Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.Chtěla jsem se zeptat,zda chodíte v tomhle hice do veřejného bazénu s takhle malinkatými mimi…Já nevím jestli to mám vyzkoušet?Díky J+J…
Ahoj,
tak to by mě taky zajímalo, jestli to neuškodí. Taky by mě zajímalo, zda nevadí, když vezmu mimčo do vody v přehradě.
Ahoj, do krytého bazénu myslím smí děti až od 1 roku, jak je to s těmi venkovními nevím - asi podobné? Ta přehrada by snad mohla být takhle na začátku léta v pohodě takže bych se nebála prcka trochu vyplavčit.
Katka
Jonko do krytých se může asi fakt až od roka (ale možná taky jak kde). Ve venkovním jsem byla poprvé loni a to bylo malýmu necelý rok a půl, ale koukala jsem, že tam maminy měly deku pod slunečníkem nebo ve stínu a tam nafouknutý takový pidibazének. Což mi přišlo pro takhle malý detičky dobrý. Jinak někde v přírodě bych se asi ještě bála,nevim. Lenka
ahojky
no já bych se zase bála toho bazénu, než přírody… teda ted budou všechny bazény v pohodě, ale u nás celý léto nemění vodu, a už veprostřed sezony je to fakt humáč:o( naštěstí nedaleko máme dva zatopené lomy s naprosto čistou vodou (ale hodně blbým přístupem… no takže prostě něco za něco… kdybych šla na bazén, tak bych asi taky vzala malinkatej nafukovací a napustila do něj vodu…
My chodime
Mam rocnu dcerku.
Miluje vodu, takze vacsinu casu travime v detskom bazene. Pouzivame Daylong Kids SPF 40.
Ahoj
kdysi jsem se na tohle zrovna ptala dr.,máme tady zatopenou čistou pískovnu, ale ta mi to nedoporučila, prý ještě jak mají „miminkovské faldíky“ tak jsou více náchylní k různým infekcím nebo co… takže já s mrňaty k vodě chodím až tak od 1 roku - minimálně spíš více, jinak chodíme do nafouklého bazénku..
Věra
U nás můžou mimina do bazénu, ale musí mít ty Huggies plínky do vody. A do whirpoolu od 3 let, ale já tam s dcerou vlezla, ještě neměla rok a byla moc nadšená a lidi okolo koukali, jak se mimino směje, že mu v bublinkách vlajou nohy
Ahoj já chodím s Viki do krytého bazénu v Bohumíně a v pohodě tam mohla už od 7m. Jen musí mít takové ty plavečky pro mimča, ale je pravda, že tam mívají i plavání s dětmi, takže jsem se o kvalitu vody nebála. Na venkouvní koupaliště se chystám teď . Doufám že voda nebude zelená.
![]()
a jinak vždycky jak příjdeme domů tak jí pořádně umyju vodou a dětským mýdlem a natřu tělovým mlékem a nikdy nic.
Tak koupání zdar. Ahojky.
Kdosi mi říkal, že s malou holčičkou chodil do aquaparku ve Slaném ještě před jejími prvními narozeninami a nebyla prý jediná a nikdo to tam nehlídal, byť se tam smí od roka. My dřív měli bazén na zahradě, takže malá byla, než jí byl rok, určitě a v pohodě. V roce jsme prvně navštívili aquapark (ovšem byla to shoda náhod, nikdo to tam taky neřešil) a taky v pohodě. Akorát chodíme spíš do těch větších a vybíráme, co se nám nelíbí, logicky tam nevlezem (v Příbrami v „aquaparku“ ve whirpoolce lítal písek). Dobrý je Kladno, ale je tam moc lidí, pak Slaný a nejvíc nás chytnul Měřín na Slapech.
Ovšem do přírodního vody bych si hodně rozmýšlela a vybírala i teď, sama trpím na různé problémy a nerada bych, aby malá měla problémy taky…
G
Ahoj, mam trochu jiny dotaz na bazen… nevadi chodit do bazenu uz v 6tt?? Chtela sem jit dnes plavat (kdyz nemuzu spinning) ale okoli mi rika, ze muzu chytit nejakou infenci a potratit…??? Je to fak tak veliky riziko? Nebo se plavani v prvnim trimestru nedoporucuje? ![]()
Lucci -
plavání se naopak v těhu doporučuje. Já chodila plavat celý těhu. Pak jsem chodila i na těhotenský plavání se cvičením a je to fakt super. Dělaly jsme tam cviky ve vodě na rozvolnění pánve atd, které mají pmoct u porodu ![]()
Jarka
Lucici pokud nemáš nějaké problémy (typu krvácení apod a to bys sama o plavču určo nepřemýšlela), není důvod, proč bys nemohla chodit. Jen mě dr napsala boraxové globule, abych si je po plavání dala jako desinfekci. Nebo nějaký Tea tree oil - pomazat, nebo prodávaj i gely. Čistě jen pro desinfekci, ale jinak v klidu:)
GaB
Dekuju vam. Uz sem i volala sestre u svyho Dr. a rikala, ze muzu. Ted pujdu jednou a v pondeli na kontrole se Dr. zeptam co a jak muzu a nemuzu. ![]()
Ahoj holky,
jedeme na dovču k přehradě a spíš mě zajíma, když sem tam v té vodě opláchnu i malou, jestli to nevadí. Ne že bych jí tam nechávala dlouho. Prostě se s ní v té vodě projít, do větší vody s polštářkama na ručičkách.