Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminy poraďte! Naše Eliška začala před měsícem chodit - v 10ti měsících. Tři dny před tím, jsem jí koupila sandálky, tak v nich chodila. Teď jsem jí ale chtěla koupit pořádné botky… věděla jsem, že by měli mít označení jakési žirafky, ale nemohla jsem je sehnat, tak jsem jí kupila boty u Bati… jenomže teď mám černé svědomí a mám pocit, že jsem malou ošidila či co. Nevím, jestli u Bati prodávají dost dobré botičky pro tak malé dětičky… nevíte? Nemáte s nimi někdo zkušenost?
Verunko, boty od Bati jsou podle mne super......
Hlavne pri koupi dbej, at maji pevnou patu i podpatek, a aby byli ohebne v podrazce......
taky bacha na to boty od bati jsou jinak cislovane a byvaji vetsi, takze kazde dalsi boticky zkousej na nozce at se pak neseknes
ahoj botky od Bati jsou jako první botičky dobré a myslím, že jsi malou o nic neošidila.
My kupovali tyto http://www.bata.cz/artikl/70616 maximum spokojenosti.
Druhé botičky jsem kupovali od ESSI ![]()
Tak nevím jak je to s Baťou, jestli mají žirafu( označení opravdu kvalitní a zdravotně nezávadné obuvi pro děti), ale nám se žádné botičky u Bati nelíbili.
Ale opravdu kvalitní jsou boty od firem Santé, D.P.K:,Fare,Essi pokud vím certifikované. Pak se dají v Deichmanu koupit boty Elephanten(německé výroby) velice dobré botky.
Jak už bylo psáno dětské botky by měli mít, pro první krůčky, vysokou patu,tzn. žádné kotníčkové boty a nemají to být boty do špičky, ale především s kulatou části pro prsty( na strankách www.fare.cz se dočteš v sekci poradna více).
My jsme koupily první botičky od firmy santé-zdravotní obuv a pak sandálky od firmy Essi. Za kvalitu se sice platí, ale jde o zdraví našich dětí.
Tak jsem ráda - koupili jsme dobře… botky stály 800,–, ale jak už tu bylo psáno, jde o zdravíčko, takže na cenu jsem opravdu nekoukala. Botky splňují i všechna kritéria, která jste mi písly… takže snad to bude Ok. Děkuji moc za rady!!! ![]()
veskere detske botky mam pro dceru od roka az do ted - 5 let u Bati. Chodime pravidelne od mimina na ortopedii (mela decku jako mimino, ted jednou za dva roky) a doktor mi jejich botky schvalil.
Z „uzivatelskeho“ hlediska mi prijdou pohodlnejsi nez zdravotni Essi - meli jsme sandalky jak Bata, tak Essi s plnou patou a Essi byly tvrde (krom toho, ze pro holcicku dost nehezke), ale mozna jsme meli jen smulu na typ - nosila je pak do skolky misto backurek.
Hanka