Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
chtela jsem se zeptat, od kdy muze lezet mimco na polstarku? diky
Myslím, že sa odporúča vankúšik od roka…my sme však používali už odkedy malý nebýval balený v perinke. A ten vankúšik používame stále, ale musím povedať, že veeeeľmi tenučký…
My jsme měli tenký polštářek také už asi od 3měsíců. Malá je dobře rostená a myslím, že ji nijak neublížil. Ale musí být fakt tenký.
Teď budu vypadat jako blbec
, dítě musí spát na polštářku?????
Amira, teď jsi mě pobavila
( já taky někdy jen nevěřícně zírám) Ale: jasně že nemusí! já například polštář nikdy neměla a dodnes ho z postele vyhazuju. Prvotní dotaz zněl: od kdy MUŽE ležet dítě na polštářku, ne od kdy MUSÍ. Jinak my máme polštářek od narození, ale je opravdu supertenký (asi půl centimetru) a bez problémů.
my ho asi taky dali tak nejak v roce, u Peti mozna i driv, ale je taky tenoucky, je to spis aby nesjizdel dolu, kdyz sem to mela u hlavy vyvyseny. Kdyz jenom lezel na matraci tak se ho lovila po cely postylce, kdyz mel polstarek tak v nem byl zaboreny a lip se mu spalo.
Tak my ten tenoucky mame od narozeni, maly ho mel pod hlavickou, ale od doby se umi prevalit na bricho cestuje po cele postylce, takze na nem ma spis jednu nohu a to jenom, kdyz se fakt zadari ![]()