Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký večer, tak by mě zajímalo, zda chodíte také s dětmi spát odpoledne? Je to otázka spíše pro maminky s jedním dítětem, s více dětmi se to asi nedá
Vždycky si říkám, že něco udělám, když malý spí, ale nakonec jsem tak vyčerpaná, že si lehnu taky. Jinak bych to asi do večera nezvládla. Přítel chodí domů pozdě kolem půlnoci, čas má jen v neděli, takže jsem na malého úplně sama. Občas pohlídá tchýně, ale to jen když jdu na brigádu. No a veškerou práci pak doháním až malý usne po 22 hod.
Já bych asi ten den nepřežila bez spánku ![]()
Když jsem měla jen jedno dítě tak jsem snímchodila pořád
No ale teď už to nejde.Takže ti tiše závidím ![]()
Mě malej vstává v 7 a v 9 jde spát a spí až do 11.
Tak proč toho nevyužít a nejít taky.
![]()
No já teda nechodím. Často si říkám, že pujdu, ale moje dítě moc nenaspí a než stačím zabrat, tak je vzhůru a já sem pak víc spajclá, než kdybych nešla. Takže radši poklidím, v klidu se najím- pokud to stihnu. A pak večer, když usne, tak dělám velký uklid a chodím spát kolem půlnoci. Vstáváme kolem 8 hodiny
Já osobně nechodím, to už musím mít migrénu nebo být nějak nemocná, v době jeho spánku udělám něco doma, nebo jen mám nohy nahoře a nabírám síly
běžnou práci dělám s prckem za chodu ![]()
Nespím, ale odpočívám, se přeci nebudu honit, když malej hnípe
vařim kafe a hážu nohy na stůl ![]()
Většinu práce zvládnu s ním, zbytek až dorazí manžel.
Když jsem unavená, tak jo. A jde to i se dvěma, teda ne vždycky, ale občas se zadaří
Ale třeba dneska jsem si lehla už dopoledne s miminem, který strašilo od 7 ráno a v 9 už bylo grogy a já taky. Odpoledne jsem nespala, ale odpočívala, starší spal od půl druhé do tří, mimino od půl jedný do půl pátý. Poslední dny jsem hodně moc unavená, takže polehávám, co to dá.
Chodím
zvlášť teď jsem unavenější a oba starší jsou ve škole/školce. Jinak nějaký domácí práce po večerech nedoháním, co jsem nestihla přes den za bdělého stavu, doháním až ráno a přes den i s dětma, ono to prádlo nikam nepůjde a vysavač se taky nikam neodstěhuje
Nemusím přece pořád lítat kolem dětí a domácnosti, ten čas kdy malá spí je prostě jen můj a když usnu tak spím, když ne tak si dělám svoje, co mě baví, ne to co musím ![]()
Chodím,ale později.
Malej spí tak 2,5-3h,já jsem asi tak hoďku na netu,a pak si jdu k němu lehnout ![]()
Mě malej spí odpoledně v průměru 2-3 hod. Někdy i více jak 3 hod. Ale večer dříve jak ve 21 hod spát nechce.
Ne, nechodím. Malá nebyla nikdy velkej spáč a na těch 20 minut se mi to nevyplatí
. Už jako novorozenec vydržela nespat 17 hodin v kuse a zbytek času se budila po hodině až hodině a půl. Na malou jsem taky sama, ale úklid a vaření dělám při ní. Ať makám, jak makám, vypadá to tu každej den stejně
.
Jak kdy, záleží jestli už jsem po obědě nebo ho teprve pro sebe chystám, někdy mi to prostě časově nevýjde, a malá spí někdy krátce, takže nestačím zalehnout.
Někdy jdu, jak se mi chce. Někdy si k němu lehnu s knihou.
Ale každopádně nedělám NIC okolo domácnosti
a jak malej zabere, uvařím si kafe a sjíždím net a pak jdu bud s tou knihou za nim nebo rovnou spát, nekdy se zaseknu na ty dve hodky na netu
Domacnost delam, kdyz je vzhuru, je to pro nej soucast hrani. Kdyz spi, beru to jako cas ciste pro sebe.
Já většinou spím
![]()
Starší je ve školce a ve škole a když ještě starší do školky nechodil,tak jsme spali všichni
![]()
když jsem šla tak madam byla vyspaná za hoďku a já ne
…když jsem odolala tak klidně dala i 3 hodiny potvůrka
…přítel chodí stále a pořád ![]()