 09:15

…

Příspěvek upraven 04.02.16 v 15:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27032
16.3.11 09:17

Děti mám malé tak to ještě není aktuální.Já chodila ,hrála jsem na housle na klávesy a zpívala.Syny nutit nebudu rozhodně bych nemohla udělat to co ty přihlásit bez jejich názoru…zeptám se jich pokud budou mít zájem tak přihlásím :wink: Ale musí dopřed vědět že je třeba doma cvičit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.3.11 09:19

Asi nebude, pokud si o to sám neřekne. Chodili jsme v roce a půl na Yamahu a bylo to utrpení pro všechny zúčastněné :mrgreen: prostě hrůza. To spíš z něj bude sportovec, než hudebník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
16.3.11 09:20

Chystám se A. přihlásit spíš do tanečního souboru od nového škoolní roku. Sice hezky zpívá a i podle učitelky ve školce by „z ní mohlo něco být“, ale A. potřebuje u zpívání skákat hopsat tancovat. Takže ted zkusíme tanečky a později se třeba uvidí. Ale u A. bude větší problém v tom, že se dlouho rozkoukává a pak se teprve zapojuje do her a akcí, takže nevím jestli projde aspon to tancování :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
16.3.11 09:27
Crystal87 píše:
Syny nutit nebudu rozhodně bych nemohla udělat to co ty přihlásit bez jejich názoru…

Já to mám s ním složitější…je…nevím jak to napsat…psychicky takový „jiný“ a kroužek mu nakázala jeho psychiatrička. Nic ho nebaví, o nic nemá zájem-dobrovolně-ale když je k něčemu „dokopán“ tak ho to i nadchne… Když to napíšu hnusně:radši ze sebe udělá blbečka, než aby něco sám od sebe dělal :cert: Ale překvapilo mě, že má úžasný hudební sluch a smysl pro rytmus :palec: Třeba se konečně „našel“

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
16.3.11 09:42

Ještě přemýšlíme o mladší dcerce, že ji dáme na klavír, ona by taky chtěla, ale nemáme ho. Myslíte, že budou stačit klávesy?

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
16.3.11 09:49

Já holku přihlásila na housle v 5ti letech-taky jsem chodila, tak sjem si říkala, když mi bere ty moje, tak ji to třeba bude bavit, no, zjistilo se, že housel fakt není to pravé a holka po půl roce začala tesknit po flétničce. Tedy z houslí jsem ji odhlásila a teď už třetím rokem hraje na flétničku(je pravda, že ji to občas dost neba a nechce se ji do hudebky,ale trvám na tom, že si to vybrala tak tam chodit bude) Myslím, že by si kroužek a hud. nástroj mělo pokud možno vybrat dítě samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
16.3.11 09:51
ww píše:
Ještě přemýšlíme o mladší dcerce, že ji dáme na klavír, ona by taky chtěla, ale nemáme ho. Myslíte, že budou stačit klávesy?

U nás v hudebce přímo vyučují hru na klávesy. Oba moji synovci chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
16.3.11 09:52
chaala píše:
ww píše:
U nás v hudebce přímo vyučují hru na klávesy. Oba moji synovci chodí.

A kdyby v hudebce hrála na klavír a doma na klávesy byl by to problém?

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
16.3.11 09:53

Ja jsem dceru chtela dat do hudebky, sama i chtela, ale bohuzel - v hudebce byl takovy natresk, ze ji nevzali, takze pesek. Kdyby ale sama nechtela, tak ji nenutim, i kdyz dcera je taky takovy typ, ze nikam nechce a pak se vrati nadsena, tak popostrcit ano, ale nutit ne…

• Citovat
  • Upravit
1556
16.3.11 09:54

U staršího syna asi hudebka nehrozí, i když sluch má, zpívá hezky, ale spíš ho baví ty sportovní kroužky. Tak aspoň doufám, že mladší dcera bude jevit zájem :wink: , ale ještě má spoustu času. Já sama jsem hudebku absolvovala a hraju na tři nástroje. Uvidím, jak to dopadne u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
16.3.11 09:54

Crystal,dovolím si oponovat,spousta umělců a hudebníků,sportovců se tomu věnovala již od ranného dětství,jinak by to nikam nedotáhli.Je lepší dítě dokopat,a následně zjistit jestli talent má,zda ho to baví,či s tím přestat,než ptát se na jeho názor dřív,než to skusí.Beru rozmezí těch 4-9let,kdy by se mělo začít,tak dítě s toho vědčinou nemá rozum.Pokud se nezačne brzo,bývá pak vědčinou pozdě.A i talent který se nerozvíjí,může zakrnět,tak je to v pozdějším věku,a těžko učit dítě bez návyků aby např. doma cvičilo,když na to není zvyklé,byť ho to baví.Já jsem zastáncem jakéhokoliv koníčku,či zájmu kterým se vyplní volný čas dítěte,a baví ho,nemá pak čas na kraviny.Z lidí kteří se ničenu nevěnují rostou feťáci,zloději aj. bo nemají co dělat,nemají žádné zájmy atd..To je ale na jinou diskuzy :-)

• Citovat
  • Upravit
1556
16.3.11 09:57
ww píše:
chaala píše:
ww píše:
U nás v hudebce přímo vyučují hru na klávesy. Oba moji synovci chodí.
A kdyby v hudebce hrála na klavír a doma na klávesy byl by to problém?

To nevím, možná je tam malinko jiná technika úderu při hře :nevim: Vlastně,chybí tam pedály, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí