Chodítko, ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
273
21.6.06 19:15

Prave dnes som premyslala, aky je vlastne rozdiel medzi klasickym a aktivnym choditkom. No, az tak velky mi zase nepride, ked uz dieta samo stoji pripadne chodi okolo nabytku, az na to, ze v klasickom choditku je mensia pravdepodobnost ze spadne a ublizi si.
Ja sama choditko nepouzivam, ale zase ked niekto chce a dieta je uz viac-menej pripravene preco nie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
21.6.06 21:33

Souhlasím s Hankou…sice naše malá chodítko zatím nepotřebuje, občas se jen převalí na břušek a a má nějaké náznaky lezení, ani si nesedá, a je vůbec klidná. Nedovedu si představit starat se o 3 a klidně i jen o 2 děti, s jedním mrňousem na rukách. :)
A jak již zmínila, je třeba uvařit, uklidit apod., takže pokud to nejde jinak a dítě si vyloženě stoupá a už ležet či sedět nechce, asi není jiná varianta v těch chvílích, kdy to je nutné.

Nechci tady opakovat věty typu "vždyť jsme na tom vyrostli ", protože já taky rostla na více produktech, které bych svému děcku asi dnes nedala, protože vývoj a poznatky se mění, ale doktoři, co toto posuzovali zřejmě mínili poškození v případě, že dítě je takto celý den…

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
22.6.06 11:26

Ahojky, já chodítko dědila, takže ho máme. Když byl Martínek malý, tak jsem ho tam občas šoupla - člověk občas musí něco udělat a s dítětem věčně za zadkem to nejde. Takže já jsem pro chodítko, ale všeho s mírou. Ptala jsem se i pediatričky, je to taková milá starší paní a ta mi řekla, že pokud je v chodítku jen občas, tak mu neublíží. Vždyť v dnešní době je podle lékařů pro děti špatné snad úplně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.6.06 11:48

No, ale pořád si stojím za tím, že bych do toho nedala dítě, který nestojí, což v 6měs málokteré.

Jinak - u aktivního chodítka dítě nic nedrží, takže pokud nestojí, tak za tím nevydrží, neustojí, bude na zemi. Kdežto u klasického tam posedává. Psalo se i o tom, že dítě pak má tendence chodit po špičkách.

Ale jinak to je věc každého. Můj názor je vůbec.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.6.06 13:59

choditko

Vzhledem k tomu,že jsem měla odstrašující případ u své neteře tak jsem o chodítku nechtěla ani slyšet.Sestra ji dávala do chodítka v době kdy se už začala stavět sama jenže.Neteř jak se odstrkávala v chodítku začala dávat jednu nožičku do boku a tak došlo k špatnému vývinu nožičky a museli chodit na celkem bolestivá cvičení.
Pak si i myslím ale je to pouze můj názor,že většina dětí přeskočí fázi lezení protože není nucená se sama přesunout ,ale dojede si v chodítku.Lezení je ale pro vývoj dítěte velmi důležité.Dochází k propojování pravé a levé hemisféry.
A pro mě dalším případem je dcera mé kamarádky ,která dávala malou do chodítka a ona ještě v roce a půl stále chodila jako by po špičkách.Děti v chodítku se často odrážejí jen špičkami a nenašlapují na celé chodidlo.
Takže rozhodně za sebe říkám ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My
93
1.7.06 14:29

Ahojky. Jsem jednoznačně proti chodítkům. Je to nepřirozené, stejně jako děcko zvedat a nutit chodit. Mělo by se k tomu dopracovat samo.
Toť můj názor, hezký den přeji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
1.7.06 14:35

My jsme byli na kontrole s kyčlema, a při odchodu nám dr. řekl : a žádné chodítko!" … no, já na něj stejně nemám místo, tudíž ho ani kupovat nebudu.A Jája je takovej aktivista … nevydrží 5 min. na jednom místě, takže by s chodítka chtěl stejně ven.
Ale myslím, že pokud v tom dítě není od rána do večera, že to tak nevadí …

• Citovat
  • Upravit
185
1.7.06 15:48

Ahoj Renys,
pokud o chodítku uvažuješ,z vlastní zkušenosti bych ti doporučila prvně si to odzkoušet ( půjčit),než do toho investujete peníze. Já jsem chodítko ze začátku taky nechtěla, jenže malej měl v 8mi měsících 12kg ( měli jsme takovýho malýho obříka,i teď vypadá na prvňáčka), musela jsem ho neustále nosit, protože nešel odložit (měl chovací období). Dokážeš si jistě představit, že odložení do chodítka (alespoň na chvilku) mi přišlo jak báječný nápad ( a mým zádům taky). :lol: Jenže,… Honzík po 15ti minutách zjistil, že je to vlastně stejný, jako když jsem ho dala na deku s hračkama, že je vlastně „odloženej“ a bylo po chodítku, odmítal v něm být. Tak jsme chodítko vrátili a já to musela ještě měsíc vydržet ( svaly na pažích jsem měla jak Herkules!!! :D ) ,než se Honzík naučil lézt a obcházet kolem nábytku. U Zuzky jsme chodítko vůbec nepotřebovali, chovací období se nám nějak úplně vyhnulo, asi jsem si to vybrala u Honzíka.Měj se Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.10.06 13:06

Ahoj, my jsme u syna choditko pouzivali a zadny problem s tim nebyl, zacal se v sedmi mesici sam stavet a v choditku byl spokojeny. A zadny problem s tim nema (je mu ted sest let).Ale dcerka v sedmi mesicich zatim „jen“ leze, tak to necham na ni, predcasne ji do nej davat nebudu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure