Počůraná prvňačka

720
17.2.11 23:23

počůraná prvňačka

Prosím o váš názor. Byla jsem docela naštvaná a chtěla jsem to řešit s učitelkou, těď po vychladnutí, ale nevím. Malá (1.třída), přišla domů počůraná. Já jsem na ni uhodila, jakto, že se počůrala?
Prý ji paní učitelka v matematice nepustila na záchod, protože teta školnice myje země. Matematiku měli druhou hodinu a ona do konce vyučování byla v mokrých věcech (je jasné, že jsem se jí ptala, proč to neřekla paní učitelce, ale je jasné, že se styděla). Do suchých věcí, co má na tělocvik se taky nepřevlíkla, protože by se řešilo PROČ? Ten den měla jít domů pěšky, ale já jsem nakonec měla dost času, tak jsem pro ni jela. Nedokážu si představit, že by šla celá mokrá až domů (1,5 km). To by bylo na super nachlazení. Taky nepochopím, že si toho nikdo nevšiml, měla džíny od nohavic až po pás mokrý :twisted: .
A teda hlavní otázka. Řešili by jste to s učitelkou? Je normální, že nepustí prvňáčka vyčůrat, když potřebuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2596
17.2.11 23:38

Já musím říct že se to synovi taky stalo v první třídě a to víckrát taky že ho učitelka nepustila.Já sama jsem učitelka a je fakt že některý děti jsou hrozný herečky a byly by na záchodě každých pět minut.
Já jsem teda učitelce řekla co se stalo a ne naštvaně protože vím že se to těžko posuzuje kdo fakt potřebuje a syn měl nakázáno jít každou přestávku na záchod.učitelka si na něj dávala pozor a už se to nestalo.Jo a přesně já mu řikala proč se nepřevlíkl do tělocviku a on že se stydí taky v tom byl celý den.
Určitě to učitelce řekni ona si dá pak pozor.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
17.2.11 23:45

Jde o to, jestli je učitelka vcelku normální člověk. Já bych se bála, že když to s ní budeš řešit, tak ona to pak hezky rozmázne ve třídě přede všemi dětmi. A to bude potom nejtrapnější pro malou (má vlastní zkušenost - je to už 21 let a já si pořád vzpomínám na ty „úžasné“ pocity).
Asi bych spíše vysvětlila malé, že je potřeba chodit na záchod o přestávkách. Nebo donést do školy potvrzení od doktora, že má malá problémy s močovým měchýřem, aby jí pouštěli i v hodinách. Tenkrát to takhle chtěli po mojí mamce… Dneska to asi v takových situacích jiné nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
17.2.11 23:53

Ahoj já bych za učitelkou zašla, vše v klidu řekla.A požádala že si nepřeju aby se to řešilo jmenovitě před třídou.Že jsi dcerce řekla at chodí každou přestávku ale stejně jestli by na ni v tomto směru vzala ohled.Já mám syna v 1 třídě řešili jsme jiné věci vždy přes učitelku a ona to v hodině s dětma prodiskutovala, vysvětlila. Ale ne jmenovitě, ale jako součást výuky, vysvětlení nějaké situace- jak by se měli chovat.
Nevím jestli jsem to napsala srozumitelně- snad- ano :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
18.2.11 07:55

za mě - ano řešila. V klidu, spíše přátelsky. Řeším to i u mé páťačky. Mají na různé předměty různé učitele, tudíž i různá pravidla. Jinak jsem pedagog a mně osobně by to ze strany rodičů nevadilo. S dcerou bych se domluvila, že když se něco takového příště stane, ať jde a paní učitelce to řekne. Může mít i domluven s paní učitelkou signál, aby to bylo méně nápadné…i takto se to v mnoha případech řeší…ale samozřejmě, že záleží na konkrétním učiteli/-lce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
18.2.11 08:08

Já bych se zeptala - přijde mi zvláštní nepustit dítě - a ještě v první třídě - na záchod.
Pouštím i maturanty. :nevim: Tak asi budu muset přehodnotit postup :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
18.2.11 08:51

Urcite ucitelce rekni, normalne v klidu, popros ji at dceru pripadne pusti, protoze jak vidno dcera nehrala, ale opravdu na zachod potrebovala.
Me to teda prijde dost zvlastni nepustit na zachod. U nas se to nestalo, kdykoli deti reknou tak jdou.
Myslim, ze po pul roce by ucitelka mela prvnacky znat a umet odhadnout kdo je „herec“ a kdo opravdu potrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
18.2.11 09:09

No, já bych za učitelkou určitě zašla. Dceři bych před odchodem do školy připomínala ať nezapomene o přestávce zajít na toaletu,ale zároven bych paní učitelku slušně požádala aby dceru na WC v případě nutnosti pouštěla. Nejde přeci jen o nastydnutí,ale děti dokážou být dost krutý a holčina by mohla mít první stupeň dost nepříjemný(výsměch atd..)Myslím, že pokud se to učitelce řekne slušně, že to vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
18.2.11 09:45

no určitě bych se uč. zmínila. Je fakt, že se ji třeba nechtělo i riskovat, že na mokré chodbě uklouzne, pokud je wc nějak dál přes chodbu… :nevim: Ale zase nechat čekat na vyčůrání malé dítě třeba půl hodiny - zvlášť , když malí si často uvědomí potřebu na poslední chvíli, je blbý :-?

Já se taky jednou ve družině v 1.tř.počůrala - styděla jsem si dovolit, jestli můžu jít :roll: - Tak jsem se pod piánem počůrala - nikdo si do mého odchodu ničeho nevšiml, ani té mega louže 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.2.11 09:47

Já myslím, že z toho co psala Niki nevyplývá, že by učitelka standartně nepouštěla na záchod. Psala, že školnice utírala podlahy, tak proto a asi dcerka nijak důrazně nezahlásila, že se jinak počůrá.
Ale učitelce bych to slušně řekla, že se to stalo. Určitě bude normální a taky ji to bude mrzet.
Jinak o tom, že druhý stupeň a gymplu se snaží ulívat na záchod co to jde, vůbec nepochybuju. Já jsem je i nějkaou dobu vůbec nepouštěla a nebo jsem chtěla, aby nechávali mobil na lavici, to pak valnou většinu ta potřeba zázrakem přešla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.2.11 11:02

Ja nevim, urcite bych to resila v klidu s ucitelkou a vysvetlila ji to.

Teda v mem pripade bych udelala pekny humbuk, dcera ma od mala zuzenou ledvinu a veskere infekty se ji dostavaji do moce, takze na prochladnuti a necurani jsem sakra pes.

Pred nastupem do skoly jsem informovala ucitelku, aby nechavala dceru pit podle jeji potreby - lahev at ma na lavici a na ni vidi a at je tak hodna a dceru pousti na zachod dle jeji potreby. Naprosto zadny problem, piti dokonce nechala ostatnim detem na lavici a uklizi si ho jen zlobivci nebo ti, kterym furt pada a rusi ostatni. Pry bez problemu pousti curat behem hodiny i ted druhaky - staci totiz male pristydnuti a cloveku se chce kazdou pulhodinku - to vim i podle sebe…

Rozhodne bych ale chuderu malou pocuranou nejak dala psychicky do kupy, jako ze se nic nedeje, at se nestydi, zasla s ni treba do kina nebo do cukrarny. Chuderka mala, musela se citit hrozne… :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi