Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminy, jsem tady nová.Právě čtu názory a tipy na chodítka.Ráda bych věděla váš názor na taková ta chodítka co se děti jen drží za madýlko.Pořídila jsem to našemu 9měsíčnímu synkovi a zatím to nemá valný účinek.Spíš se toho bojí( trošku mu to ujíždí):)Jinak už leze a chodí za ručičky.Děkuji za rady a názory.Radka.
Ahoj, tak prave s timto typem choditka mame taky zkusenosti. Jedna z babicek Vojtovi toto choditko proste musela koupit, i kdyz ja jsem z toho moc radost nemela
Vojta ho dostal na 11 mesicich, kdy uz celkem stabilne chodil kolem nabytku. Moc nepochopil na co to je, spis ho bral jako hracku a chodit chtel radsi s nami za ruce. Kdyz uz se nahodou rozhodl pouzit choditka, tak jsem stejne za nim musela letet, protoze kdyz se tohle choditko rozjede, tak je to docela pekna rychlost a Vojta nevedel jak zastavit.
Tot moje ne moc dobra zkusenost s timto choditkem, i kdyz verim, ze se tu najde spoustu mamin, ktere si ho oblibily.
Myslím, že chodítka všecho druhu udělají víc škody než užitku.
Tak my toto chodítko doma nemáme ale když chodíme do cvičení tak je s něho Natálka nadšená ještě ted a to už víc jak půl roku chodí
A příjde mi to lepší než vodit za dvě ruky.Taky jsme to ze začátku dělala a kamarádka - rehabilitační sestra my pěkně nadala že to je to nejhorší co můžu udělat že jí jenom uškodím a dokud si sama nestoupne a neudělá ten krok do předu sama a max. za jednu ruku tak ji mám nechat lozit a chodit kolem nábytku ![]()
Choditko hrosika jsme koupili malemu k 1. narozeninam, protoze stale nechodi a to mi prislo dobre na nauceni. Ze zacatku mu to moc neslo (mame ho doma mesic) spis si s nim hral na prolezanou, ale musim uznat, ze za ten mesic maly udelal v chuzi velky pokrok. Konecne pochopil jak to vlastne funguje a uz za nim lita, jenom na zahrade mu to nejezdi a po plovoucce zase moc rychle. Ale uz i tohle zvlada, takze je to lepsi. Jen jeste neumi zatacet, takze mu to musim vzdycky obratit a chodi dal.. ![]()
Z meho pohledu je to super na stabilitu a jeste to ma jako hracku a dost se s nim zabavi sam!! ![]()
Synovi je rok, okolo nábytku chodí tak 3 nebo 4 měsíce, sám udělá tak 2-3 kroky, chodítko jsem pořizovat nechtěla, ale on si ho udělal snad ze všeho. Máme plovoucí podlahu takže to jede. Konferenční stolek, židle, sušák na prádlo, hudební stoleček, taburet a největší hit je skartovačka, samozřejmě vytažená ze zásuvky. Mám pocit, že ho to brzdí a brání v tom, aby chodil sám. Vaše názory prosím!
@Gortyna
Podle mě lepší toto, než kdybys ho vláčela jak orangutana za obě ruce. On se nakonec pustí…
@Gortyna píše:
Synovi je rok, okolo nábytku chodí tak 3 nebo 4 měsíce, sám udělá tak 2-3 kroky, chodítko jsem pořizovat nechtěla, ale on si ho udělal snad ze všeho. Máme plovoucí podlahu takže to jede. Konferenční stolek, židle, sušák na prádlo, hudební stoleček, taburet a největší hit je skartovačka, samozřejmě vytažená ze zásuvky. Mám pocit, že ho to brzdí a brání v tom, aby chodil sám. Vaše názory prosím!
Ne, nebrzdí ho to. Přesně tohle stádium, kdy se SAMO staví, SAMO si hledá, o co se může zapřít a SAMO se zkouší pridržovat při chůzi, děcko potřebuje. Nebo myslíš, že když mu nijak nepomůžeš, bude se ti bude ještě v patnácti při chůzi opírat o skartovačku? ![]()
@Gortyna Ne, nebrzdí ho to. Naše děcka chodily taky s hudebním stolečkem nebo Ikeáckou jídelní židličkou. Netrvalo to dlouho a až byli zralí, tak se pustili. Oni brzo přijdou na to, že je výhodnější chodit samostatně, můžou v ruce přenášet harampádí a „pomáhat“ mamince uklízet
.
@Hadumi píše:
Syn to dělá taky, chodíme na rhb a říkali, že je to ok.
Holky dík za uklidnění, jen to skartovací období trvá dýl než bych chtěla, je pravda, zpe už ji umí hezky natočit, aby mohl projít
Je to zbytečnej krám, děti se naučí krásně chodit i bez něj ![]()