Chodítko

1
12.6.08 14:07

Chodítko

Ahojte maminy, jsem tady nová.Právě čtu názory a tipy na chodítka.Ráda bych věděla váš názor na taková ta chodítka co se děti jen drží za madýlko.Pořídila jsem to našemu 9měsíčnímu synkovi a zatím to nemá valný účinek.Spíš se toho bojí( trošku mu to ujíždí):)Jinak už leze a chodí za ručičky.Děkuji za rady a názory.Radka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
192
12.6.08 14:17

Ahoj, tak prave s timto typem choditka mame taky zkusenosti. Jedna z babicek Vojtovi toto choditko proste musela koupit, i kdyz ja jsem z toho moc radost nemela :roll: Vojta ho dostal na 11 mesicich, kdy uz celkem stabilne chodil kolem nabytku. Moc nepochopil na co to je, spis ho bral jako hracku a chodit chtel radsi s nami za ruce. Kdyz uz se nahodou rozhodl pouzit choditka, tak jsem stejne za nim musela letet, protoze kdyz se tohle choditko rozjede, tak je to docela pekna rychlost a Vojta nevedel jak zastavit.

Tot moje ne moc dobra zkusenost s timto choditkem, i kdyz verim, ze se tu najde spoustu mamin, ktere si ho oblibily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.6.08 16:54

Myslím, že chodítka všecho druhu udělají víc škody než užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
12.6.08 19:44

Tak my toto chodítko doma nemáme ale když chodíme do cvičení tak je s něho Natálka nadšená ještě ted a to už víc jak půl roku chodí :wink: A příjde mi to lepší než vodit za dvě ruky.Taky jsme to ze začátku dělala a kamarádka - rehabilitační sestra my pěkně nadala že to je to nejhorší co můžu udělat že jí jenom uškodím a dokud si sama nestoupne a neudělá ten krok do předu sama a max. za jednu ruku tak ji mám nechat lozit a chodit kolem nábytku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.6.08 22:00

Choditko hrosika jsme koupili malemu k 1. narozeninam, protoze stale nechodi a to mi prislo dobre na nauceni. Ze zacatku mu to moc neslo (mame ho doma mesic) spis si s nim hral na prolezanou, ale musim uznat, ze za ten mesic maly udelal v chuzi velky pokrok. Konecne pochopil jak to vlastne funguje a uz za nim lita, jenom na zahrade mu to nejezdi a po plovoucce zase moc rychle. Ale uz i tohle zvlada, takze je to lepsi. Jen jeste neumi zatacet, takze mu to musim vzdycky obratit a chodi dal.. :D
Z meho pohledu je to super na stabilitu a jeste to ma jako hracku a dost se s nim zabavi sam!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
21.12.17 09:29

Synovi je rok, okolo nábytku chodí tak 3 nebo 4 měsíce, sám udělá tak 2-3 kroky, chodítko jsem pořizovat nechtěla, ale on si ho udělal snad ze všeho. Máme plovoucí podlahu takže to jede. Konferenční stolek, židle, sušák na prádlo, hudební stoleček, taburet a největší hit je skartovačka, samozřejmě vytažená ze zásuvky. Mám pocit, že ho to brzdí a brání v tom, aby chodil sám. Vaše názory prosím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.12.17 09:38

@Gortyna
Podle mě lepší toto, než kdybys ho vláčela jak orangutana za obě ruce. On se nakonec pustí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
21.12.17 09:43
@Gortyna píše:
Synovi je rok, okolo nábytku chodí tak 3 nebo 4 měsíce, sám udělá tak 2-3 kroky, chodítko jsem pořizovat nechtěla, ale on si ho udělal snad ze všeho. Máme plovoucí podlahu takže to jede. Konferenční stolek, židle, sušák na prádlo, hudební stoleček, taburet a největší hit je skartovačka, samozřejmě vytažená ze zásuvky. Mám pocit, že ho to brzdí a brání v tom, aby chodil sám. Vaše názory prosím!

Ne, nebrzdí ho to. Přesně tohle stádium, kdy se SAMO staví, SAMO si hledá, o co se může zapřít a SAMO se zkouší pridržovat při chůzi, děcko potřebuje. Nebo myslíš, že když mu nijak nepomůžeš, bude se ti bude ještě v patnácti při chůzi opírat o skartovačku? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.12.17 10:50

Syn to dělá taky, chodíme na rhb a říkali, že je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.12.17 11:12

@Gortyna Ne, nebrzdí ho to. Naše děcka chodily taky s hudebním stolečkem nebo Ikeáckou jídelní židličkou. Netrvalo to dlouho a až byli zralí, tak se pustili. Oni brzo přijdou na to, že je výhodnější chodit samostatně, můžou v ruce přenášet harampádí a „pomáhat“ mamince uklízet :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
21.12.17 11:12
@Hadumi píše:
Syn to dělá taky, chodíme na rhb a říkali, že je to ok.
:) dilky, my jsme už bohudík přestali a nechci se k tomu vracet
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
21.12.17 11:42

Holky dík za uklidnění, jen to skartovací období trvá dýl než bych chtěla, je pravda, zpe už ji umí hezky natočit, aby mohl projít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
21.12.17 12:55

Je to zbytečnej krám, děti se naučí krásně chodit i bez něj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie