Spánek přes den

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
279
18.6.06 21:41

Spánek přes den

Chci se zeptat, zda-li má někdo zkušenost s usínáním miminka přes den. Máme s tím velké problémy. Malá (3,5 měsíce)je zvyklá usínat večer v naši posteli při kojení. Přes den usne v kočárku, ale za 20-30 minut je vzhůru a pláče. Nemůžu jí pořád vozit, jelikož mám ještě jednu dcerku (skoro 2 roky). Navíc nepoužíváme dudlík a paleček zatím neumí „správně“ cucat. Je to kříž. Moc náročný. Jinak je hrozně hodná. Je zajimavé, že v šátku spí celkem v klidu, ale také jen hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
268
18.6.06 21:56

Ahoj,
já jsem na tom podobně jako ty. Máme zatím jenom Anetku, ale taky přes den skoro vůbec nespí. Přes den spí jen tak dvakrát a to tak jen na dvacet minut. Jinak je moc hodná, ale někdy si říkám, že by si mohla klidně zdřímnout víc, abych něco udělala. No moc jsem Ti neporadila, ale aspoň vidíš, že nejsi sama, komu miminko přes den nespí. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
18.6.06 23:02

Ahoj,
tak Natálka není na MM, pije UM a jí už příkrmy a na noc papá kaši a spí hned po večerním jídle v postýlce. Ale přes den spí taky jenom dopoledne a odpoledne, tak na půl hodinky. Venku spí v kočárku taky jenom půl hodinky. Zato v noci spí od osmi do pěti šesti rána. Takže se jí to kompenzuje nočním spánkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
19.6.06 09:12

Tak jsem sem dnes nakoukla a jsem ráda, že se můžu podělit o svůj problém, který je podobný těm vašim,akorát že naše Emička je ještě dost maličká - 1. měsíc.Všude jsem četla, jak miminka spinkají 16-20hodin denně a tak mám teĎ pocit, jestli ta naše princezna není nějak mimo, protože 16 hodin denně teda ještě ve svém krátkém životě nespala nikdy. Rekord je myslím neco kolem 12 hodin, ale průměrně spí denně asi 8 hodin a to včetně noci, takže vidíte, že si užijeme.Navíc je hodně plačtivá a to i když nemá zdánlivě důvod (přebalená, napapaná, vyprděná).Zrovna dnes v noci nám předvedla super výstup, takže jsme spali asi 2 hodiny.Poplakávala už v neděli odpoledne a večer v 7 začala naostro a horko těžko to skončilo kolem 1 hodiny v noci.A to nezabrali ani osvědčené recepty, jako kojení nebo vytrvalé, poctivé houpání v náručí.Jsem z toho dost na nervy a mám strach, jestli jí něco není.Všichni mě však uklidňují, že je to šestinedělní adaptace a pak se to bude zlepšovat.Máte někdo podobné zkušenosti…?Díky za případnou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
19.6.06 09:28

Evrpoanko, tak to mi připomíná našeho Vítka… nechci staršit, ale u nás to byl děs tak první 3 měsíce, v životě nenaspal to ,co se udává v publikacích, že by miminko měla naspat. Celé dny probrečel pokud nebyl u prsa. To byl ochoten spát i hodinu-na kojícím polštáři a nos zapořený do mého prsa :roll: bylo to náročné, co ti budu povídat. Něchtěl spát ani v kočárku, o postýlce nemluvím. Zlom nastal ve 4. měsíci, kdy se sám začal otáčet na břicho, měl přehled. Kolem 2.měsíce nás zachránila hrazdička, vydržel třeba zlatých 15 minut na ni koukat a později do ní bouchat. No když to zhodnotím, byl celkem náročné miminko fakt dlouho, i nyníé je pořád strašný citlivka a svéráz. Nejlepší to začalo být kolem 7. měsíce, kdy se začal plazit, v 8. si stoupl a pochodoval kolem nábytku, v 9. začal sedět a lozit po kolenou a nyní začal chodit-jenže se začíná zas už pořádně vztekat:(
Takže určitě musíš vydržet s nervama, je to moc těžké, ale jde to. Emička asi bude takové aktivní dítko, až se sama začne hýbat, bude to lepší. Jinak zkoušel jsi šátek? Vítek ho zprvu nesnášel až kolem 5.měsíce se mu začl líbit a bylo to k nezaplacení.
Jo a ještě jsem zapomněla, že Ema je malá na nějaký režim. Kolem 4.měsíců mi Vítek začal spávat dvakrát denně víceméně ve stejnou hodinu, tak už to bylo lepší, i s plánováním volnéhočasu atd.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
19.6.06 10:28

Ahojky, tak my jsme se naučily spát přes den doma až cca po 5.měsíci, jinak to byly čistě náhody, že usnula sama nebo jsme uspávali v náručí anebo a to nejvíc se vyspinkala v kočáře. Teď už vím, že si Berča potřebuje cca 3×denně zdřímnout, dopoledne, po obědě a ještě k večeru mezi 5. a 6. hodinou. Chce to u mimi rozpoznat, kdy se mu chce spinkat- zívne jednou, dvakrát, mne si očička (pálej ho oční kanálky) anebo je hodně protivný, já to u Berči poznám na očičkách, ztratí svůj lesk a má je opravdu hodně unavený. Mám doma jednu chytrou knížku o spaní a spánek přes den je také hodně dlůležitý, mimi musí čerpat sílu a zpracovávat zážitky. Takže zkoušet uspávat, když se zdá, že je mimi ospalý, já nechávala i trošičku vyplakat a párkrát mi usnula, ale každý mimi je jiný. Hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2580
19.6.06 11:15

Ahoj,
bohužel neumím poradit s usínaním, ale mám tip pro evropanku:
Mrkni na výcuc z knížky Nejšťastnější miminko v okolí (Karp) na
https://www.emimino.cz/modules.php?….
Já tu metodu používala jen občas, Ondráš moc neplakal. Ale z okolí vím, že fakt funguje. Pro mimčo jeto šok, bejt najednou „na světě“, tak mu zkus udělat podmínky jako v bříšku :wink:

Snad se to zlepší, držím palce
Danča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
19.6.06 11:21

Ahoj,
mi když malá nemohla usnout, dávala jsem ji do autosedačky - vajíčka a pohoupala jsem ji. Samozdřejmě, že né na dlouho. Byla tam taková schoulená a asi jí to dělalo dobře na bříško. Taky se jí asi líbilo to houpání. Když usla tak jsem ji přenesla do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
19.6.06 12:53

Myslím, že usínání miminek přes den se nedá naučit. Každé dítko je jiné a potřebuje jinak spát. Nás Míša 3,5 měsíční, pořádný spánek mít musí. V noci spí od 19,00 do 5,00 rána, napije se a spí další dvě hodinky. Dopoledne je poměrně čilý, ale i přes to si vždycky na 20 minut schrupne. Kolem 11 musí jít spát znovu - „na dlouhé spaní.“ Pokud mi přes den nespí minimálně 2 hodiny v celku bývá mrzutý. Pokud se pěkně prospí, je to zlatíčko.
Míša je prostě spáč

milu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
19.6.06 20:59

Ahoj,

já jsem na tom též podobně. S tím asi nic nenaděláme. Jedna moje známá mi říkala, ať jsem ráda, že spí v noci a to má pravdu. Je to sice boj, přes den nic neudělám a jsem unavená, ale v noci krom kojení spí celou noc až do rána. Tak aspoň tak. Oni až ti naši drobečci začnou lézt a chodit tak se snad více unavý a budou chtít třebas i spát.

Renys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
19.6.06 22:05

Ahoj,
urcite v tom nejsi sama. Nase Sarka (5,5 mesice) nikdy nenaspala slibovanych 16-20 hodin. Nejvic bylo jednou 14 hodin, ale taky jen 8 hodin o to ji byly teprve 3 tydny. Casem se to ustalilo na nocni spanku od cca 19:00 do 8:00 s cca 3 vstavanima. Pres den spi tak 2×-3× 20-30 minut, obcas se v kocare nebo v satku necha ukecat az na 40 minut. No ale aspon, ze spi v noci. Nekdy je hodne mrzuta, ale ten boj unavy a strach aby ji neco neuteklo je tak viditelny, ze mi byva hodne lito, ale nedokazu ji pomoc :(. Proste nektere deti jsou zivejsi a zvidavejsi.

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
20.6.06 11:47

ahojky,
naše Anička je to samé. Když byla menší, tak usnula jen v kočárku a nebo v autosedačce. Teď se to už ale začíná měnit. Venku nechce spát vůbec, protože ji zajímá, kde se co šustne, ale začala usínat kolem oběda a spí tak 1,5 až 2 hodiny, což je zase úplný obrat proti prvnímu půl roku. Cumel nikdy nechtěla, paleček taky ne, zato teď má jakousi svoji fintu, že si jakoby žmloulá zevnitř spodní ret. Vypadá, jako by byla neustále naštvaná, ale je fakt, že ji to uspí. Takže po 8 měsících na mateřské mám poznatky takové: pokud je spavé dítě, tak spí kdykoliv, kdekoliv, dlouho. Pokud není /jako to naše, vaše a mnoho ostatních/, tak minimálně prvního půl roku potřebuje pomůcku k tomu, aby usnulo /kojení, cumel, paleček, ježdění v kočárku, v autě, …/.
Zkus zapojit třeba tu svoji dvouletou holčičku, aby miminko houpala v autosedačce, ale nevím, jak to takové malé dítě dlouho baví :lol:
Takže rada žádná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
20.6.06 12:36

AHOJKY, naše malá toho přes den také moc nenaspí. Teď jak jsou ta horka nechce spát v kočárku vůbec a doma usíná jen u prsa a to tak maximálně na hodinku. Ale přesně poznám, kdy to na ní jde, začne zívat a mnout si očička, takže buď ji nosím v klokance, kde si také tak 20 minut pochrupe, nebo se ji snažím uvozit v kočárku (ale jak říkám, to teď není moc reálné) a nebo ji zkrátka uspím při kojení. Osvědčil se mi moc kojící polštář, je v něm taková schoulená, že vždy usne a já ji pak jen přenesu. Ale v postýlce nespíme vůbec, tam si jen hraje a pozoruje kolotoč. Jakmile ji tam dám spát, vždy se vzbudí. MUSÍ být zkrátka rozvalená ve velké posteli :-). Nevím nevím, jak ji na tu postýlku naučit. Taťka spí od nás odděleně, protože se prý bojí, aby malou nezalehl a já mu slíbila, že už ji brzy přestěhuji do její postýlky,ale nějak se nám nedaří. Je schopná plakat a plakat a plakat, až to nevydržím a zase ji přesunu do velké postele. V noci spí přímo ukázkově. To jsem Ti ale moc neporadila, viď? Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
23.6.06 17:31

Děkuju všem zúčastněným za radu. Přečetla jsem si také návod z té knížky o nejšťastnějším miminku a musím říct, že podobně jsem to praktikovala už před tím a opravdu to dost zabírá. S vyjímkou situací, kdy malá chytne nerva - to s ní skáčeme a syčíme na střídačku s manželem třeba 3 hodiny a bez šance… :cry: Ale pozitivní je už to vědomí (a to ne, že bych to někomu přála), že v tom nejsem sama. Všechny mé kamarádky totiž tvrdí, že jejich miminka byla hrozně spavá a měli akorát problém je probudit na jídlo…Uvidíme, jak se to bude vyvíjet a budu si jen přát dost pevné nervy…Mějte se všichni fajn.Evropanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
26.6.06 20:28

Ahojky, je to tady ještě aktuální???
Tak jsem si vše přečetla a zjistila jsem, že kniha Nejšťastnější miminko na světěje určena pro někoho jiného než je moje Kačenka. Totiž nemá ráda, když jí začnu v kočárku uhoupávat, to začne plakat ještě více. Navíc jí je už skoro 4 měsíce a zavinování je pase a navíc ho neměla ráda kvůli kopání nožičkama. Od malička je velice aktivní ve srovnání s tou první Anetkou, které jsem se musela věnovat. Byla vcelku líná a tak jsme od 3,5 měsíce plavaly. Kačenka se už umí přetáčet atd. Ale se spaním je to s ní stejný. Nechce. To ta starší toho naspí mnohem více. Chtěla jsem doporučit všem maminkám, které chtějí cvičit s miminky knihu od Jaroslava Kocha- Výchova kojence v rodině. Je to sice stará kniha, ale cviky v ní jsou pro mimi velice účinné a zábavné. Aplikovala jsem je na obě a viděla a vidím velké pokroky. Kačenka se vždycky spokojeně usmívá a taky po nich lépe spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí