Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@lachtanice86 Tak ono záleží, kam člověk chodí a kolik potkává lidí. Jestli jde na nějaké místo, o kterém ví, že je tam hodně lidí, v tomto případě třeba park, kde je hodně matek a ještě víc dětí, tak je krajně nezodpovědné tam chodit také, protože je vysoká pravděpodobnost nákazy a toho viru se tu bohužel pak nikdy nezbavíme.
@lichylichozrout to je jasný, já vím že tam kam jdu potkám cestou max 2-3lidi ale je dost místa se vyhnout. Nebo pak mám i auto
@VeruneckaSOS píše:
@Santa Juana Tak pokud kolem vás v blízkosti neprojde nakazeny, tak se určitě nenakazite.pokud jo, tak s vysokou pravděpodobností ano.
když jdeš do obchodu, také se tímto způsobem můžeš nakazit
Dnes jsme zůstali doma, snažím se nařízení respektovat. Bydlíme vedle parku a pod lesem, tak až to bude doma s 15m vzteklounem neúnosné, tak se možná na půl hodinky půjdeme vyvětrat.
Vseobecne nevadí vyjit ven klidně na procházku, ale nemá se venku shromažďovat…tak jsem to pochopila já…bohužel, ne každý to dodržuje…několik maminek spolecne venku i s dětmi, tudíž skupinka třeba 8 lidi a prý narizeni dodržují, protože jich není víc jak 30… ![]()
Ahojte, od zítřka budou roušky povinné, jak to budete řešit s dětmi? Můj 2,5 letý syn si ji bohužel nenechá na obliečeji a ven s ním chodit musím. Bydlíme na vesnici, kde teď nepotkáte skoro nikoho, ale i tak je to nepříjemné.
@brnacka26 no to netuším. Batole už vidím, jak ji má na obličeji a syn s PAS… to stejné. Doma se za chvilku pozabíjí bez vycházky.
No včera jsme museli do lékárny, takže dostal na hlavu čepici a přes obličej jsem mu dala otočenou kuklu a zvládl to. To samé, když jsme odpoledne šli s bordelem, tak jsem aspoň obešli barák. 3. Den jsme doma a je to už na palici. Takže bordel dávám do sáčku a aspoň na 10 minut takhle vyjdeme. Ještě že máme balkon. I když tam moc dlouho nevydrží.
![]()
Tak syn nevydrží mít přes obličej ani kuklu, hned ji stahuje.my ale prostě budeme i nadále chodit ven. Já s rouškou, on bez. U nás na vesnici fakt skoro nikoho nepotkame a mezi lidi ho teď nebereme.
@brnacka26 to se máte. Co já bych dala za vesnicí a nebo za zahradu ![]()
@kolka01 píše:
@brnacka26 to se máte. Co já bych dala za vesnicí a nebo za zahradu
Jsem za ní vděčná!
@brnacka26
jako my jsme zvyklí chodit ven za každého počasí a každý den, vyjma dne očkování a tohle je pro nás pro oba opravdu ocistec. Není vůbec vyřáděnej, tím pádem blbě usina, v noci se budi. Doma se obádva nudime a Málek už začíná být nevrlý a já taktéž.
Takže kdyby měl někdo nápad na zábavu pro 16 měsíčního, tak sem s ní
![]()
@kolka01 prostě chodit ven. To jinak s dětma nejde a imunitě to taky moc prospívá a to nemluvím o naší psychice. Trvat to může několik měsíců:((